Jump to content
Annons

noquarter

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nja, är ute efter ett bra cleant grundljud vilket jag inte tycker Tiny Terrorn levererar. Tittat lite på hot rod deluxen men är ganska vilse när det gäller förstärkare i allmänhet.
  2. Hej, Jag spelar just nu på en Tiny Terror topp med tillhörande 112 låda men vill byta till en combo som klarar av att höras med en hårt slående trummis. Det ska vara en helrörsstärk, spelar mest blues och 70-talsrock. Någon som kan ge mig lite hjälp på traven?
  3. Just nu spelar jag min Tiny Terror genom en 112a med celestion 30 V i. Då jag planerar att börja använda TT'n på rep så har jag funderat lite över om jag behöver något kraftigare än en 1x12a (vilket jag självklart kommer testa). Hur som helst tänkte jag passa på att fråga hur stor ljudvolymskillnad det egentligen är mellan säg en 112a, 212a och en 412a med likvärdiga element i. Har bla. fått höra att volymskillnaden mellan en 1x12a och en 2x12a är betydligt större än mellan en 2x12a och en 4x12a. Någon som kan hjälpa mig lite?
  4. Okej, så det räcker alltså med att sätta dit ett par extra fjädrar och lätta på strängarna? Antog att man var tvungen att spänna fjädrarna också.
  5. Ok. Skulle ju fortfarande vilja kunna använda svajet neråt, sitter just nu tre fjädrar i gitarren, hur viktigt är det egentligen med fler fjädrar?
  6. Hej, Har en strata där stallet för tillfället är vinklat uppåt och jag skulle vilja sänka ner det då jag brukar ta stöd på stallet när jag spelar (det är inget rose-floyd). Vad jag har förstått ska det gå bra att spänna fjädrarna tills stallet ligger mot gitarrkroppen men jag undrar om det är något särskilt man bör tänka på? Är det några andra justeringar som bör göras i processen? Hur mycket kommer justeringen att påverka intonering och stränghöjd? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...