Jump to content
Annons

perelius

Medlem
  • Antal inlägg

    217
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av perelius

  1. Hur gör man så att basen och trummorna går fria trots att man kör Limiter på Master kanalen?

    Måste man muta bas o trummorna och göra ett track av allt med limiter för att sen lägga in den med dom rena trummorna o basen?

    Finns det någon workaround?

    Vet bara att alla gnäller på mina inspelningar FlStudio då jag använt limiter på master kanalen.

    Tips vore tacksamt.

    Cadboa

    När du skriver "inspelning" vad menar du då?

  2. Har ett litet problem i en låt med knäppningar och sprak så jag behöver lite tips på vad det kan vara, just denna låt så sprakar det konstant. Har stäng av mixern och alla kompressorer, slagit av allt som tar cpu osv men hittar inte vad det är.

    Kan noter korsa varandra så det sprakar till?. Har dragit ner volymen på allt så inte någon kanal går utanför frekvenserna. Börjar nästan tro att det endast är denna låt som buggat sig.

  3. Hej!

    Tänkte försöka mig på en uppgradering av FL Studio, men är lite osäker på vad det kan medföra för risker?

    Har just nu FL Studio 5, men tänkte uppgradera mig till 9an.

    Jag är dock osäker på hur jag ska gå tillväga. Kommer alla projektfiler (.flp) försvinna?

    Har alla samplingar inne i FLmappen också och undrar om de kommer att försvinna också?

    Kan någon med erfarenhet beskriva vad som händer? Går något på tok är det ju ganska mycket arbete som försvinner..

    Tacksam för svar!

    Säkerhetskopiera alltid alla .flp filer i fall att det blir någe strul, man får nästan alltid räkna med att något kan hända även om det rent tekniskt inte ska vara något problem.

  4. Kan tillägga att det i grund och botten är exakt samma som sker i dom olika programmen vid tex mxining i low level programmeringen (inte 100 men misstänker det), skillnaden är bara hur dom programmerat i high level, och det påverkar endast prestandan inte ljudkvalitén i slutändan.

  5. Stöd för gitarrer? W00t? Stöd för audiospår isf, och det ska det väl ha?

    För att arbeta med icke-elektronisk musik skulle jag nog hellre satsa på Cubase, tycker personligen att FL känns lite för plottrigt och opraktiskt för inspelning av akustiska ljud och inte bara vst-synthar osv. Köp den billigaste versionen av Cubase så kommer du nog bli nöjd, det är lite mer ämnat för den typen av projekt. Plus att det finns mer hjälp att få för den typen av musik inom Cubase, det är inte så fruktansvärt många som pysslar med akustiska instrument i FL.

    Finns nog dom som kör aukistik i FL men tanken är nog inte att man ska göra det i första hand. Varför inte Sony's Sonar? dom verkar ha rätt bra stöd (?). Är för övrigt rätt svårbegripligt dock.

  6. Analogbas á Base 10.

    Fl blood overdrive

    FL chorus

    Delay bank

    Sidechain compressor där treshold sidechainas

    Compressor

    Filter

    Eq

    Och på synthen.

    Osc 1 saw -1 octav

    Osc 2 saw

    Sync, sen mix typ 70% åt den oscen med högre oktav.

    Sen ett litet punch i lp filtret med decay och sustain, 70 i depth kanske.

    Vackert!

    Låter såhär: http://www.speedyshare.com/130321668.html

    Från mitt, John Mount och Mark Bays projekt.

    Antar att översta är själva mixer kanalen för basen där du menar uppifrån neråt?

    "sidechain compressor" är det fruity limiter compressorn?

    Hur menar du med oscillatorerna är det i själva synthen isf vilken synth?

    Lät riktigt nice för övrigt

  7. Heej..

    Har googlat och kollat runt här man kan inte hitta nått. Vill börja remixa lite låtar och vill börja med Katy Perry - Hot N Cold men för att kunna gör nått bra

    måste jag ta bort bakgrundsmusiken på den så hon bara sjunger. Vet inte om de går eller hur man gör. tex

    på den ser man att han bara har när hon sjunger så på nått sätt måste de gå.

    Någon som kan hjälpa mig?

    Alltså man kan ju equaliza bort en stor del av frekvenserna så du får fram sången mer sen kan man försöka ersätta det man tex equalizat bort med eget material.

    Kan du nog göra med fördel om du konverterar mp3 till wav.

    Samplar man rösten som är kvar kan man boosta den med sine vågor osv.

    Att tvätta så du bara får sången utan något går inte eftersom sången och musiken antagligen löper över samma frekvenser men det är mer ljud-editering änn mixning.

