Jump to content
Annons

Guldapa

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu behöver jag få en rätsida på det här. Jag spelar in musik på min digitala porta. Gitarr och sång är det jag använder mig främst av och till detta används en ADK51 mikrofon. Vad skulle en kompressor och/eller limiter kunna hjälpa till med? Förklara gärna ordentligt och ingående för nu måste jag börja ta tag i hela inspelningsprocessen om det ska hända något med mina låtar. Och jag börjar med det jag inte har koll på. Tack på förhand
  2. Alltså det är det som är kruxet. Jag vet inte om jag vill ha tjockare eller smalare. Vad är skillnaden rent ljudmässigt på olika tjocklekar?
  3. Hej. Köpte en Takamine (EGMB531C) för någon månad sedan och ska nu köpa nya strängar då jag misstänker att de som satt på från början inte gör gitarren rättvisa. Grejen är att jag vet ingenting om strängar så jag undrar: Vilken tjocklek är att rekommendera och vet ni några fabrikat som ni brukar vara nöjda med. Jag spelar mest bara rena ackord och plockar inte så ofta. Några tips? tack på förhand
  4. Grejen är att jag har gjort massa inspelningar med gitarr och sång för sig, men jag får aldrig samma känsla då. Men jag tror jag ska prova addicts råd på nästa låt om det här med två mikrofoner var en dålig idé.
  5. Hej. Håller på att spela in låtar med bara sång och akustisk gitarr. Nu är det så att jag vill spela in både sång och gitarr samtidigt och jag har svårt att få till det bra med bara en mikrofon (adk51). Jag har provat att lina in gitarren men hur jag än ställer in ljudet blir det inte riktigt bra. Min fråga är om det är en bra idé att köpa en till likadan mikrofon som jag har nu och rikta en mot gitarren och en mer mot rösten. Kan detta vara en bra lösning?
  6. I see.. Tack för hjälpen.
  7. G-klav, så var det jag. Vad betyder det egentligen? Jag ahr noll koll på noter..
  8. Ok. Det finns inget annat namn på den eller ett ord på engelska? Grejen är att jag försöker hitta en stor bild på den till en målning och har probs att hitta den. Noten jag länkade till är för smal.
  9. Guldapa

    Fråga om noter

    Har en fråga. I början på ett nothäfte finns det ofta en symbol, den övre på bilden: http://www.musicmasterworks.com/NoteAttackScreenShot.gif . Jag undrar vad en sådan kallas. Namnet på den alltså. För den måste väl ha ett namn?
  10. Teknisk perfektion är värdelöst att efterssträva eftersom tekniken utvecklas varje dag. Det vi idag tycker är en tekniskt fulländad produkt i ljudkvalité kommer folk att fnysa åt efter några år. Anledningen till att folk fortfarande lyssnar på gamla raspiga jazz-bootlegs är för att känslan finns där, om än dolt i brus och några felaktiga toner. Jag tycker det är oerhört synd att så många inte kan se förbi lite sämre ljudkvalité eller en falsk ton och se själva känslan i en låt. En bra låt är en bra låt. Om än i trasig förpackning.
  11. Bästa sång jag har hört av någon av demo-låtarna på det här forumet. Gillar.
  12. Nu kanske jag är jobbig. Men antalet ackord har väl knappast avgjort kvalitén i musiken? Malmsteen och andra gitarr-onanister får ursäkta...
  13. Guldapa

    Muse

    Origin of symmetry är en fantastisk skiva. Ett otroligt bra "driv".
  14. Jag har hört några av dina låtar Neko. Vete fan om det är läge att klaga på falsksång på vare sig Berggren eller Helström... 🙂
×
×
  • Skapa ny...