Jump to content
Annons

GiBBAN

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. GiBBAN

    Realtek

    Tackar så mycket. Ska undersöka möjligheten att införskaffa den där mixern också. Verkade vara i min nivå av vad som behövs.
  2. GiBBAN

    Realtek

    Ok, men som jag förstått det så är kanalerna in på deltat mono? Och att man då måste köra in kabel från guitarport in i en varsin ingång på deltat för att få stereo. Är det vad du menar med RCA från guitarport till delta?. Gällande mikrofonen så antar jag att jag måste ha en preamp först. Vi använder oss utav en Röde NT3 mik. Sen hade jag en ide om att införskaffa ett simpelt mixerbord, gärna med inbyggd preamp, för att slippa koppla om en massa varje gång man ska spela in. Har du något tips på ett enkelt mixerbord med preamp?, 4 kanalers eller något liknande.
  3. GiBBAN

    Realtek

    Jo alltså, jag är i betastadiet 🙂. Har absolut ingenting. Det vi har spelat in har vi spelat in med gitarrer kopplade antingen direkt in i mitt gamla ljudkort eller via en guitarport. Inga specialgrejer. Vi spelar lugn gitarrpop. Trummor programmerar vi i FL 🙂. Vi har verkligen inga coola grejer. Så det är lite svårt att gå närmare in på detaljer eftersom det egentligen inte finns några. Det är iallafall ett Delta 44 med en dosa från ljudkortet med 4st in och 4st utgångar. Och jag tror jag vet hur jag ska få det att funka. Att med en preamp så blir det bättre tryck och volym genom den och att då dela på ljudet så man drar in det i 1 kanal var, 1/2 in. Ni ser, jag förvirrar er bara med min pladder eftersom jag egentligen inte kan någonting 🙂. Finns det någon sida för nybörjare där man får tips på nybörjargrejer osv?. Vill verkligen bygga upp något enkelt men som funkar som det ska. Men eftersom jag inte kan använda deltakortet fullt ut så vill jag kunna spela in ideér genom Realtekkortet.
  4. GiBBAN

    Realtek

    För att kunna använda deltakortet fullt ut så måste jag införskaffa en preamp vilket jag kommer göra snart, om jag förstått det rätt. Får bara ljud på en kanal + att det blir väldigt lågt. Är lite nybörjare, köpte kortet för 1,5-2 år sedan och har inte kunnat spela in något på det ännu. Tror inte det är något brusreduceringsprogram jag vill åt riktigt. Utan få bort bruset vid inspelning. Tänkte om det fanns några andra drivrutiner för Realtek som fixade det eller något liknande...
  5. GiBBAN

    Realtek

    Hallå. Jag erbjuder er läsning med lite skratt. Saken är den att jag har ett Delta ljudkort liggandes men kan inte ännu använda det pga saknad utrustning. Därför måste jag spela in lite slingor genom mitt überliga inbyggda Realtek AC97 tills dess att jag kan använda Deltakortet. Vid inspelning får jag ett brus som jag inte lyckats fått bort. Är det någon förutom jag som har varit tvungen att spela in genom detta tidigare? Har ni isf fått brus och på något sätt lyckats fått bort det? Eller är det fullständigt omöjligt iom att det är inbyggt osv. Tacksam för något svar.
  6. Tackar. Vi var lite oroliga att trummorna inte skulle funka. Men jag greppar inte riktigt vad du menar för trummor. Jazz?.. Har du någon låt du kan tipsa om så jag kan få lite inspiration? Tack övriga för kommentarerna.
  7. LÅTNAMN: Your absence messes up my life ARTIST/GRUPP: Ventil GENRE: Balladig LÅTLÄNGD: 3:39 KOMPOSITÖR: Andreas Pålsson & Micael Nordlund PRODUCENT: Andreas Pålsson & Micael Nordlund INSPELNINGSÅR: 2004 FORMAT: mp3 STORLEK: 5.01 megabyte STATUS: Skiss - Saknar sång LÅTLÄNK: Your absence messes up my life Skulle även vilja veta om trummorna funkar eller om det är på tok för mycket reverb på dom. Tack på förhand.
  8. Tackar tackar.. Sicket mottagande. Och nej, man är inte dum när man använder Fasttracker. Kommer aldrig att släppas ett lika bra musikprogram.
  9. GiBBAN

    Mitt lönnfeta jag.

