Jump to content
Annons

MercuryComet65

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Så jag tänkta avsluta tråden med att berätta att jag köpte nåt jag inte tänkt under halva priset av vad jag planerat i väntan på bättre fingerfärdighet och med detta ett bättre kunnande. Det blev en oljad Tanglewood skön att hålla vacker att se på och den har ett mjukt fylligt ljud. Som komplement lånar jag fortfarade dotterns mer diskantrika svartlackade Epiphone. Jag är nöjd för tillfället och tycker att jag lärt mig mycket av era tips och råd. Så avslutningsvis en bild på min första egna gura och min lånegura. Oj vilka fingeravtryck och oops prislappen sitter kvar ser jag också
  2. hmm jag skrev nåt okunnigt som jag inte kunde ta bort går inte att lämna tomt när man ändrar. Ha det gott!
  3. Åhh my god vad roligt det ser ut. Jag vill också ha en studio.
  4. Tanglewood gillade jag särskilt en som hade fylligt ljud (bas) och en hals av vackert oljat ljust trä men fick ett råd av en kollega att den liksom inte hade någon "status". Dåligt andrahandsvärde om man ångrar sig och vill byta den. Kanske jag ska ge tanglewod en chans till ändå. Tack för tipset. Låter skrämmande med seagullen men säkert finns det olika exemplar av dem också. Försäljaren sa att han besökt S&P fabriken och att testade gitarren i olika klimatrum snustorrt och jättefuktigt där det skiljde 1.5 hekto i vikt på gitarren och den var spelbar i båda rummen. Nåja - en nypa salt - ingen kan sälja nåt med dålig reklam. Jag har inga superkrav jag vet att det kan uppstå fel men vill göra ett bra val och snart för jag längtar efter min gitarr.
  5. Aj då, enligt försäljaren är det mycket ovanligt för S&P. Din som sprack hade du den länge? var det gran eller ceder, sprack den pga torr luft tror du? Chefen chokade mig med jobb så jag har inte hunnit ned på stan för att köpa den än men i helgen kanske jag gör en rejäl runda i de tre musikaffärer vi har. Tror det blir en S&P ändå jag kände stort förtroende för killen i affären och gitarren kändes iallfall hållbar inte som en pappersbox. Furch hade de haft problem med tidigare. Nåja alla märken har sina fel och det finns garanti så man får iallafall njuta av den en tid.
  6. Tack, vad betryggande att läsa. I affären sa de att Simon Patrick passar vårt klimat de görs i Canada och de designar den för att klara olika luftfuktighheter, de testar dem under extrema förhållanden. De hade sålt 400 utan klagomål och det låter bra sedan erbjuder de 2 års fria justeringar. Jag fastnade för klangen i den och han spelade på en ceder och en gran men den med granlock hade mikrofon och hade inte lika fin klang. Det blir en vända ned idag. Jag vet inte vad modellen hette men den kostade strax under 5000 men sedan behöver jag en luftfuktare, en väska ....och strängar vet jag inget om än. Jag är intresserad av hardcasetråden. Nackdelen med harcase är att den tar mera plats en mjuk väska, man kan man trycka ihop den om man har gitarren på väggen. Ja ja man kanske inte ska ha den på väggen men det är vacker att se på och jag har redan köpt en proffsig vägghängare.
  7. Oj som jag har väntat på att Durangon skulle komma in till affären och jag skyndade mig dit för att prova den - men när den kom in igår blev jag besviken, den kändes så spröd och tunn (vi har väldigt torr luft här i norr under vinterhalvåret) även om klangen var jättefin djup precis som jag vill ha den känner jag att jag måste ha nåt rejälare och den kostade 6000 vilket ändå var i överkant. Mitt sökande fortsätter men idag kom ett genombrott provade en Simon and Patrick som finns med både gran och cederlock den har också en djup klang och känns hållbarare. Det var nära att jag köpte den på stört men hade ont om tid så jag ska försöka hålla mig till imorgon. Vad jag sett har den fått bra recensioner så om nu någon vill varna mig eller uppmuntra mig på denna gamla tråd vill jag ge en chans i morgon är det nog försent.
