Jump to content
Annons

sparvar

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. tror tyvär inte att det är där problemet ligger
  2. sparvar

    youtube inspelning.

    tja! Är sugen på att spela in lite akustiskt och lägga på youtube och vill därför inte spela in det i cubase. Har istället skaffat ett program som heter video caster. Problemet är att inget program på datorn (inte heller windows egen ljudinspelare) tycks registrera ljudet från ljudkortet (Edirol FA-66) som är anslutet via firewire. Undantaget är cubase. På kontrollpanelen ser man att ljudsignalerna går fram när man lirar på gitarren, eftersom det ger utslag på staplarna, så jag tycker att programen borde registrera det. Jag har självklart valt ljudkortet som inspelningskälla. Skulle vara riktigt schyst om någon kunde lösa problemet åt mig. tack =)
  3. Hej! När jag exporterar min musik så blir ljudkvalitén bra men låten får väldigt låg volym. Någon som tror sig veta vad jag gör för fel? skulle va schyst att få lite hjälp =)
  4. sparvar

    info om dehisser

    Hej! Visade just en låt för en kille som bor i Tokyo och han tyckte jag skulle skaffa en dehisser för att ta bort onödiga bakrundsljud. Har dock väldigt dålig koll på vad detta är och hur man andvänder den så ni får gärna skriva ner lite kort info. Vad det dinns för olika varianter, fördelar osv. Skulle vara mycket uppskattat.
  5. Har ett problem. Varje gång jag ska andvända HalionOne måste jag gå in på Start>alla program>cubase applicaton folder och radera hela skiten för att cubase ska hitta ljudfilerna i HalionOne. Annars är det helt tomt där man väljer instrument. Hur gör jag för att slippa detta? Tack mvh pontus
  6. har äntligen lyckats klura ut allt, tack för hjälpen!
  7. jag har nu installerat HalionOne till cubase och kan nu andvända det men jag kan inte välja något ljud/instrument från cubase. När man ska välja ljud från HalionOne menyn så är "ljudlistan" helt tom. Installeras det också separat eller varför värkar min ljudbank helt tom?
  8. sparvar

    Instrument i cubase.

    Har inskaffat en midi-synth idag (M-Audio keyRig 49) och kör med cubase essential 4. I manualen till cubase där dom beskriver hur man ska spela in i midi står det att man ska välja Add track och senn trycka på instruments och sedan välja HALionOne. Problemet är att det står; no Vst instruments, där det borde stå; HALionOne. Har även kollat på lite guider på youtube men det har inte gett så mycket eftersom det hela tiden står; no VST instruments för mig. Skulle någon vänlig person kunna förklara vad som är fel, för vad jag förstår så ska det väll finnas färdiga midi-instrument i cubase?
×
×
  • Skapa ny...