Jump to content
Annons

cocoshusse

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaren, jag hittade också det där om vibrationer... skumt. Jag uppdaterade till Win7 64-bit så jag kan utnyttja alla 4 gb RAM och efter det har jag inte sett det där "too many tracks" nå mer men jag håller med det där om att det kan vara nå skit med disken.
  2. tja pc: Win7 med 4gb RAM deaktiverat nätverkskort Jag sitter på jobbet nu och har inte all fakta men det är en 3-4 år gammal Acer Aspire ljudkort: tascam us-1641 igår spelade vi in trummor, bas, gitarr, sång samtidigt på 8 kanaler. funka fint men sedan när gitarristen ska testa att lägga på lite fills, licks och solo så ploppar det upp ett "too many tracks recording". 8 kanaler gick fint men inte att lägga på 1 enda till... skumt Jag har googlat lite på felmeddelandet och hittar flera olika lösningar jag ska testa men de flesta verkar ha kunnat lösa det med att flytta datorn för att den störs av vibrationer men vi lineade gitarren direkt från stärkarn. Jag tänkte bara kolla om någon här har erfarenhet av problemet och har några tips på vad jag kan testa. de tips jag hittat hittills är: köra chkdsk se till så disk cache är på tömma Preferences-mappen Sleep mode på disken ska vara av. Partitionen var tidigare FAT32 och jag konverterade den till NTFS utan att formattera så en formattering av partitionen kan kanske också vara värt ett försök. ytterst tacksam för tips på lösningar. /Tobias
  3. Tack för svaren. Jag tror inte latency blir ett problem för jag tänkte bara leka lite med EQ, reverb och delay på sången. ev guitar rig på basen. Visst kan det funka med en billig mixer men då ska man ha effekter å sånt också. Vi har redan riggat för inspelning men nu har jag kopplat ljudkortet ut till hörlursstärkaren men tänkte prova att koppla till slutsteget också. MrBluesMan (eller någon annan som vet), hur menar du med "inte belastar utgångarna för hårt"?
  4. ursäkta om jag formulerar mig lite nybörjaraktigt. i replokalen kör vi sång, bas direkt in i mixern och en gitarr som kör en Behringer V-AMP in i mixern, mixern är en digitalporta kopplad till slutsteg och 2 pa-lådor. Det funkar OK men digitalportans menyer och användargränssnitt är alltför komplicerade och jag har varken tid eller intresse av att lära mig den men jag tror jag är en lösning på spåret. Nu har vi köpt ett ljudkort, Tascam US-1641, och min fråga är nu, kan jag dumpa digitalportan och mixa i datorn och koppla slutsteget direkt till ljudkortet? eller finns det risk att förstöra ljudkortet eller något annat? något man ska tänka på? basen kanske behöver förstärkning före ljudkortet? isåfall har jag min lilla VTB-1a och vi har även funderat på att köpa 2 st pa-lådor till. behövs det delningsfilter då? och är det isåfall något annat vi behöver tänka på när det gäller ljudkort, slutsteg eller något annat? nu har jag inte ljudkortet här nu men http://www.dsprobotics.com/images/tascam_us1641.jpg visar att det är 4 balanserade utgångar ytterst tacksam för svar /T
  5. När jag spelar gitarr är jag högerhänt. MEN När jag skriver, klipper, spelar luftgitarr är jag dock vänsterhänt... skumt kanske, var väl min lathet som nybörjare på musikskolan i 10årsåldern som inte orkade stämma om. Eller min blyghet som gjorde att jag inte vågade säga till. Men jag vande mig snabbt å har väl funkat även om mitt gitarrspelande stannat på Johnny Ramone-stadiet men det funkar oftast fint i den musik jag gillar att spela.
  6. tja EDIT: skrev innan jag tänkte 😄 /T
  7. Nu har jag röstat! Jag hörde nån historia om att Herr Nilsson kört en fri tolkning, komplett med yviga gester och allt, av hela sagan Bockarna Bruse på Hagaskolan (hus med replokaler) i Ljusne. Kan det bli något smakprov från den kanske om det blir vinst i omröstningen? :-)
×
×
  • Skapa ny...