Jump to content
Annons

ahola

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag var kanske otydlig men vi livesänder alltså både ljud och bild. Och eftersom vi inte använder oss utav högtalare för tillfället så kan vi inte använda oss utav en mikrofon att skicka runt i publiken endast för webb-besökarnas skull. Jag tycker det låter bra med småmembran för talarna. Bra riktningsverkan och blir dessutom lättare att placera. Det är ju publiken som blir svårare att få bra från första till sista rad men det kanske duger ändå. Utökar vi budgeten för det så är det antagligen en PA-anläggning, trådlösa myggor och en trådlös publikmikrofon som kommer införskaffas. Tack för kloka svar.
  2. Det är Line Audio CM3 eller Röde M3 jag varit lite inne på. Har själv ett par Oktava MK012or för privatbruk som jag kör till akustisk gitarr och som jag är väldigt nöjd med men tänkte att en stormembransmikrofon kanske skulle göra sig bättre för föredragshållare/talare. Har inte riktigt tänkt i banorna kring talande röster förut utan har bara mickat upp för sång eller instrument.
  3. Tack för svar. Precis som Ridpojken säger så livesänder vi med Livestream eller Bambuser och vill helt enkelt försöka få ett hyfsat ljud för en billig peng. Några tankar kring stormembran vs småmembran för talare/publik? Riktad upptagning vs mer rundupptagande?
  4. Är på mikrofonjakt för att kunna livesända/spela in mindre seminarier med 1-3 talare åt gången och med en publik på runt 20-50 personer. Vi kommer att använda oss utav en M-Audio Fast Track Ultra eller liknande externt ljudkort med fyra micpreamps kopplat till en MacBook Pro. Tanken har hittills varit att micka upp talare/panel som vanligtvis är stillastående vid bord med 1-2 kondensatormikrofoner någon meter ifrån och använda en kondensatormikrofon för uppmickning av publiken. Bäst hade väl varit en trådlös mikrofon för publikfrågor men eftersom vi inte använder oss utan något PA med högtalare så blir det ju konstigt. Uppmickningen är i dagsläget alltså endast för inspelning eller livesändning på internet. Hur bör jag tänka kring stormembran/småmembran i detta fall? Vi tänker oss mikrofoner i den lägre prisklassen (1000-1500:-/mikrofon). Förslag på produkter uppskattas.
×
×
  • Skapa ny...