Jump to content
Annons

andythien

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jätte bra tips 🙂 Jag har lite erfarenhet av blocket o sånt etc etc. Men det är bra tips och helhet på det hela
  2. Tack för din underbara svar 🙂 Du besvarade snabbt och kortfattat allt jag behöver veta 🙂 HELT UNDERBART 😄 Nu ska jag bara sälja denna här micen på blocket 🙂
  3. Hej Jag äger en mic Studio Project TB1. http://www.studioprojectsusa.com/tb1.html Har en M-audio Fast Track ultra, kör också med Focusrite VoiceMaster pro för hårdvaror kompressor o såna saker 🙂http://www.soundonsound.com/sos/jan03/articles/focusritevmpro.asp Min mic låter lite sådär, mer för instrument. Det är bra ljud intag om man ska spela in violin eller gitarr ljud etc etc. Men jag vill ha mer nån mic för male vocal. Så min stora frågan är att jag tänker byta ut min mic mot en Rode k2. Kommer det låta mycket bättre eller ? Jag har lite mer sådära basiskt ton. Inte för mycket. Micen jag är ute efter kommer spelas in vocal. Eller ska jag sparar pengar till en Neumann 87. Jag vet att den är jätte bra, men priset är ganska hög också. Det kommer nog ta mig långt tag om jag ska ha en Neumann 87. Så vad tycker ni ?
  4. Låter också som en bra ide 🙂 Ska man köpa reflexion o sånt till mikrofon eller så bygger man typ som adrumdrum inlägg med massa absorbenter.
  5. Denna ide var verkligen bra 🙂 Håller på att tänka ut lite. Vad händer med taket ? Ska man inte ha nån sorts absorbent i taket också ? Golvet kan man ha en matta som du säger.
  6. Nu blir jag verligen skeptisk nu om jag ska fortsätta bygga det eller inte. Jag som var hypad över att man kunde nå en bättre inspelnings miljö för vocal. Trodde att inne i den båsen, kunde man får en riktigt fint dämpad ljud och får en rent o klart vocal inspelning Har ni några andra tips `?
  7. Tack för ditt snabba svar. Det är lite mer än 1 kvadrat meter vokalbås. Hade tänkt mig att bygga runt vokalbås en träplanka sen stenull (tjocklek ca 5-8cm) och därefter en trä planka. Sen därefter tänker jag köra GoldenAge Acoustics: FoamZorb Panel 80 Denna panel har måtten 300*600mm och höjden är 80mm (ger kraftigare dämpning än 50mm-panelen). En kartong innehåller 12st paneler och de säljs enbart i hela kartonger (2.16m2 i varje kartong). 1750:- låter det bra ? eller ?
  8. Hej allihopa 😆 Det är så att jag ska bygga upp en liten inspelning rum som är större än 1 kvadrat meter, för vocal inspelning. Jag söker nu olika Akustikmaterial för att dämpa omkring rummet. Vad kan ni rekommandera mig för pris och olika hemsidor? Ett plus är om det ligger i Malmö kan man köra dit och tar en titt också, Men inte nödvändigt. Går lika bra att beställa genom nätet om det finns något billigt och bra. Har provat att googla mig fram och hittar bara 2 sidor som är thorman.de nånting sånt och billebro.se Skulle vara tacksam om man kan får lite mer råd om olika stället och priser. Tack i förhand
  9. Wow den har jag läst om också 🙂 bra reviews och har mycket att rattar på 😄 Så det blir Presonus Eureka eller Focusrite Voicemastert Pro i mina tankar just nu 🙂 Grym tips tack tack !
  10. Jag vet att ju mer 😛 det kostar desto bättre 🙂 självklar har man kollat upp på nätet det finns över 20-30 tusen compressor 🥰 Herrejösses Ni som är tekniskt duktig. Förklarar för mig vad som är så bra med compressor ? I högra klass ? Självklart det är bättre. Men förklarar det på en bra sätt så alla andra som inkl mig själv som är inte så kunnande. Några test sample eller nåt ? Man kan lyssna och bedömma ?
  11. http://www.thomann.de/se/fmr_audio_pbc6a.htm Kostar 4500 kr 😛 . känns mycket pengar. Men det verkar så enkelt och inte så mycket knappar att rattar på. jag har varit på den hemsidan som du skickade och lyssnade på lite test. Lite märkbar skillnad hörde man. Kan du göra nån test på din rigg ? Vill gärna höra lite mer innan man vågar köpa på saker och ting.
  12. Tack för dem snabba svaret. Underbart !! Vad tycker ni om denna här http://www.musikbörsen.se/itempg.aspx?id=7...mp;artno=134372 har läst att den ska vara bra i review o sånt. Presonus Eureka vs pbc- Edit: Judå jag kan en hel del om pluggar och lite mek i min daw. Vill bara nämna en till att jag vill bara ha 1 channel till compressor för micen. Vill inte ha 2 channel. vill inte betala mer som man inte använder. Jag använder det till Vocal och inte till instrument.
  13. Hej Allihopa Detta är min första inlägg. Jag söker efter en bra kompressor. Min hemma utrustningar: Studio Project Vtb1 (preamp) Studio project Tb1 (mic) Fast track ultra (ljudkort) Någon som kan rekommendera mig nån bra kompressor ? max ca 5 tusen nåt sånt. Jag är ute efter den varma rösten den varma manliga röst. Det finns många kompressor som har inbyggd preamp och eq. Men jag vet inte vilka som är bra och passar för min rigg. Eller behöver jag bara köpa ett bra kompressor, och allt redigering får gå via software Eq och reverb etc etc ??? Vad rekommendera ni mig ? jag har sökt här på forumet, men fick inte reda på nån bra svar på min rigg.
×
×
  • Skapa ny...