Jump to content
Annons

ortner

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av ortner

  1. Tja, Jag använde ett lowcut filter och en ml4000 kompressor på sången. Plus ssl 6000e's egna bus kompressor. Ja jag känner också att det låter lite väl mono plus att sången "pumpar" lite för mycket. Jag använde ett pre set för sången som hette "female voice" typ. Jag ska försöka arbeta vidare på det hela. Ja inspelningen är helt okej, dock fick jag med en distrotion som jag inte gillar via en urei 1176 som jag körde "all button in" på vid trackingen. Har du någon idé på hur man kan få fram allt förutom sången så det blir lite mer "tryck" i låten?
  2. ortner

    Hjälp med mix!

    Hej, Jag har precis gjort klart en grovklippning och grovmixning för första gågen. Jag är rätt nöjd eftersom jag aldrig gjort det förut men vill nu gärna ha tips och hjälp med hur jag kan forstätta förbättra den. Jag har själv tänkt på att det blir väldigt grötigt på vissa ställen och att jag måste få fram allt som ligger bakom sången lite mer.. Någon som kommer på någon spontan idée? Tack! www.supersonicboom.se/musik/toyra/cocoon.mp3 Jag vet inte om detta är rätt ställe att posta på
  3. Det finns en hel del trådar om sånt, kolla runt lite och sök så slipper den här tråden springa iväg i ett "hög vs. låg volym vid mixning" -bråk 😄 Jag tänkte mest om någon av bidragsgivaren ville säga hur dom gjorde på just sin mix. Jag märkte att det var rätt stor skillnad i mono på vissa och i hörlur vs högtalare på andra, vid låg och hög. Vi hade nämnligen genomgång på hur "viktigt" det var att tänka på monokompabilitet och mixa lågt. Fan, ju mer jag lyssnar på bidragen destu bättre blir dom känns det som. Många små detaljer i vissa låtar som gör dom väldigt mycket bättre.
  4. Jag tar tillbaks det där med A&R's, det var mer menat att potentialen nog finns här för att skriva en låt till en specifik artist som sen kan komma att användas. På så sätt kanske någon lyckligt lottad får in lite pengar och kan betala av en del av sin studio. Vad det gäller att rösta i klassen kanske jag kan lyckas styra upp något sådant om ett par veckor, vi har våran första produktions vecka nästa vecka och det är fullt upp just nu. Jag vet inte om ni läser Studio tidningen, men i alla fall i #1 2007 så stod det om ett event som min skola annordnade som hette "Writers Retreat". Konceptet bestog av 20 olika internationella låtskrivare, sen var det förlag som hade önskemål om låtar så satt dom i grupper om 3 personer, en textförfattare, en melodiskrivare och en producent. Detta genererade i genomsnitt över hundra låtar per vecka (det var 3 veckor om året) och som jag förstod det så var det väldigt givande att ha en beställning och lära sig att leverera en sådan specifik typ av sång. Typ: Artist: Pink Typ: Rock-poppig Ämne: Att vara en rockertjej i LA. Det kanske kan vara värt att prova i alla fall. Ska bli kul att se vem som vinner, jag håller tummarna för 2-ackord. En sido fråga, burkar ni monolyssna när ni mixar? Mixar ni i starkt eller svagt ljud?
  5. För mig gör det inget om jag får rösta eller inte. Jag tar med mig alla bidrag till skolan imorgon för att höra hur dom låter igenom ett par genelec 1038or. Då kanske man kan ge lite bättre kritik på mixning och mastring än igenom mina akg k412p Jävla bra och kreativa bidrag. Dom här tävlingarna är ju skitbra för eran utväckling! Jag vet inte om ni har haft det här som tema under någon studiofestival men tema "skriva låt åt en speciel artist" kanske vore något. På så sätt kanske man kan få A&R's att få upp ögonen för er och få er att breaka lite kanske... Bara en idé. Ska bli kul och följa utveckligen här i framtiden, jag kanske blir tillräckligt duktig för att vara med någon gång också. Måns
  6. Hej och hå, eftersom jag inte får rösta (reggade mig försent) så tänkte jag i alla fall ge lite av mina tankar när jag lyssnade igenom det hela första gången. 01 riktigt bra, sången ligger lite för nära och övertygar inte riktigt. Skulle kanske försöka få in en bättre feeling och lägga in sången och sjunga från magen! Bra melodi, bra pålägg och rolig text! (väldig tids-aktuell musik) 02 skrik och ganska så okreativ, gillade dock hur texten breakade gitarrerna. 03 Kan inte säga så mycket om det, kan inte så mycket om den här typen av musik. Men jag skulle lätt kunna tänka mig den som sov musik i alla fall. Fina arpegios. 04 Rolig, lite rörig dynamik. Det var någon av stämmorna som inte var så snygg. 05 Känns som en nytolkning av Bo Hansson, diggade det första minuten sen blev det rätt enformigt. allt flöt ihop rätt bra tycker jag ändå 06 trummorna låg väldigt nära, nästan som om dom bor i huvudet på än. Tar över det andra, annars var den klart godkänd. 07 samma som 02, jag kan inte mycket om det här musiken. Allt låter som buller i mina öron.. sorry. 08 Gillar den skit mycket, skulle dock behövas mixa om, låter som massa separata spår istället för en helhet i mina öron. 09 Låter som musiken till golden eye för nintendo 64 om ni kommer ihåg den. vet inte riktigt vad jag ska säga. 10 Bra melodi, allt bra förutom sången. Inget fel på ditt sjungande men just att sången inte känns som att den flyter på bra i låten. Den kanske är lite för nära och torr. 11 musiken är bra, sången känns lite sur på sina ställen. väldigt spännande koncept. 12 grymt intro, gillar hela grejen överhuvudtaget. Bra mixat, bara basen som försvinner lite. Den kanske skulle lyftas fram en liten, liten aning.! 13 Åh, jag är svag för trackad musik (om den nu är det). Riktigt bra i mina öron. Sköna trumljud. 14 Simon n Garfunkel känsla på ett positivt sätt. Riktigt bra. Känns som man är tillbaks i det glada 60talet och ska ut på demonstration! 15 snygg orgel, bra mixat. sången sviktar lite i versen dock. Annars var allt riktigt bra i mina öron. 16 Känns väldigt mono och middig i början, sen öppnar den upp sig fint när "vocalsen" kom. Me like. 17 sången kändes sur ibland, lite luftig överhuvudtaget. Inte dålig men inte min typ av låt. 18 skön sov musik, skulle kunna skära lite bas här och var. Speciellt lite på rösten. 19 ?? sången behöver komprimeras och dras ner. Låter som en hög dileva typ 😆 20 sången flyter inte in bra i musiken alls. annars var det väl punkigt! Vinnaren för mig är NR 1! Jag är som någon där uppe sa, 20 och naiv! Får jag så spridare jag gärna vidare den låten till mina vänner!
×
×
  • Skapa ny...