Jump to content
Annons

totte921

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, spelade in en ny låt idag. Problemet är att när jag skulle exporterade och spela upp låten börja det "dista" när melodi slingan började. Det är ganska konstigt efter som ljudvågorna inte var maxade. Jag provade att sänka volymen på melodi spåret men det gjorde ingen skillnad. Hur kan jag undvika detta problemet? Jag spelade in låten genom att micka upp förstärkaren. Och jag har spelat in låtar tidigare på det här sättet där man kunde höga volymen ganska duktigt på, utan att det börja dista. Tack på förhand sample.mp3
  2. Hej, jag undrar om man kan fixa så att cubase fortsätter spela in/spelar upp trots att man byter fönster i windows? I alla fall när jag spelar upp en låt i cubase, så pausas den direkt efter jag har klickat på ett annat fönster. tack på förhand!
  3. Chixdiggit - Spanish Fever Om du är bra på att spela trummor kan du kolla upp trumkompet jag har försökt klura ut. Själv spelar jag gitarr och har ingen erfarenhet av trummor, men när jag lyssnar på det låter det snar likt. Jag har använt Guitar Pro för att skriva notorna. Spanish_Fever.mp3
  4. Hej, jag har en mp3 låt där jag skulle villa tysta ner gitarr, sång och bas, d.v.s. bara utvinna själva trumspåret. Är det möjligt? Låten finns inte i midi format någonstans. Kan det funka att konvertera låten till midi och sen importera filen i cubase? Jag har hört att man kan mixtra lite med equalizern (eventuellt använda någon vst plug-in) i cubase för att sänka ner vissa instrument. Kan det funka?
  5. Hej, vad tror ni krävs rent teknikmässigt för att få det gameboy-soundet med sin elgitarr? Går det att fixa i cubase med någon effekt/vst?
  6. jag har konfigurerat det enligt ovan men jag hör inget ljud ändå. Mena du att det finns inbyggda mjukvarusyntar i vissa ljudkort?
  7. När jag spelar använder jag Guitar Pro 5 där man kan välja om låtarna ska spelas som midi eller RSE. RSE funkar men inte midi, det går inte ens att göra några inställningar på de spåret om det spelas som midi. Jag tror mitt ljudkort har en inbyggd synth efter som det finns en volymkontroll som heter SW synth. Om men inte vill koppla in en synth där bak går det då att lösa det på något annat sätt?
  8. totte921

    Inget midi ljud

    Hej, jag undrar varför jag inte kan höra något midi ljud när jag byta ljudkort till en Presonus Aoudiobox. På baksidan finns det en midi in och en midi out, borde jag koppla in något där kanske? Jag jag har redan installerat midi drivrutiner till ljudkortet och ställt in det i kontrollpanelen men jag kan fortfarande inte höra något midi ljud.
  9. Hej, vad ska jag göra åt detta felmeddelandet som kommer upp när jag startar Virtual Bassist i cubase. Som du ser på bilden är där massa funktioner helt utspridda, vad kan de bero på? Läste på någon tråd att det kunde hjälpa att man ladda ner den senaste versionen av Syncrosofts License Control Center och tanka hem en ny synsoacc.dll fil, jag har gjort båda sakerna men inget har hjälpt.
  10. Tack för hjälpen, löste det genom att ladda ner vst instrument på kvraudio.com
  11. Hej, när jag spelar upp en midi-fil som jag har skapat i Guitar Pro 5 kommer det inget ljud, varför? läste i en annan tråd "Om det bara är upp spelning i allmänhet, utan krav på kvalitet, kan du ju använda Microsofts inbyggda (Microsoft GS wavetable SW synth heter den visst). Det kräver dock att inställningen i kontrollpanelen för upp spelning av ljud pekar på ESI-kortet." Det låter som om det är det jag vill, kan någon beskriva tydligare vad man behöver göra? Tack på förhand
  12. Känns som om man har lite mer kött på benen nu. Tack för hjälpen!
  13. Okej, men om man utgår från den utrustningen jag har, tror du att det går det att få bättre ljud då? (har en Line 6 spider II förstärkare och en elgitarr med heta humbucker mickar, använder datorns med följande ljudkort)
  14. Hej, jag är inte speciellt erfaren när det gäller spela in eller mixa. I alla fall spelar jag in mina låtar via elgitarren>förstärkare>inspelnings sladd>datorn. Min förstärkare är en Line 6 (30 watt) och jag använder programmet Adobe Audition 3.0 (trummor och bas fixar jag genom ett annat program). När låten är färdig och jag har sparat den som mp3-fil tycker jag att ljud kvalitén är väldigt dålig, ganska skrikig. Finns det bättre sätt att spela in på eller det räcker kanske bara att jag ändrar inställningar i programmet och på förstärkaren eller jag kanske måste köpa en bättre förstärkare/ljudkort? Du kan lyssna på låten och göra en bedömning. Demo.mp3
×
×
  • Skapa ny...