Jump to content
Annons

ledzappa

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har just skaffat mig ett FastTrack-interface och fick med programvaran Protools M-Powered Essential. Finns det någon som vet ifall man kan öppna en session som är skapad i Protools Essentials på PC, i ett HD-system på Mac? Har försökt få svar på digidesigns och M-audios hemsidor. Står att det fungerar för M-Powered, men inget om M-Powered Essential. Help!
  2. Jag har berättat storyn så opartiskt som jag kunnat. Vad är det som klämmer? De skickade en skiva på mastring, fick tillbaks en skiva som de kände sig nöjda med och betalade, kom kort därefter på att de ville ha den lite hårade limiterad varpå teknikern förklarar att han tar strängt avstånd från loudness-kriget. Därför tänker han inte limitera hårdare. Inte för att han redan fått betalt, det hade inget med saken att göra. Nu har allt löst sig i frågan och jag känner att jag fått nog med intryck och olika åsikter i frågan från folk här. Tackar alla som har svarat och bidragit till diskussionen.
  3. Nu gick det ju bra från hans sida om han slapp ha namnet på deras skiva. Så alla blir nöjda. Precis som det ska vara.
  4. Det var inte det som var grejen, utan att han tog bestämt avstånd från att trycka upp nivåer så att de kan loudness-kriga med andra kommersiella plattor. Hade inte gjort någon skillnad om de inte hade betalat, han hade ju haft samma ståndpunkt i frågan ändå. Men ja, det är klart att det är klantigt att betala innan man är säker på att man är 100% nöjd. De trodde väl att de var det men kom på saker efter att ha lyssnat i några dagar. Jag har mixat projekt som jag tagit betalt för, och sedan fått önskemål om att fixa till något i efterhand. Har aldrig varit några problem. Tror de skulle bli besvikna på mig om jag sa "nu har ni betalat = done!". Nu verkar ju iaf allt lösa sig i alla fall. Det är ju kul.
  5. Kanske ska klargöra att det INTE är jag som har haft någon kontakt med företaget, utan bandet som jag mixade låten åt. Den här tråden grundar sig helt och hållet på deras mailkonversation.
  6. Nej de betalade fakturan, lite naivt gjort, och kom kort därefter på att slutnivån var lite låg.
  7. Nåja, man ska inte ropa hurra förrän allt är klart. Verkar eventuellt som att han ska ha mer betalt för att fixa nivån.
  8. Kallar du mastringstekniknern för prostituerad? Lite väl hårda ord.
  9. Jo, precis. Man ska få information och rådgivning av mastringsteknikern, men i slutändan är det kundens val eftersom det är kunden som betalar. Sen behöver ju mastringsteknikern inte sätta sitt namn på skivan om han inte känner att han kan stå för det, alternativt tacka nej till jobbet och erbjuda pengar tillbaks. Nu gick han ju med på att loudness-kriga men vill inte ha sitt namn på skivan. Bra lösning tycker jag, och förhoppningsvis gör även teknikern det. Och förhoppningsvis även du!
  10. Okej. Nu verkar det eventuellt få en lösning. Han har gått med på att pressa upp nivåerna mer, men vill inte ha sitt namn förknippat med skivan. Vill ha returnerad sin pre-master CD med gamla mastringen. Undrade också vad det fanns för band i samma genre som hade mastrats på cutting room med högra nivå än hans mastring. Hallelujah.
  11. Ja, det hade det säkert gjort till viss del. Ett pris som man får vara beredd att betala när man krigar i loudness, men det är ju upp till kunden om man vill betala det och inte mastringteknikern. Så borde det iallafall vara. Mastringsteknikern kan ju be om att de inte sätter hans namn på skivan om det är det det handlar om. Men att bara totalvägra tillmötesgå ett önskemål från en kund, som faktiskt inte på något sätt är udda eller konstigt, är lite konstigt.
  12. Nej, man tycker ju att han borde erbjuda pengar tillbaks, men det verkar inte bli något sådant. Ingen sample erbjöds trots att de mailade och frågade efter en. Dagen därpå fick de ett svar om att allt var klart, redbook premaster hade skapats och en undran om vart skivan samt fakturan skulle skickas.
  13. Jag har mastrat en version själv (kommer lägga upp den på min hemsida snart), men bandet ville testa något annat. De blev jättenöjda med hans mastering spektralmässigt och så. Bara kräma på slutnivån lite till så hade de varit "jävla-kuknöjda" för att citera en bandmedlem. Det gick att ordna sa mastringsteknikern, men att han vägrar. Jävligt synd, och taskig attityd. Nu blev han en missnöjd kund rikare.
  14. Det är ett av de mer välkända i Sverige, har jag i alla fall fått för mig. Inte cutting room.
  15. Sätt på vilken rockplatta som helst. Det finns nästan ingen dynamik! Det är allt eller inget. Det är ju ett känt faktum idag. Hur många produktioner som helst är maxade för att delta i loudness-kriget, därav är det försvarbart.
×
×
  • Skapa ny...