    Har ej testat det själv men i teorien borde man kunna göra typ som jag skrev eller liknande sätt. Hoppas det är till någon nytta iaf.

  8. Jag gör oftast mina basar med 4 eller 5 Nexus/Vanguard/TAL-Elek7ro, ser oftast ut efter följande:

    Vanguard - bas

    Nexus - mid

    Nexus#2 - high L

    Nexus#3 - high R

    TAL-Elek7ro - dist/noise

    Skälet till att jag kör två likadana på high är för att få bredare ljudbild på den. Om man clonar en synt, ger den två separata mixerkanaler med identiska inställningar, och sedan ger varje kanal en delay med olika time på ekot, så kan man få ett rätt mycket bredare och skönare ljud.

    En bra sak att tänka på är att inte göra grundläggande delar av låten, så som bas, pads/stråkar, plucks och liknande, med endast en VST. Att dela upp flera olika i registret från bas>diskant ger oftast ett mer intressant och unikt ljud. Sen är det också positivt att lära sig att få VST-syntarna att låta som man själv vill, inte tvärt om. Fast med ROMplers som Nexus kan det i och för sig vara lite svårt. 🙂

    bra tips, måste jag pröva.

    Abropå frågan om bas så finns det nog ingen bas som passar in överallt men personligen tycker jag Novation V-station är bra, relativt lätt att förstå sig på också.

    Har pesonligen fått fram bäst bas när jag tagit root bas A samplingar, manipulerat dom och lagt dom ovanpå varandra med lite olika volym.

    För att få fram drömbasen så får man lära sig att ta fram en egen, sätten är många så det är bara att testa sig fram

  9. Send har något tidigare nämnt. Sen borde någon form av bypass fungera också.

    I övrigt borde du nog slopa Fruity Limiter. Den ställer bara till oreda. Försök prodda hela låten så väl du kan utan att ha något i masterkanalen, och fixa sen det sista förslagsvis med en Multiband Compressor. Det blir garanterat bättre, och mer lärorikt.

    Ja limitern bör endast användas om det verkligen behövs, enkelt att det ändrar hela ljudbilden som kan vara svårt att upptäcka på en gång. Oftast där jag själv spårar ur, i mixern alltså 😕.

    Har själv fått bäst resultat när du som man säger kör utan sen så är det svårt att mastra ens egna låtar ordentligt, bästa är om någon annan kunnig gör det annars sitter man och lyssnar efter saker som inte finns eftersom man kan tendera att vara mer kritisk mot sina egna änn andras låtar.

  10. Tack för alla svar, bestämde mig tillslut för att köpa Line6 POD Studio UX1. Den verkar lätthanterlig men samtidigt lagom hög prestanda. Nu hade jag tänkt köpa en keystation som fungerar ihop med den 😕. Några tips på keystations (MIDI keyboards) runt tusenlappen?

    Köpte denna för runt 800, tycker den fungerar bra för mina behov. Inga problem att använda enbart usb och allt gick nästan på automatik vid installation så jag är nöjd.

    http://www.thomann.de/se/cme_mkey.htm

  11. Hej är det någon som vet eller kan länka till bra ställe som visar hur man routar mixern i sonar för att skapa en så kallad sidechain. Googlade och hittade en förklaring ifrån sonar själva men jag blev inte riktigt klok på den.

    Sen finns det nån funktion så man ställer inspelningen att vänta tills den får indata, dvs när jag trycker på synthen så spelar den in när jag vill att den ska börja?

  12. Köpte nyligen ett pci express internt ljudkort för musik producering min fråga är att visst måste pci express standarden vara den mest prestanda mässigt bästa lösningen i nuläget? Funderar då rent digitalt alltså buss hastighet och minneskapacitet osv. Nån som har koll på detta får gärna upplysa lite närmare om hur det ligger till.

  13. Själv har jag lite samma funderingar som TS

    Har använt FL Studio i flera år, sedan version 2 tror jag faktiskt.

    Då jag upplevt att det är lite knepigt att få till det proffsiga fylliga sound jag i slutändan vill ha så har jag lite "gått över" till Reason, också eftersom att Reasons sequencer känns mer lättarbetat och användarvänlig. Numera skissar jag alltid fram mina melodier/låtar i FL, men gör de färdiga produktionerna i Reason.

    Men men..att jag inte får till soundet i FL beror väl egentligen mest på mig, och om jag t.ex. hittar riktigt feta VST instrument och lär mig mixa bättre i FL så kanske jag trots allt kan få fram något jag kan känna mig nöjd med där också. Plus att FL faktiskt inte är lika begränsat som Reason.