  8. Jag kan knappt vänta Durangon låter som min gitarr - spännande, jag måste åka ned och se om de fått in den senare idag kan inte vänta till måndag. De sa i affären att om man har en mjuk väska kan man få ta med guran in på planet men jag undrar om det är sant. En mjuk väska är lättare att hantera men men...jag var ju så säker på att jag skulle ha en hård. Stallpinnar...det är över min nivå än - men mina fingertoppar har blivit riltigt fina nu 🙂 efter tre veckors regelbundet övande. De småsticker fortfarande lite i dem men jag känner att de har ett hårt hölje och det är lättare att spela. Hoppas på att få visa en bild på min egen gura snart.
  9. Nu har jag lyssnat på YAMAHA730 och en Furch som kostade 8600. Furchen lät mycket bättre i mina öron (mer bas) men den var å andra sidan nästan dubbelt så dyr som YAMAHAN. Det fanns en Martin också men en sådan proffsgitarr är inte nåt för mig inte prisklassen och inte hållbarhetende spricker tydligen lättare än billigare varianter (men jag förstår att de kan låta bättre ändå). Nu ska jag invänta på Furch Durango som kommer in nästa vecka. Är rätt säker på att det inte blir en Yamaha . Det känns faktiskt som att en Furch Durango är min gitarr fast jag inte sett eller hört den än. Hoppas jag hinner träna in nån låt så att jag kan provspela. Inte kul att knäppa på "igelkottaskinnet" i musikaffären. Tack för alla tips, det känns tryggare med era synpunkter.
  10. Tack så många användbara svar. Jag har undrat över vilken sorts case man ska ha nu vet jag att jag ska skaffa en hård väska samtidigt och jag visste inte att det fanns små luftfuktare, jag trodde att man skulle a en luftfuktare i rummet hemma. Shit så dum jag känner mig när jag tänker på vad jag sa i musikaffären igår om luftfuktare i princip att jag skulle ha en billigare gitarr för att slippa luftfuktare 😄 . Jag har en favoritmusikaffär där man får bra hjälp tittade på en Tanglewood, och killen i affären jämförde två gitarrer en Tanglewod för 5000 med en annan som jag glömt vad den hette och då hörde tom jag skillnad. Tanglewooden hade ett jättefint mjukt ljud, jag gillar när det är lite mörkare klang i gitarren. Jag märkte också att det var lättare att trycka ned strängarna på de nya gitarrerna än på dotterns. Ett råd jag fick var att en dyrare gitarr var inte lika hållbar som en billigare så jag ska kanske tänka om lite, jag vill inte ha en alltför känslig gitarr. Nåja jag ska besöka fler musikaffärer och jag är jätteglad för era tips. Furch, Yamaha och Simon o Patrick var det. Fler kommentarer är välkomna, jag återkommer.
  11. Jag är nybörjare på gitarr och lär mig spela på dotterns stålsträngade Gibson Ephiphone som jag gillar (jag vill inte spela nylonsträngad). Nu ska jag köpa en alldeles egen. Jag har tittat lite och blev förvirrad eftersom jag inte kan nåt om gitarrer de hade ingen jag gillade sådär direkt förutom att jag gillade känslan i en Fender som hade oljad hals den var skönare att hålla i än en lackad hals. Jag spelar ännu alldeles för dåligt för att kunna prova ut en gitarr på egen hand så jag tänker inte skynda på processen. Men jag tänkte mig nåt runt 5000. Guild, Levin, Yamaha, Tanglewood, Washburn eller vad ??? Inte vet jag. Kan någon ge några tips till en nybörjare. Solitt lock av gran är ett måste men sedan då, spelar träslag någon roll? ska man ha en gitarr med det där urtaget så man når (minns inte vad det heter ens) ? Inbyggd mic lär ju vara bra men det känns plastigt med inbyggd stämmare. Tacksam för tips på fina gitarrer. Hur är det med luftfuktare- borde man ha en sådan? Det vill jag inte ha.
×
×
  • Skapa ny...