Jump to content
Annons

hinken

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej, så de bästa vore alltså om jag både köpte en mixer och ett ljudkort med flera ingångar? 😄 Eftersom att jag inte har så mycket pengar just nu, absolut inte 3000 kr till de där ljudkortet du tipsade om, så börjar jag med att köpa mikrofoner, mixerbord, sladdar osv. Jag har ett extärnt ljud kort som har en ingång, gjord för en gitarr. Men jag gillar inte ljud när man kopplar in gittaren direkt in i ljudkortet. Jag gillar ljud när förstärkaren är uppmickad. Så jag börjar med att köpa mixerbordet/mikrofoner/sladd. För änsålänge så är de ju bara 2 gitarrer vi kommer spela in. Och fram mot jul så kanske vi får trum tillökning, om allt går som planerat, så köper jag ett ljudkort med fler ingångar då? De låter väl vettigt? 😆😐
  2. Okej, har den här preamp? Någon som vet? http://www.thomann.de/se/behringer_ub1202fx_eurorack.htm Det står ju inget om att den har de men någon som har sådan och vet?
  3. jag är inne på de där mixerbordet ändå. Ett externt ljudkort har jag redan. Mixerbordet kostade ju bara 850 kr. Men vadå behöver jag inte köpa preamp?
  4. Jag har tänkte lite nu. Om man gör så här då: 1. En mic framför förstärkaren, 2. Micen kopplad till ett mixerbord, 3. Mixerbordet kopplad till en preamp, 4. Preampen kopplad till USB-PORT i datorn. Hur låter de? de borde ju fungera bra.. Jag vill hellre ha mixerbord för då kan vi spela in trummor sedan i framtiden och mixerbord + preamp blev billigare än en Line6 Pod. Men behöver man preamp? Hjälp mig någon håller på att bli tokig vet inte vad jag ska köpa! Vill helst hålla en låg budget, typ 2000 kr + mic.
  5. Jag kör på en uppmickad förstärkare. Jag kommer nog att ha de hos en polare, han har en bra dator. Jag är sugen på att köpa Line6 poden men våran trummis kommer nog snart att köpa ett mic-set ifrån thomann så vi kan spela in trummor också och då behöver vi ju fler än 2 mic-inputs. Och på Line6 poden så var de ju just bara 2 st. Därför är jag intresserad utav ett mixerbord med en 5-10 st Inputs. Men min polare hade ju som sagt gjort såhär: Mickat upp förstärkaren, micken kopplad till ett mixerbord, mixerbordet kopplat till USB-PORT i datorn. Men han har en väldigt dålig mic och mixerbord, gamla saker, så jag tänkte att jag köper en ny, mordern och bra mic/mixerbord så borde jag få de att låta lite bättre han vad de gör för han och de skulle jag vara nöjd med.
  6. hinken

    Amatör hemmastudio

    Hej, jag tänkte börja planera bygge utav en nybörjar hemmastudio. Men jag skulle vilja ha lite hjälp på vad jag skall köpa Jag vet inte riktigt vad som jag ska köpa, förutom en Shure SM57 mic. Jag vet inte polare som burkar spela in och han har gör så här: Han har en mic framför förstärkaren och den kopplar han till ett ruggit gammalt mixerbord och från mixerbordet har han en sladd till usbport i datorn och använder cool edit pro. Och hans inspelningar låter ju hyfsat bra. Men jag har läst om att LINE6 Pod Studio Ux2 är bra för inspelning. Vet inte om jag ska köpa LINE6 eller Mixerbord! Vad skulle ni rekomendera? BEHRINGER UB1202 EURORACK ( http://www.thomann.de/se/behringer_ub1202_..._kleinmixer.htm ) eller LINE6 POD STUDIO UX2 ( http://www.thomann.de/se/line6_pod_studio_ux2.htm ) ? Vad skulle fungera bäst? Göra som min polare eller köpa LINE6 ? Eller fungarar dom lika bra? Det jag spelar är metallica stil. Tack på förhanda
×
×
  • Skapa ny...