Jump to content
Annons

lelagy

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. lelagy

    Vill du ge lektioner?

    Hej! Jag undrar om det finns nån i Göteborgsområdet som är bra på Ableton och/eller Cubase och skulle tycka att det vore kul att ge privatlektioner (tror sig besitta en pedagogisk förmåga)? Det jag främst är intresserad av är hur man skapar olika ljud/ljudbilder, typ - hur gör jag för att den här klappen ska låta lite "sprödare" osv? Jag fattar ju att det är sånt man lär sig själv genom att sitta och greja, men jag är en person som tycker det är lättast att komma in i grejer om nån visar lite ingångar.
  2. Hej, har precis börjat experimentera med Ableton och NI Massive. Är ny på det här med musikprod, så jag håller precis på att lära mig vad en pad, ett lead-ljud, osv är. Är det nån som kan tipsa på hur man kan få till något som liknar paden (om det nu är det som kallas pad) i Solanges Losing you - alltså det som kommer typ 17 sek in i låten?
  3. Tack för svar :-) Då gör jag ett försök!
  4. Skrev till tillverkarna av Isolina (linisoleringen alltså - www.isolina.com)och frågade och de svarade mig med de där värdena. Om man bor i Göteborg kan man köpa linisolering Claessons - http://www.claessons.se/produkter_list.asp...;sort=&dir= Om det nu kan funka så kanske någon som bor i Göteborg vill vara med och splitta på en rulle. 5-centimetern kan man klippa med sax och det låter ju käckt. Hur ska man göra med det lägsta registret? Kan man bygga en micscreen av samma material eller ska den ha andra egenskaper?
  5. Hej! Jag kan inget om absorbenter, men det verkar som ganska många förordar glasull. Men jag tycker det verkar vara ett lite läskigt material att hålla på med så jag kollade upp linisolering(!). Vad tror ni alltså om att bygga en absorbent till ett "sånghörn" av ett material med följande egenskaper? > Practical sound absorption degrees (αp) over six octave ranges: > > Thickness Frequency > > 125Hz 250Hz 500Hz 1000Hz 2000Hz 4000Hz > > 50mm 0,20 0,45 0,70 0,80 0,90 0,95 > > 100mm 0,65 0,75 0,75 0,85 0,90 0,95 > > 150mm 0,80 0,90 0,90 0,90 0,90 1,00 > > For 50mm thickness: > Rated sound absorption degree, single value over the entire frequency range (αw): 0,70. > Sound absorption class C with overall system-depth of 0mm (directly mounted on the room surface, without air-gap or other layers). > > For 100mm thickness: > Rated sound absorption degree, single value over the entire frequency range (αw): 0,80. > Sound absorption class B with overall system-depth of 0mm (directly mounted on the room surface, without air-gap or other layers). > > For 150mm thickness: > Rated sound absorption degree, single value over the entire frequency range (αw): 0,90. > Sound absorption class A with overall system-depth of 0mm (directly mounted on the room surface, without air-gap or other layers).
  6. Kolla in studieförbunden - tror det var medborgarskolan (eller studieförbundet vuxenskolan) som hade kurs, och även folkuniversitetet. Men det kan säkert skilja sig från termin till termin. Mvh Maja
  7. Just det, glömde skriva att det handlar om Göteborg.
  8. Oj, glömde jag skriva. Det gäller Göteborg.
  9. Hej, jag är nybörjare på det här med musikproduktion på datorn. Har insett att jag inte kommer få ändan ur med att lära mig ett musikprogram på egen hand - har trots allt haft ambitionen i fem år och det har inte hänt. Så jag tänkte dra igång en studiecirkel - jag vet att Orca finns men det är rätt dyrt (är fortfarande ett alternativ jag överväger) och att en del studieförbund erbjuder kurser, men dem missade jag den här terminen. Så därför skulle jag vilja försöka dra ihop något på egen hand i vår/sommar och letar efter personer som kan lära ut Reason, Cubase, ProTools och/eller Ableton. Förhoppningsvis får man väl en mindre summa av bildningsförbundet för att finansiera studiecirkeln plus att de som deltar betalar en avgift, men det blir väl inte tal om några hejdundrande stora arvoden till dig som undervisar, dock givetvis något. Men förhoppningsvis är det kanske ändå någon som är intresserad? Maila mig i så fall på lelagy@hotmail.com Mvh Maja
×
×
  • Skapa ny...