Jump to content
Annons

JohannesL

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. JohannesL

    Rullbandspelare

    Hej! Jag skulle behöva lite tips och råd. Det är så att jag tänkte köpa mig en rullbandspelare för digitalisering av några rullband. Tips på vilken och var jag ska köpa? Tack på förhand
  2. Det går alltid snabbare när man kan fråga än att man skall behöva rota själv :-) Blir lätt att man snöar in på tekniken utan att få något gjort. några av inspelningarna är när 60 år så det är ju hög tid att det tas till vara. :-) Jag skall tänka på dig i mitt testamente och vet var jag skall vända mig om jag behöver mer hjälp :-) tack
  3. Tack så jättemycket. Bra när man kan få hjälp av proffs när man är ute och klampar utanför sina egna domäner :-) Jag skall genast kasta mig över programmet och tanka in kassettband. men nu när jag tittat lite på det så har jag en liiiiiiten fråga till. Tydligen kan man skapa profiler. Cannels, Sample Rate och Sample Size. Vad är lämpligast? :-S Som sagt verkligen jättetacksam för all hjälp :-)
  4. hehe. jag använder ju datorn till annat också :-P Jag skall genast kolla på Audio Recorder :-) Tackar tack! Tyvärr verkar det som om programmet inte finns?! Fast jag hittade en massa andra som jag skall testa. :-)
  5. Tusan också. jag gillade ju det att det gick direkt till färdig fil utan att behöva bry sig om allt annat. 44,1/24 stämmer i simply rec. tänkte inte på att kolla i audacity men såg nu att det stod på 48 kHz. Att datorn, en mac pro med 10 gb ram och 2x3 GHz Quad-Core, inte skulle orka med tar jag för högst osannolikt. Exporterar jag till systemdisken går det tydligen. Ser ut som om det är den bästa lösningen. Blir fler moment. Jag vill ju slippa att sitta och kolla på nivåerna. finns det något trix? :-) Det är trots allt över 300 kassettband och lika många rullband. Jättetack för alla svar hittills.
  6. Jo, det är ett gratisprogram. Jag gillade det på grund av sin enkelhet. blir så lätt att man snöar in på teknik. kan dom vara så jäkliga! :-O
  7. Jag kör Mac så det tror jag inte att det rör sig om. möjligtvis för lite ledigt utrymme på systemdisken. men det känns långsökt.
  8. Vet inte om detta är rätt men kan inte komma på någon annanstans jag skall vända mig. Jag håller på att digitalisera kassettband. Jag går från kassettbandspelaren via RCA till dator. Jag använder Simplyrec och sparar ner på en extern disk. Under inspelningens gång så "hoppar" ljudet till och när jag skall lyssna på det så är det en liten tom lucka i inspelningen på den platsen där det hoppade till. Lyssnar jag direkt på kassettbandet hör det inget fel. Vad kan vara fel och hur skall jag bära mig åt för att komma till rätta? Oändligt tacksam. Nu har jag prövat att spela in till en intern disk istället. men felet är det samma. Tydligen var det simply rec som var boven. synd för det var ett program jag gillade. förmodligen något inställningsfel men jag kan för lite. Nu har jag tyvärr fått gå tillbaka till Audacity. Jag blir galen. efter att ha spelat in allt iaudacity för export får jag bara svar att det inte går. Jaha. varför inte då? Jag har inte så stor nytta av filen i audacity format. jag måste ha den i wav. kan det vara så att audacity inte kan hantera så stora filer?!
  9. Okay, fungerar det på Mac också? hittar bara pcversion.
  10. Hej. Jag har spelat in en konsert i en enda lång ljudfil. nu vill musikerna ha det uppdelat i kapitel och bränt på cd. Hur göra? Vilket program är smidigast och bäst? (billigt så klart:-P) är enda alternativet att stycka upp filen i flera småfiler eller går det på något smidigare vis?
  11. Nä, det hoppas jag inte. dom är ju inte svinbilliga. jag fick leva på luft och vatten i flera år för att ha råd med en. hmm, nä något sånt vill vi ju inte vara med om. då var jag tillbaka på ruta ett kan man säga. Då är det wav som gäller? Jag skall prova det. :-)
  12. Tackar tack! Sålde mina fiskar till en musiker för ett tag sen och passade på att visa honom min kassetbandspelare och fråga ut honom. Han ansåg att den dög bra. så den får duga. Flacformatet tycker jag känns förnuftigt. det inbyggda ljudkortet duger tydligen (om ingen har något annat förslag) Det finns inget sätt som jag kan skada datorn på? sammanlagt handlar den om ca 500 kassettband (och så småningom miltals av rullband)
  13. ingen som har något bra tips? Jag vill ju komma i gång och vill att det skall bli rätt från början.
  14. Jag är fortfarande ue efter lite ljudkortsåsikter. fungerar det att använda H4 eller det inbyggda? finns det något jag bör tänka på med ljudnivåer?
  15. hmm, tagga flac-filerna hade varit ypperligt. antar att man senare kan ska på taggarna för att få fram just dom ljudfilerna man är ute efter men det är en senare femma. Nu är det bara frågan om ljudkortet som stoppar mig från att dra igång. Föresten Dingbats, Jag var inne på lyssnade på din musik. Mycket bra! gillade den väldigt!
×
×
  • Skapa ny...