Jump to content
Annons

SigChatta

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SigChatta

  1. Hej, Är lite nyfiken på Dubstep ( ) Om ni lyssnar på låten på länken ovan så hör ni att basen växlar mellan diverse mönster, trioler, rak, shuffle och liknande. Jag förstår att de här killarna har en massa shiny prylar, kompressorer och dyra sequencers och annat. Jag har bara en tanke som inte riktigt vill släppa. Jag kör garageband med en enkel Keyrig M49. Den har ett modulationshjul som på vissa pluggar kontrollerar vibrato och annat. Finns det någon plugg, eller filter, eller något sätt att koppla filterhastigheten till hjulet och därmed kontrollera "wobblandet" i realtid? Vänligen Chatta
  2. Hejsan När jag satt och drack kaffe tidigare i dag började jag grubbla över om det är möjligt att "trigga" en sampling med min M-audio Keyrig? Så här; Jag vill ha en sampling från random klassisk funklåt - säg ett fill-in. Jag vill trigga igång den med ex Bb på keyboarden. Är det möjligt att på något sätt klippa ut fill-inet och koppla det till Bb-tangenten och spela upp det varje gång jag gör anslag på tonen? Förstår ni hur jag menar? Är det möjligt? Fridens.
  3. Kanske inte räknas - men jobbar som journalist - nu för tiden med radio. Ljud är det i alla fall! 😉
  4. Tack för svar! Det är riktigt att det bara är för hemmabruk, och smårep. Många här kastar bannor över Casio - Vad är det egentligen som är så dåligt med dem? Dåliga ljud? Och har någon erfarenhet av CTK 5000?
  5. Tillägg: Jag upplever Garageband-ljuden som "Bra" - dvs orgelsamplingar och så vidare. Så ni vet vad jag har för referensramar.
  6. SigChatta

