Jump to content
Annons

FreddeHstd

Medlem
  • Antal inlägg

    516
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Inlägg av FreddeHstd

  1. Härligt initiativ!

    Nå, tycker inte skillnaden är enorm - åtminstone när jag nu helt ovetenskapligt sitter och lyssnar i ett par AKG 240 Studio. Av nån anledning så faller jag lite mera för den ena versionen - men i nästa lyssning tycker jag att skillnaden är försumbar. Inbillar (?) mig att det lika gärna kan bero på liiiten skillnad i gainstaging.... men, ah. Sjukt svårt.

    Får lyssna lite till, och sen avge min röst.

  2. Förstår dock inte varför man vill skilja så hårt på mixare och mastrare, om man kan göra en riktigt bra mix borde man rimligtvis ha nog med kunskap för att kunna mastra?

    Så är det nog, många stora namn återkommer i olika produktioner som ena gången mixing engineer och nästa som mastering engineer.

    Konsthantverk kanske?

    Bra distinktion! Konsthantverkare mer än hantverkare.

  3. Jag skulle tro att 2000:- motsvarar timkostnaden för att engagera en etablerad amerikansk mastrare. Om det är värt det, tja, om man vet vad man får så är det väl värt det.

    SJälv skulle jag inte kunna ha råd med något så dyrt.

    Tycker det är tudelat: å ena sidan skulle det vara jävligt gött att lämna ifrån sig något man har varit involverad i ända sedan arrangemangsprocessen, å andra sidan är det roligt och lärorikt att jobba med.

    Om man dessutom vänder sig till någon som har mastrat i 20+ år, har investerat i utrustning för hundratusentalskronor, och är beroende av att hålla hög kvalite på allt han gör så tycker jag inte det är mycket pengar.

    Däremot är jag skeptisk till de här erbjudandena som brukar komma från Abbey Road nån gång om året - provmastring för 90 £ (typ). Vilka gör den mastringen? Elever? På hårdvarugrejer eller med pluggar?

    Iofs så kan pluggar matcha hårdvarugrejer, beroende på vem som tweakar...

  4. Jag är rockgubbe och detta är helt OK...på gränsen till bra...gillar det monotona pumpandet (inte långt borta från ett AC/DC-malande riff)

    Sedan är ju frasen "kick out the epic motherfucker" cool!

    Rätt arga sköna synthljud...detta gör inte vilken svensson som helst om...långt därifrån.

    Kommer jag köpa plattan, nix...köper jag KISS nya...nej, ännu mindre.

    Dada Life vs KISS "Monster"

    1-0

    Skön inställning. Instämmer!

  5. Vad exakt tycker du tidningen borde skriva om istället? Ge gärna några konkreta exempel.

    Okej, frågan var kanske inte riktad till mig - men i alla fall. Min önskedröm vore att tidningen gjorde ett mellanting mellan Sound on Sound, Mix och Tape Op. Då hade jag köpt.

    Problemet är väl att den svenska marknaden är ganska liten, är nog jäkligt svårt att få ekonomi i en tidning med en såpass liten grupp av intresserade.

  6. Jag vet inte varför, men jag får också intrycket av att Studioforum mest representeras av gubbrockare. Kanske är det bara för att det är dom som är mest aktiva?

    Inget fel på gubbrock, men om Studioforum skulle vara ett tvärsnitt av Studios läsare är ju valet av artikeln märklig...

    Det kan inte vara så att det är olika typer av användare som är aktiva i olika kategorier? Kan tänka mig att gubbrockarna överlag är mer högljudda och mera intresserade av att diskutera analoga utrustningar, mikrofonval och andra prylar - och att elektrofolket kanske är mer aktiva i andra trådar?

    Jag vet inte, bara spånar.

  7. Jag tycker diskussionen är komplex.

    Ligger Dada i musikalisk framkant? Knappast. Är inspelningarna i teknisk framkant? Nej.

    Tilltalar det folk? Ja, tydligen. Tilltalar det musiker i allmänhet? Nja...

    Läser professionella studiotekniker och studioinnehavare Studio? Nja...kanske, med vissa undantag.

    Vill Studios läsare innerst inne livnära sig på musikproduktion i någon form? Antagligen.

    Vilken typ av musik skulle betala din nästa pryl, din nästa dator etc.? Antagligen något liknande Dada. Antagligen inte din nyskrivna gammelmansbluesrockardänga.

    Well. Tilläggas bör att jag inte har läst själva artikeln, har lyssnat i tre minuter på Dada (blev också väldigt nyfiken av den här diskussionen). Och själv spelar in nyskrivna gammelmansbluesrockardängor. Som inte betalar några prylar.

    Däremot tycker jag det är intressant att vara insatt i dagens, unga musikutbud. Vill inte bli nån stofil som yrar om att det var bättre förr.

    Och för övrigt så är en bra låt en bra låt, oavsett om det är i skepnad av Icona Pop eller Ricky Skaggs.

  8. Om man har ett ganska kasst rum så funkar det oftast bättre med typ en SM57 än en fin konding. Men det har nog redan avhandlats tidigare i tråden. Det vanligaste felet folk gör är väl att dom går alldeles för nära micken när dom trackar. Då låter så gott som allt skit. Testa backa typ 30-40cm så blir det en enorm skillnad, oavsett mikrofon.

    Det där så sant! Åtminstone i mitt fall. Nuförtiden backar jag en bit, allt blir så mycket klarare, men som sagt: det ställer högre krav på rummet.

×
×
  • Skapa ny...