Jump to content
Annons

perelius

Medlem
  • Antal inlägg

    217
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om perelius

  • Födelsedag 2007-08-08

Om mig

  • Stad/plats
    stockholm
  • Intressen
    datorer, datorer, datorer och datorer<br /><br />Lägg gärna till mig på msn om så önskas.
  • Hemsida

Socialt

  • Skype
    mysticss@live.se
  1. asio drivrutiner är nödvändiga för att undvika latency har du ingen asio drivrutin till ditt ljudkort så använd detta Ladda ner här. Funkar till dom flesta som inte har egna asio drivrutiner
  2. När du skriver "inspelning" vad menar du då?
  3. Löste det, var syntharna som hade för många polyphony
  4. perelius

    Problem med sprak

    Har ett litet problem i en låt med knäppningar och sprak så jag behöver lite tips på vad det kan vara, just denna låt så sprakar det konstant. Har stäng av mixern och alla kompressorer, slagit av allt som tar cpu osv men hittar inte vad det är. Kan noter korsa varandra så det sprakar till?. Har dragit ner volymen på allt så inte någon kanal går utanför frekvenserna. Börjar nästan tro att det endast är denna låt som buggat sig.
  5. Säkerhetskopiera alltid alla .flp filer i fall att det blir någe strul, man får nästan alltid räkna med att något kan hända även om det rent tekniskt inte ska vara något problem.
  6. Kan tillägga att det i grund och botten är exakt samma som sker i dom olika programmen vid tex mxining i low level programmeringen (inte 100 men misstänker det), skillnaden är bara hur dom programmerat i high level, och det påverkar endast prestandan inte ljudkvalitén i slutändan.
  7. Finns nog dom som kör aukistik i FL men tanken är nog inte att man ska göra det i första hand. Varför inte Sony's Sonar? dom verkar ha rätt bra stöd (?). Är för övrigt rätt svårbegripligt dock.
  8. Antar att översta är själva mixer kanalen för basen där du menar uppifrån neråt? "sidechain compressor" är det fruity limiter compressorn? Hur menar du med oscillatorerna är det i själva synthen isf vilken synth? Lät riktigt nice för övrigt
  9. Alltså man kan ju equaliza bort en stor del av frekvenserna så du får fram sången mer sen kan man försöka ersätta det man tex equalizat bort med eget material. Kan du nog göra med fördel om du konverterar mp3 till wav. Samplar man rösten som är kvar kan man boosta den med sine vågor osv. Att tvätta så du bara får sången utan något går inte eftersom sången och musiken antagligen löper över samma frekvenser men det är mer ljud-editering änn mixning. Har ej testat det själv men i teorien borde man kunna göra typ som jag skrev eller liknande sätt. Hoppas det är till någon nytta iaf.
  10. bra tips, måste jag pröva. Abropå frågan om bas så finns det nog ingen bas som passar in överallt men personligen tycker jag Novation V-station är bra, relativt lätt att förstå sig på också. Har pesonligen fått fram bäst bas när jag tagit root bas A samplingar, manipulerat dom och lagt dom ovanpå varandra med lite olika volym. För att få fram drömbasen så får man lära sig att ta fram en egen, sätten är många så det är bara att testa sig fram
  11. Ja limitern bör endast användas om det verkligen behövs, enkelt att det ändrar hela ljudbilden som kan vara svårt att upptäcka på en gång. Oftast där jag själv spårar ur, i mixern alltså 😕. Har själv fått bäst resultat när du som man säger kör utan sen så är det svårt att mastra ens egna låtar ordentligt, bästa är om någon annan kunnig gör det annars sitter man och lyssnar efter saker som inte finns eftersom man kan tendera att vara mer kritisk mot sina egna änn andras låtar.
  12. Köpte denna för runt 800, tycker den fungerar bra för mina behov. Inga problem att använda enbart usb och allt gick nästan på automatik vid installation så jag är nöjd. http://www.thomann.de/se/cme_mkey.htm
  13. perelius

    Sidechain

    Hej är det någon som vet eller kan länka till bra ställe som visar hur man routar mixern i sonar för att skapa en så kallad sidechain. Googlade och hittade en förklaring ifrån sonar själva men jag blev inte riktigt klok på den. Sen finns det nån funktion så man ställer inspelningen att vänta tills den får indata, dvs när jag trycker på synthen så spelar den in när jag vill att den ska börja?
  14. Då var det som jag misstänkte. Kolla här hullan http://www.thomann.de/se/ljudinterface.htm...62d7fac24d15dae kanske hittar något, förstår själv inte vad det är du söker men nått intresant borde du hitta där ^^
  15. perelius

    Pci express kort

    Köpte nyligen ett pci express internt ljudkort för musik producering min fråga är att visst måste pci express standarden vara den mest prestanda mässigt bästa lösningen i nuläget? Funderar då rent digitalt alltså buss hastighet och minneskapacitet osv. Nån som har koll på detta får gärna upplysa lite närmare om hur det ligger till.
×
×
  • Skapa ny...