Jump to content
Annons

krysz1

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Båda har ju spdif i/o, kan inte det vara något?
  2. Är sätta lapp på porten fel? Skriva att vi ska repa lite, och får gärna komma ner till mig efter om de lät alldeles för mycket. Jetblack, dämpsats?
  3. Ge upp är jag inte så mycket för, det omöjliga tar bara lite längre tid 🙂 Men ska nog lösa detta på något sätt, inte varje dag man får tag i gratis replokal! Tips eller egna erfarenheter är vällkomna.
  4. Problemet ligger i trummorna, eftersom jag spelar gitarr daligen våningen över och har inte fått något klagomål. Får väll hitta en trummis med digitalt trumset. Helvete, jag som trodde de skulle lösa sig...
  5. Fan det låter inte bra alls, det finns inget billigare sätt? Rum i rum, räknade lite snabbt i huvudet (tur att man är snickare) och insåg att det skulle inte funka ekonomiskt.
  6. Tjenare, hoppas jag la tråden rätt annars får mod gärna flytta. Nu är det såhär att jag håller på att starta upp ett band. Jag och en polare har ett gäng låtar som vi känner oss riktigt nöjda över och är nu sugna på att börja hitta ett seriöst band. Tanken är väl att vi ska ha 1 trummis, 2 gitarr, 1 bass, 1 sång. Nu har jag även fått erbjudande att kunna repa nere i det gamla pannrummet i källaren SÅ LÄNGE VI INTE STÖR GRANNARNA FÖR MYCKET. Det sista oroar mig då jag inte vet hur mycket ljud det kommer släppa ut. Jag har lägenheten över så den behöver man inte oroa sig över, källarn ligger även på gaveln men det finns en dörr som leder ut i trapphuset. Lokalen är grymt bra för oss då den ligger nära (speciellt mig 😉), den är helt gratis och den är stor. Och ekonomin ja... Den är ju verkligen inte ljus, att göra någon större operation är inte aktuellt. Finns det något ganska billigt vi kan göra eller kommer vi bli utkastade vid första trumslaget? Hoppas någon kan tänka sig att komma med tips 🙂
  7. Okej nu vet jag vad problemet är. Men går det att köra både asio4all och MS wavetable samtidigt? Så fort jag slår på WV så dör min a4a output, förstått att båda använder samma port eller något, men går detta att komma runt? Annars så for jag fortsätta mixa trummorna i enskilt program och sedan exportera som wave fil, men detta är nog så irriterande. Någon?
  8. krysz1

    Midi problem reaper

    Okej, har börjat använda reaper igen men har problem med midi uppspelning. Jag får inget midi ljud överhuvudtaget. När jag sätter microsoft GS wavetable på enable så slutar outputen på mitt asio/ljudkort fungera. Någon som kan hjälpa mig?
  9. krysz1

    Filter och EQ

    Tack för hjälpen Daniel! Där klarnade det med EQ i alla fall. Ska ladda ner någon ny och testa så man får en lite mer blick i det. Jag förstår nu grunderna i filter men vad ska det vara bra för?
  10. krysz1

    Filter och EQ

    Håller på att läsa Studios Mixologi men har totalt fastnat på det här med filter och EQs. Fattar verkligen ingenting. Just nu använder jag kjaerhus classic EQ och Filter men jag tycker knappt jag hör någon skillnad. Ska man köra filter och EQ på alla kanaler eller bara de där det behövs? Som ni märker så har jag fastnat djupt i denna skit. Någon vänlig själv som vill gräva loss mig eller har någon bra guide?
  11. krysz1

    Bygga låt!

    Okej nu är det så här att jag har kört igång ett litet projekt då jag försöker bättra mina mixnings egenskaper. Men jag har jävligt svårt att komma på riff. Jag brukar lyssna på lite musik för att få inspiration men då blir det oftast att på något sätt plankar rätt av tongue.gif Men sedan när jag väl lyckas koppa på ett bra riff så har jag så jävla svårt att bygga ihop det med något annat. Så jag undrar hur ni gör, ni som gör eran musik. Spelar ni in massa riff som ni bara lagrar på någon burk och sedan letar fram någon som låter tufft tillsammans? Byggar ni era låtar efter texter, jag försöker göra båda men det är mycket svårare att bygga via texter. Men kommer ingen vart då det står still med riffen tongue.gif Så skriv lite tips om hur ni bygger era låtar. Från början till slut!
  12. Okej ska köpa ett externt ljudkort då jag har skaffat mig en mixer så jag kan spela in. Jag har ingen bra budget alls så tänkte köra på något billigt som denna: http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx Men vill veta om någon vet något om den? Behringer är ju ett skyst företag och enligt manualen till den så verkar det som det är vad jag söker, men man vill ju ha någon slags review och inte hittat någon på internet. Kommer den funka med att bara köra med t.ex reaper eller kommer det bli massa krångel?
  13. Tanken är att jag ska spela in, el-gitarr, sång och akustisk gitarr. Då borde det väl vara lättare att koppla allt till mixern sen mixern till ett ljudkort/dator? Sedan vill jag kunna koppla ljudkortet/datorn tillbaka till mixern så jag kan spela upp musik eller övrigt från datorn via de aktiva högtalarna som jag har till mixern. Om man då tar detta ljudkort: http://www.kjell.com/?item=38838&path=...00000,110000000 Hur ska man då koppla mixern? Ska man koppla från tape out till breakout kabeln eller via mix out, men då behöver man ju någon som gör om 6.3 till 3.5 och hur populärt är det? Väldigt låg budget för tillfället.
  14. Jag har bara 1 ingång på mitt ljudkort och det är ett integrerat ljudkort som inte är så mycket för världen. Datorn är helt okej men inte ljudkortet, och jag kör reaper på det. Antar att det är ett ljudkort som måste införskaffas, men vad är det för ljudkort? Vad måste det vara för olika ingångar/utgångar? Typ den här : http://www.vendolin.se/Annonce_Detail.asp?...nonceid=5655558 Skulle den funka?
  15. Tjenare, nu är det såhär att jag har fått tag i en 4-kannaligt powermixer. Detta tänkte jag använda vid inspelning av sång och gitarr men problemet är att när jag kopplar från mixern till datorn så är det väldigt mycket brus. Jag vill på något sätt få ner bruset så mycket som möjligt. Just nu kopplar jag mixern till datorn via AUX out in till datorns mick ingång. Väldigt nybörjar aktigt känns det som. Men hur skas jag kunna minska bruset så mycket som möjligt så billigt som möjligt. Då detta bara är lite lek så vill jag inte lägga ner så mycket pengar (än så länge). Jag infogar en bild på mixerbordet.
×
×
  • Skapa ny...