    Frågan om FL Studio ska ses som ett nybörjarprogram verkar ständigt pågå. Dock bör man inte bry sig om det utan istället förlita sig på de tekniska fakta som finns om programmet och fråga sig om man själv känner sig nöjd med programmet eller inte.

    Ja FL är stabilt, ytterst få gånger det hängt sig så man förlorat data. Enda jag kan se som en rätt stor prestanda grej mellan tex sonar och FL är att sonar har full 64 bitars stöd vilket innebär att du teoretiskt bör få högre prestanda om du har 64 bitars processor & använder dig utav 64 bitars operativsystem. Men det är nog mest laddningstider som påverkas skulle jag tro.

  14. Fördelen med Windows 7 är att man kan starta program i olika "lägen", ex. XP SP3, Vista, Me, 2000 etc. Jag kan säga att FL Studio inte toppar 99% längre men ligger endå kring 50% när den är idle (det är vad FL Studio visar, aktivitetshanteringen visar 1%). Ibland knastrar ljudet till, ibland inte. Vill helst inte formatera allt igen.

    Vi får se om jag orkar ha det så här eller drar upp den här tråden senare igen.

    TEsta dra ner interpolation i settings, hjälper mycke vid hög cpu användning speciellt om du använder samplern. Knastring kan bero på sample raten ibland, kör på 44 khz och se om det blir bättre.

  15. Själv har jag lite samma funderingar som TS

    Har använt FL Studio i flera år, sedan version 2 tror jag faktiskt.

    Då jag upplevt att det är lite knepigt att få till det proffsiga fylliga sound jag i slutändan vill ha så har jag lite "gått över" till Reason, också eftersom att Reasons sequencer känns mer lättarbetat och användarvänlig. Numera skissar jag alltid fram mina melodier/låtar i FL, men gör de färdiga produktionerna i Reason.

    Men men..att jag inte får till soundet i FL beror väl egentligen mest på mig, och om jag t.ex. hittar riktigt feta VST instrument och lär mig mixa bättre i FL så kanske jag trots allt kan få fram något jag kan känna mig nöjd med där också. Plus att FL faktiskt inte är lika begränsat som Reason.

    Frågan om FL Studio ska ses som ett nybörjarprogram verkar ständigt pågå. Dock bör man inte bry sig om det utan istället förlita sig på de tekniska fakta som finns om programmet och fråga sig om man själv känner sig nöjd med programmet eller inte.

    Well spoken!. Kan också tycka att det är knepigt att få till det där fylliga soundet men så läser jag nått nytt om ljud uppbyggnad och vips så når jag ett steg längre. Är rätt mycke och lära sig speciellt om man kör helt digitalt. Sonar cakewalk studio är nog ett rätt förbisett DAW program för övrigt tror jag, har kikat lite på det och verkar intressant.

  16. Fruity X/Y controller är helt enkelt till för att styra två parametrar på en gång. Du kan använda den till vad du vill. Du kanske vill justera cutoff och sustain samtidigt.

    Ja jag kom fram till det, kan ju använda det till lite olika saker 😄

  17. Ah jo det vet jag. Kan precisera mig lite mer. JAg menade Fruity X-Y controller pluginen till mixern. Om jag placerar en kanal (instrument) i mixern på en insert och sen lägger in en x-y controller vad styr den då? rent tekniskt? är det filtret den styr eller måste jag länka den först kanske, tack för svaret iaf

    Det var så att jag behövde länka varje X & Y knob i sampler kanalen till Varsin X Y controller. Men rent teoretiskt borde det ju kunna stämma att man kan korrekt länkat kan styra ljudets relativa X, Y - Filter placering genom ett kvadratiskt rutnät vilket då borde kunna innebära att man kan placera upp, ner, höger och vänster (4 dimensioner) relativt mot andra kanaler. Istället för att styra varje kanals placering genom stereo separation, pan osv så kan man göra det med ett klick. Eller är jag helt ute och cyklar nu?! Iaf så låter det som att det funkar som jag tänkt hoppas ni förstår också då någon säkert kan dra nytta av detta eller nått. 😄

  18. Jag tycker det där med Send funktionen är något du ska fördjupa dig i. Väldigt hjälpsamt och enkelt.. Bara han i videon som gör det så krångligt tycker jag!

    Ja verkligen, får det att låta som en rymdfärjsuppskjutning, babblar på rätt friskt dock. Håller med valle ska inte lyssna på gnäll alltför mycket.

    Har valle några bra tips på hur man bygger upp låtarna på ett bra sätt?

×
×
  • Skapa ny...