Jump to content
Annons

nissen02

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Ska köpa in prylarna till min första hemmastudio. Jag vill jobba med rösten och vill satsa på bra ljudkvalitet på det jag spelar in (e ganska petig..) men min budget e begränsad... Vad är då bäst att välja? Har två blivit erbjuden två paketförslag: I det ena är micen bättre - Studio projects B1. men ljudkortet sämre - presonus audiobox usb I det andra är micen sämre - mxl 990 men ljudkortet bättre - Native instruments audio control Vad välja? Är det värt att lägga till c.a. 1000-1500 kr för att få både bättre mic o ljudkort? (obs har även spanat på en röde nt1-A men den e 1000 kr. dyrare. Ljudkorten måste vara USB (ej firewire) och midi. Ha d super!
  2. Hej, Jag instämmer i att det är många trådar när det gäller externa ljudkort, men om jag har förstått det rätt så är det många av de som är Firewire ljudkort och jag behöver ett USB ljudkort. Dessutom så är jag erbjuden Cubase LE med de två ljudkort som jag tog upp i början. Det finns det andra usb ljudkort som rekommenderas, innehåller de också cubase? Jag kan i och för sig få tag på programmet från annat håll och då finns det kanske mer prisvärda ljudkort? Det som är lite svårt för mig är att det är så många nya termer som jag inte riktigt förstår ännu. Jag saknar typ en testsida för USB ljudkort, vore kanon - enkelt och smidigt! Ha det super!
  3. Hej, Tusen tack för ditt svar! Jag ska ta och kika på din sida. Jag är ny inom detta område så jag undrar vad cardioidupptagning, HP-filter och Pad är. Jag tror att man kan få en B1 för cirka 1 000 kr och en B3 för cirka 2 000 kr. Jag vill gärna jobba med rösten men är det värt att lägga ut 1 000 kronor extra för att köpa en B3? Ha d!
  4. Hej, Studio projects B1 är billigast medan röde NT1-A och Studio projects B3 ligger på ungefär samma pris. Vad är skillnaden och vad är mest prisvärt? Andra förslag? Ha d!
  5. Kanon! Jag hade tänkt använda dem när jag gör musik. Jag är ganska petig när jag jobbar med musik, men det här blir första gången jag köper studiohörlurar, mikrofon, etc. Kommer jag att höra skillnad på typ bra och mycket bra hörlurar? Har fått två alt märken, Sennheiser och AKG. Nån skillnad? Finns det andra märken? Ha d!
  6. Jag tänkte enbart spela in rösten med mikrofonen och ev. en guitarr. Och så tänkte jag koppla in en midi-keyboard.
  7. Hej, Jag har fått två paketförslag och i det lite billigare ingår AKG K77, i det dyrare ingår AKG K240. Där det stor skillnad? Eftersom jag ska handla en hel del annan utrustning samtidigt så vill jag inte lägga ut för mycket på hörlurar. Har ni andra förslag? De får kosta mellan 500 - 1 000 kr. Jag letar även efter ett par begagnade men det finns en hel uppsjö av märken och modeller.. Tack för era svar!
  8. Hej, Jag har äntligen bestämt mig för att bygga upp min egen lilla hemmastudio. Men jag är ganska ny i inom området så det känns svårt att välja utrustningen. Jag vill satsa på ljudkvaliteten men det är mycket som ska köpas. Jag har fått två paketerbjudanden och jag undrar vilken av de som har bäst mikrofon. I det lite billigare paketet så ingår MXL 990. I det lite dyrare paketet så ingår Röde NT1-A. Har ni tips på andra mikrofoner i prisklassen 1 000 till 3 000 kr? Tack för svaren!
  9. Hej, Jag har äntligen bestämt mig för att bygga upp min egen lilla hemmastudio. Men jag är ganska ny i inom området så det känns svårt att välja utrustningen. Jag vill satsa på ljudkvaliteten men det är mycket som ska köpas. Jag har fått två paketerbjudanden och jag undrar vilken av de som har bäst ljudkort. I båda två ingår Cubase LE. I det lite billigare paketet så ingår Native instruments audio control 1. I det lite dyrare paketet så ingår Presonus Audiobox (USB) Båda två antar jag kretsar kring 1 000 - 1 500 kr. Men jag kan tänka mig att gå upp till 2 000, huvudsaken är att jag har ett bra ljudkort helst med Cubase men i värsta fall kan jag fixa det från annat håll. Vad ska man titta på när man väljer ljudkort? Tack för svaren!
×
×
  • Skapa ny...