    All-round keyboard

    Hejsan! Spelar mycket reggae (sk. "backing band") och vill gärna ha en ok keyboard att spela på. Mina krav är split-funktion (piano på vänstra halvan och något smaskigt synth-lead/blås på andra halvan), lagerfunktion (layering, kallas det visst) och ok pianoljud. Gärna bra orgel och rhodes-simulering (har inga dödshöga krav, men vill inte veta av uppenbart skitdåliga ljud). Casio CTK 4000 verkar frän (vilket alla instrument gör på franska reklamfilmer på youtube) men är lite skraj för att köpa grisen i säcken. Så, tre frågor; 1. Hur stor skillnad är det på Casio ctk 4000 och Ctk 5000? 2. Är det ens värt att köpa en casio CTK? 3. Vad rekommenderar ni (dvs. som inte heter Korg Triton, Nord Lead eller kostar över 4000 och kräver förstärkare) Tacksam för snabba svar, det rycker i spelnerverna.
  7. Problemet med noisegatefunktionen blir ju att när ljudet är tillräckligt starkt för att miken ska uppfatta det så blir ju fräsandet desto värre när det hörs (Nu är jag förstås inte säker på om min uppfattning om vad noisegate är stämmer, förklara gärna!) Ja, det vore kanske klokast att testa annan mick, som sagt. Sedan får vi se, Musikbörsen hävdade att jag skulle få precis samma fräs med vilket annat ljudkort som helst...
  8. Gott att se engagemanget, verkligen schysst! Glaskatten: Ja, drivrutinerna jag installerade igår ska enligt utsago på hemsidan vara de mest aktuella. Claes: Miken har testats på följande platser: Kök, badrum, i min lägenhet, hos mina föräldrar och hos min gode vän. Alltså ett flertal platser. Annan mik har jag inte testat, men det känns ju som läge att göra det, för att utesluta miken. Tyvärr känner jag mig så jäkla maktlös emot Musikbörsen. Även om jag skulle kunna belägga att det rimligtvis inte borde låta på det här sättet så skulle det förmodligen inte göra någon skillnad i ett ev. reklamationsärende. De vidhåller att "det låter så". Det här är kanske inte relevant, men i affären har de ett högtalarsystem som spelar musik från en dator. Länken mellan dator och högtalare är just ett Edirol Ua4-Fx, och de stängde av musiken och lät ljudkortet stå och brumma för att illustrera att det är "vanligt med brus".
  9. Ja, jag läste det. Dock kan jag konstatera att det nog inte rör sig om miken, då ljudkortet behagar brusa även när miken inte är inkopplad, vilket förbryllar mig....
  10. Musikbörsen i Nyköping. Känns inte som att det är första gången de skjuter ifrån sig hårdvaruproblem heller. Devisen är: "Är det dyrt så är det bra. Är det billigt är det skit, men om du är helt omöjlig att övertala att köpa det dyrare alternativet så är det billigare det bästa du någonsin kan köpa."
  11. Nej, det skulle bli problem med drivrutiner och liknande, fick jag höra. De försökte finta mig med att "Din röst låter jättebra, behaglig att lyssna på" och att "deras Edirol låter preciiiis likadant". Örgh.
  12. Det fräser. Och det irriterar livet ur mig. Fräset påverkas av effekterna, i datorn och på ljudkortet. Jag var nere med alla mina prylar på Musikbörsen igår. Laptop, ljudkort och mik så de fick höra. Lite nervöst stammade de fram att det var "normalt", att "det låter så" och "om du helt vill slippa brus måste du köpa grejer för 200.000". Det gjorde mig jävligt irriterad. Har jag missat hela grejen med musik? Är det fräs som gäller 2010 eller?
  13. Bevisligen! Glaskatten: Vad menar du med "rätt"? Jag har pysslat lite med kompressor och EQ:at mina inspelningar efter brusnivån, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer.. Vad drivrutinerna beträffar så installerade jag de drivrutiner jag fick bifogade med mitt lilla paket från musikbörsen. "Gainat kortet rätt" - Please explain! Jag är i en lärofas, ha överseende!
  14. Ingen som har någon idé ifall jag har spöken i mitt externa USB-ljudkort?
  15. Hej Alla! Nu har jag kommit ett steg närmare lösningen (kanske). Det är inte miken som är källa till bruset - det är ljudkortet! Sitter just nu med aktiverad medhörning och lyssnar, utan mikrofonen inkopplad, och fräset är ett faktum. Jag kan ändra frekvensen på fräset genom att ratta på ljudkortets effekter. Vad tror ni om det här?
  16. Hur ändrar jag volttalet? Det är 48v på ljudkortet.
  17. Ja, det där med ojordat pratades det om på Musikbörsen, för inte kunde det vara något fel på hårdvaran minsann! Jag har testat ljudet i olika lokaler, med och utan laddare i min laptop, dvs helt trådlöst. Det är klart det vore optimalt att testa med annan mick, om jag hade en att tillgå. Kanske kan smöra lite på jobbet, men att ha lagt ut 1255 :- på en mikrofon som fräser så markant känns ju riktigt... Illa. Först trodde jag att det var datorfräs, och antog att det var helt naturligt i inspelningar på hobbynivå. Men senare har jag kommit underfund med att det är spöken i maskineriet. Eller?
  18. Här är en complete genomgång av problemet; http://www.zshare.net/audio/7168430588e57eb6/ Ja, det är sant, effekterna förstör, det är ju tråkigt i sig, de ska ju användas för att fräsa till det lite. Lyssna på filen, vad kan det vara?
  19. Hej Alla. Jag vet att det är dålig forumshyfs att starta en nya trådar om ämnen som redan finns. Till mitt försvar kan jag dock säga att tråden här nedanför berör en annan modell än den aktuella, och själva diskussionsunderlaget till det här problemet är en bifogad ljudfil som jag hoppas att så många som möjligt vill ta del av. Om ni önskar att ge mig bannor och skäll så finns det en inbox för det. Hur som helst. Här är min ljudfil över det fruktansvärda brus som plågar mina inspelningar. Missljudet är speciellt graverande eftersom jag i regel bara spelar in tal, och podcaster. Skitjobbigt, och med effekter och komprimering på blir det ÄNNU värre! http://www.zshare.net/audio/716815325e1ea5bf/ Beskrivning över förutsättningarna för inspelningen finns i själva inspelningen. Jag hoppas att någon orkar lyssna och ta sig en funderare, för jag kan då blankt inte komma på vad som orsakar eländet, och det hämmar min kreativitet. Inte bra.
  20. Jag få tummen ur och slänga upp min ljudfil (Det är inte så lätt när man precis fått musiklärarvik efter efter en lång tids arbetslöshet...)
  21. Hej! Jag ska slänga upp en ljudfil senare ikväll. Tack för alla era teorier och tips! Superschysst!
  22. Hejsan! Har likadant ljud som de första sekunderna av inspelningen. Jag har inget av fräset som blir så extremt påträngande. Men atmosfärsljudet finns där! (Om det andra ljudet är en del av problemet dvs...)
  23. Nja, jag har behandlat den som ett spädbarn. Allt verkar intakt, mer än de delar som förstås skall kunna skruvas loss (Underredet går att rucka på...)
  24. SigChatta

    Brus i mikrofonen

    Hej. Jag gör inspelningar av tal i Garagebands podcastfunktion. Jag använder en mikrofon av modell A-51 (Adk va?) och ett Edirol Ua4-fx to go with it. Mikrofonen är placerad på stativ, och datorn är förstås en MacBook. Ingen av narrator-funktionerna, eller "noise reduction" är värda att använda, eftersom bruset tränger igenom när jag talar. Jag kan inte hitta källan! Visst, fläktarna går igång lite när det passar, och datorer har väl alltid ljud för sig... Men jag har gått runt med min mikrofon i rummet, och bruset finns alltid där! Det minskar inte, oavsett var jag står. Det är väldigt enerverande. Vad kan jag göra för att minska bruset? Jag har försökt med lite olika inställningar, öka bas, och minska diskant till exempel, men i slutändan blir ju inspelningarna lidande. Hur gör jag för att få en jämn och fin ljudbild utan en massa missljud? Tack på förhand.
  25. SigChatta

    DigAs

    Nåja, som tidningsreporter sedan fyra år, med ett flertal avslöjanden bakom mig tänkte jag att det vore gott med lite estetik i eländet. (Radio verkar vara ert gebit, vilken folkhögskola är mest meningsfull?)
×
×
  • Skapa ny...