    Lönnfet 25 åring på väg neråt i storleksskalan. Spelar bas och skriver låtar. Spelar in lite. Trevligt forum. För väldigt länge sedan kallade jag mig för Master_Dragon eller BamBam. Jag var ung och dum och använda Fasttracker. Det var coolt att heta Master_Dragon trodde jag. Tills mina kompisar förklarade för mig att det absolut inte var det. Spelar in på en AMD 64 3200+ med det inbyggda systemet utan krimskrams runt omkring, förutom plektrum och en Guitarport. // Smygreklam - http://www.ventilmusik.net \\
  10. GiBBAN

    Köpråd

    Jo, dom såg helt ok ut. Men vi vill även gardera oss om det är så att vi börjar spela lite hårdare. Plus att vi troligtvis kommer att ha 3st med sång. Hur skulle dessa klara det?
  11. GiBBAN

    Köpråd

    Ok. Får spana runt lite. Men man kanske inte ska kolla på enbart paketlösningar utan man kanske kan spara lite på att sätta ihop något eget. Tack för tipset. Ska kolla in det där Air.
  12. GiBBAN

    Köpråd

    Hmm.. Upptäckte det nu, att länken inte funkade. "PA-Paketet Sam. Starkt klipp på ett muskelöst paket. Här får du: 2 x Samson RS15”2-vägs fullrangehögtalare med 15" element och 1" horn med 44 mm kompressionsdriver.” Filtklädd högtalarlåda med handtag och stålgaller” 225 watt; impedans 8 ohm” Dubbla tele- och speakonkontakter” Fäste för högtalarstativ 1 x 6-kanals mixer med integrerat 600 watts slutsteg. 24-bit DSP-effektenhet med 100 presets (reverb, delay och chorus). Varje kanal har mikrofonpreamp, fantommatning (48V), 3-bands EQ samt effekt- och monitor-send. 7-bands EQ på main och monitor. Kan ställas rakt eller lutas bakåt. Dessutom ingår kablar utan extra kostnad. Ett parti." Där är iallfall informationen om paketet. Som du säger, det vi vill ha är kvalité men kvalité till ett rimligt pris.
  13. Hej. Andreas heter jag och är en del av gruppen Ventil. Vi har en låt som heter Som en film, och vi söker nu någon med erfarenhet i att göra remixar och dylikt. Känner du dig sugen på att ta denna varelse i dina händer och göra något alldeles speciellt med den?. Vad vi söker efter är en rejäl makeover till lite mer dansinriktat. Ventil - Som en film Är du intresserad så PMa mig eller ta kontakt med mig på MSN. - pason79@hotmail.com På återseende.
  14. GiBBAN

    Köpråd

    Hittade ingenstans att fråga om detta så jag kör i den allmänna delen. Vi söker efter ett enkelt, billigt men ändå bra PA-system. Det vi ska köra igenom det är eventuellt micade aukustiska gitarrer och sång. Har hittat detta på Musikbörsen. http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=28335&artno=148915 Finns det någon som har något erfarenhet om detta eller kan ge tips på vad man ska köpa. Gärna paketlösningar. MVH Andreas
  15. Jag är riktigt trött just nu, slutade precis jobbet. Men vet du vad. Jag gör så att när jag kommer hem så sätter jag i ljudkortet igen och fixar till så jag får ljud på en kanal, sen skriver jag hur jag har kopplat så ska det nog bli lite bättre beskrivet. Nu säger min kollega att mikrofonen vi använder har inbyggd preamp. Har spelat in mycket tidigare och gör det nu också. Men dock med det inbyggda ljudkortet. Så sån fruktansvärd nybörjare är jag egentligen inte, bara till dessa "high-tech prylar". Använder dock Adobe Audition. Lyssna gärna lite på det som finns på www.ventilmusik.net. Förstärkare har jag iallafall 😄.
×
×
  • Skapa ny...