Jump to content
Annons

martinm

Medlem
  • Antal inlägg

    521
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av martinm

  1. Hej Jon! Tack för allt jobb du lägger ner på mixakuten och för din analys av mitt alster. Jag uppskattar det mycket. Jag ska se över det du har nämnt och använda din snabbmaster som referens för att se om jag kan hamna rätt. 😀

    • Gilla 1
  2. Tack för den hedrande andraplatsen! 😀

    Jag har jobbat direkt i burken och nästan enbart med presets.
    Alla gitarrljud är från Metal Guitar Gods EZmix Pack
    Spår 1: Gitarr 1 - IA Core Sound 1
    Spår 2: Gitarr 1 dub - Fredrik Koloss Bass Hi (baspreset)
    Spår 3: Gitarr 2 - Fredrik Rythm
    Spår 4 Gitarr 2 dub - IA Solo 3
    Sedan har jag låtit mellan 1 och 4 spår spela samtidigt enligt bilden.

    På mastern har jag lagt pluggarna Bassroom och Mixroom från Mastering the mix. På dem valde jag preset för Hard Rock och följde rekommendationerna men lät frekvenserna under 80 Hz vara som de var då bas och trummor ju saknas.
    Till sist la jag på preseten Metal Master Bus från EZmix2.

    Nästan fusk att använda så mycket presets, eller inte. Funkar det så funkar det! 🤪😈😀

    spar.JPG

    • Gilla 3
  3. Det finns också passiva EMG utan batteri. Beror förstås på vilket ljud man är ute efter. Gitarrer med aktiva mickar brukar ha ett separat hålrum med lucka för batteriet. Du kan förstås kontakta en musikaffär för råd. Ett alternativ kan ju vara att byta din gitarr mot en annan med aktiva mikrofoner. 😛

  4. Det är ju så att olika lyssning framhäver frekvenser på olika sätt. I dina hörlurar kanske de frekvenserna som du tycker låter illa inte hörs så bra medan de hörs bättre i högtalare. Genom att ställa in EQ så kan du få ett ljud som du tycker låter bra även i högtalarna och om du är skicklig så kan du kanske få ett ljud som låter bra oavsett vilken lyssning du använder.

  5. Har haft uppehåll i inspelandet några år men 2019 började jag spela in lite låtar igen. Denna gång lyckades jag hålla mig inom en genre istället för att som tidigare byta genre vilt mellan låtarna. Det blev någon typ av hårdrock/metal eller som jag kallar det Radhus Metal eftersom det är inspelat i musikrummet i radhuset där jag bor. Det hela resulterade i ett album som nu är släppt på alla stora digitala plattformar via Amuse. 😀Lyssna gärna!

     

×
×
  • Skapa ny...