Jump to content
Annons

polinta

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av polinta

  1. polinta

    CD-tryck

    Nån som har bra tips på beprövade bläckstråleskrivare? Har sett både Epson och Canon men nån som använder dessa o kan rekommendera? Tack på förhand!
  2. polinta

    CD-tryck

    Lightscribe ska ju va ett bra alternativ även om det e aningens dyrt. Klistmärken är andrahandsvalet!
  3. Hej! Problemet med CD Tillverkning i allmänhet när man är ute efter riktiga skivor istället för brända är ju att Glasmastern själv kostar en hel del. Likaså offset trycket för konvoluten. Det går givetvis att köra digital o sen klistra på klistermärken på själva skivan. Har sett såna släpp och ibland blir man riktigt överaskad av hur bra de lyckats göra det ... Har även sett förfärliga släpp som tryckts upp i tusentalet. Frågan är egentligen hur pass seriöst man vill göra det! Tror i detta fall det räcker med just 10 - 15 ex för att känna efter lite .... sen kan man ju alltid investera ifall det är bra respons! Lycka till med projektet!
  4. Well ... inte den som brukar göra reklam för sig själv men i detta fall så är vi en tillverkare i Asien med svenska delägare som har bra kvalitetsprodukter när det gäller CD o DVD tillverkning och bränning och tror vi slår de flesta priser i Europa. Ibland får man tänka på frakt och importkostnader bara tyvärr som kan vara som en nål i ögat både för oss och de kunder som letar efter billiga o bra alternativ. Av erfarenhet är det bra att kunna byta ut Jewelcase omslag mot lite lättare varianter som pappfickor med flertalet flikar som ser ut och fungerar som Digipak. Då kan man nästintill halvera produktionskostnaden! Hoppas detta var ett informativt svar!
  5. Jobbar på en CD o DVD tillverkningsfabrik i Asien och vi ser att många företag i Europa nu säljer av sina maskiner till oss här som har mycket lägre produktionskostnader av alal naturlia skäl. Det enda som försvårar det hela är att frakten av skivorna kostar mer än skivorna själva om man nu vill ha traditionsenliga förpackningar som Jewelcase osv.
  6. Hej o hallå! Grejen är den att i dagens klimat så är det svårt för oetablerade artister att trycka större upplagor för sina skivor. Vare sig man lagt ner massa pengar på mastring, Inspelning, CD tillverkning eller andra viktiga moment så ser man en tendens till att dessa pengar oftast inte kommer tillbaks. Ibland undrar man varför? Av egen erfarenhet som artist, producent, studiotekniker och medietillverkare så ser jag ofta att man missar vissa vikiga bitar i det stora hela. Man glämmer ofta en viktig pusselbit som gör att det hela fallerar. Skulle man ge råd till nån som planerar att släppa album på CD eller Vinyl (retro style haha) så tänk på att balansera budgeten noga! I dagsläget kan man hitta datorbaserade mastringsprogram som faktiskt gör ett bra jobb. Spar en slant där! Sen kan man enkelt trycka upp skivan i demo-ex-antal på typ 100 st först o sprida som promotion ihop med en bra ihopsatt pressrelease o lägg ner tid på att sprida order precis överallt det går. Sen när man ser responsen ska man se till o kunna trycka upp säg 1000 skivor där runt 30% ska gå till Promotion enbart! Hoppas man bidragit till nåt i detta fall 😲
×
×
  • Skapa ny...