Jump to content
Annons

Kravetz

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Kravetz

  1. Jethro Tull - A Passion Play (1973) King Crimson - Larks' Tongues In Aspic (1973) Rare Bird - Rare Bird (1969) Golden Earring - Moontan (1973) Guru Guru - Känguru (1972) Pink Floyd - Animals (1977) Van Der Graaf Generator - Godbluff (1975) City Boy - Heads Are Rolling (1980) Atomic Rooster - In Hearing Of... (1971) Curve Air - Airconditioning (1970) Kunde gjort denna längre men en top 10 är en top 10, skulle kunna göra stora ändringar dagligen... svårt med listor IMO!
  2. Tack för svaret Fidden, kul att få nån respons 🙁 Jag tror dig, skall se om jag kan plugga ur tummarna och leta upp en musikaffär... tror de lagt ner musikaffären här (precis som med allt annat här), kollade nyss eniro och det känns så men så går det när man bor i Landskrona 🙂 Det kan jag tänka mig... får väl leva med de ljuden om det blir den keyboarden, finns här någon som vet exakt var man kan finna nån sida där man kan höra lite mer av ljuden till just den keyboarden? Hehe... Fidden jag beklagar dina magbesvär 😄 Apropå taffliga imitationer... har lyssnat på diverse keyboards från Casio... allt från ett på hundringar till femtusenkronorsklassen, lät riktigt dassigt enligt mig... ljudstyrka och högtalare skiter jag i kan ju köra min lurar på mig (vilket borde resultera i bättre sound) men men vad begär man när man samtidigt försöker överleva utan att äta brödsmulor. 🙁 Nu har jag inga midi-portar heller, uppdatera datorn gör jag lite då och då. Kan den keyboarden jag dillar om vara lätt att lära sig på, jag har lätt för att lära mig saker och tänker inte bli Rick Wakeman imorgon... eller i övermorgon. Noter och gehör lär jag säkerligen svälja med hull och hår, hur lång tid tog det för dig att lära dig ett par enstaka melodier var det kul på vägen? Skulle vara kul att lära sig lite klassiskt också, älskar Bach... trots att jag är helt insnöad i 60-70tals rock.
  3. Hej gott folk, snubblade in här av slumpen och spanade lite i forumet... det här stället känns väldigt proffsigt, där av blev jag medlem och nu söker jag eran hjälp. Jag skall köpa en keyboard men vet inte vad som blir bäst för en nybörjare samtidigt att det inte kostar för mycket men att jag ändå får ut något av det hela. För den som undrar varför jag funderar på detta så har jag funderat på det i ett par år och just nu har jag mycket dötid över och älskar musik... hade jag inte varit urfattig så hade jag köpt en Clavia Nord C1... jävla skönt och naturtroget ljud. Frågor: Yamaha PSR-E313 är något jag spanat in, gillar att den ligger på under 2000:- på nätet och känns som en bra nybörjarkeyboard, jag har dock bara sett lite filmklipp på youtube men jag gillar pianosoundet och att det är anslagskänsligt (finns det möjligen billigare som är bättre)? Vad får jag ut mest utav? Att köpa ovan nämnda keyboard eller köpa en midi-keyboard som ligger på max 1000:-? Jag själv gillar idéen med midi-keyboard (visst skulle det vara skönt att inte sitta limmad vid datorn stup i ett... som nu då) men frågan är om min dator pallar det min dator är inte det bästa som finns Win98, 600mhz, 40gb hd, 256 ram... säkert många här som tycker att jag borde lägga pengar på dator istället men nej tack, har datorn till annat än spel. Låt säga att jag hade en midi-keyboard, finns det något program jag kan köra med en sån keyboard med tanke på att min dator är så "up-to-date" (det är tänkt att jag skall lära mig spela instrumentet inte spela in eller så, skulle dock vara fränt med lite trevliga synthljud)? Har ni frågor tillbaka så är det bara att fråga. Ursäkta om det var rörigt men jag har migrän just nu... tack för förståelsen. En sak till vad hade du gjort om du var i min situation? <--- ursäkta om jag gav er rysningar och akut diarée 😐
×
×
  • Skapa ny...