Jump to content
Annons

motu681

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej... Jag kan hjälpa dig med en text om du vill..' tycker det är skoj att skriva;) Är det nåt särskilt du vill att den skall handla om så löser vi det utan problem.. Här e lite grejer jag gjort förut: myspace.com/empressdrive Skicka ett pm eller maila mig på h.zetterman@gmail.com om du är intresserad;)
  2. Tjena... Är ingen expert själv men skall försöka svara på dina frågor: Ett mixer bord behöver du inte. Om du skall spela in ett instrument i taget så är det helt onödigt. En preamp är som en liten signal förstärkare som förstärker signalen från gitarren basen eller micken så att den "hörs" för cubase.. enkelt förklarat.. finns oftast i ljudkort som är gjorda för inspelning av instrument.. Med hjälp av guitarr rig och amplitube borde du kunna ratta till ett någorlunda liknande ljud:) det är bara att ge sig på det och justera och mixtra så får man lära sig lite i farten.🙂 Att du inte får ut ljudet live tror jag beror på att det finn en speciell knapp i cubase man skall trycka på för att "effekterna" skall höras live. Men har oxå för mig att om man vill höra dessa live så är det svårt att få låg latency.. Latency är tiden det tar från det att du slår an en sträng på gitarren tills att det hörs i högtalaren.. Jackson tippar jag är märket på hans elgitarr.. Har säkert fel i något jag sagt men hoppas jag varit till någon hjälp i alla fall..
  3. Hej.. Köpte för ett tag sen en e-mu pre tracker och fick med ett cubase LE. Har hållt på lite och gjort låtar men har nu stött på ett problem: När jag skall öppna en gammal låt och fortsätta på den kan jag inte spela in och cubase känner inte av någon in signal (stapeln på transportern rör sig inte). När jag öppnar cubase och startar ett nytt projekt går det hur bra som helst. men om jag försöker öppna ett gammalt så fösrvinner plötsligt in signalen i cubase (som aldelles nyss fanns där och funkade hur bra som helst) och jag kan bara lyssna på låten.. Skumt?? eller e det nåt jag varit å pillat på?? E lite klåfingrig ibland. En annan terori jag har är att emu kortet e ett usb 2.0 men jag har det kopplat till 1.1. kan det vara det??
  4. håller med om det där med mp3 spelaren.. sen jag började skriva musik har jag automatiskt dragit ner på lyssnandet utan att förstå varför förrän du kom med din teori 🙂
×
×
  • Skapa ny...