Jump to content
Annons

Neowulf

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Neowulf

  • Födelsedag 1988-08-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Neowulf

    Musikerskämt!

    Povel Ramel har ju många riktigt roliga låtar (varav många tyvärr inte verkar finnas på youtube): http://www.youtube.com/watch?v=2FDsYTmCWk8 http://www.youtube.com/watch?v=4cSSGcUBwg0 spotify:track:64rXbbUPZCeiQdDAfykmbR spotify:track:0360YrrDbuJYIYxVkJaWY6 spotify:track:61ulCnWaHDQHrdtHBCWyRR spotify:track:3h9o1WPZe4S4po92Jmf2QK I kategorin för låtar som inte är tänkta att vara roliga men är det ändå: I kategorin musikerskämt i textform, en lista med citat från en dirigent för Philadelphia Orchestra: http://www.garywachs.com/pages/eugeneormandy.htm
  2. Visst finns det undantag, där sångaren faktiskt kan sjunga. Men alltför ofta tycks man bortse från det, bara för att kunna ha dessa eftertraktade femäjl vokals! Och ja, det där bandet är uselt på rätt många sätt. Att mixa rytmgitarren så lågt att den knappt hörs och låta ljudbilden domineras av synt i metal är en annan sak som skulle kunna listas med den som exempel. Lyssna gärna efter basen i låten också. Se om ni hittar den. 🙁
  3. * Skitlånga, in-fadande trumvirvlar på ful, torr trummaskinsvirvel i trance-musik. * När ett metalband tror att tjejsång är auto-win oavsett om tjejen kan sjunga eller om hennes stil passar. Nej! Falsk och o-inlevelsefull sång är tvärtom auto-fail, vad sångaren än har för kön! Exempel: * Jimi Hendrix gitarrljud: http://www.youtube.com/watch?v=C2bGUeDnqPY Fy fanken vad illa det låter.
  4. Second hand-butiker är ett bra tips ja. Där kan man kanske få runt 10 kr per skiva. Annars kan du försöka sälja själv på t.ex. Tradera.
  5. Mjukvaran är urdålig. Har krånglat med ominstallationer otaliga gånger. Den har ingen fantommatning. Funkar inte till Windows 7, funkar inte till 64-bitssystem. Har haft ljudkrångel med brus och oljud på ett system som den ska fungera på också.
  6. Jag har en Line6 TonePort UX1 och den suger.
  7. Jag skulle behöva ett externt ljudkort med följande egenskaper: Kompatibelt med Windows 7 x64 Behöver nog inte mer än 2 ingångar (men gärna xlr/tele-kombo, med fantommatning) FireWire Såpass låg latency att man kan spela gitarr genom det och höra vad man spelar utan störande fördröjning Pris under 4000 kr Någon som har tips? Funderar lite på PreSonus FireStudio Mobile, inspirerad av Tweakheadz riggtips no. 1. Det står inte att den funkar med Windows 7, men det finns åtminstone 64bits Vista-drivrutiner. Någon som har prövat den på Windows 7? Nu har jag en TonePort UX1, men förutom att den har krånglat av och till flera gånger, programvaran suger, och den inte har fantommatning så funkar den inte alls på Windows 7 eller 64bit-system.
×
×
  • Skapa ny...