Jump to content
Annons

DanneGBG

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svar. Nä jag tror nog inte det är fel på ljudkortet, även om jag inte kan vara helt säker. Jag har förstått att det lätt kan vara krångel med firewire kort, firewire skall inte vara en helt färdigutvecklad teknik? Även om det bevisligen finns firewire kort som funkar felfritt. Men det är många med mig som har problem tydligen. Dock bara med Windows, med Mac skall det vara stabilt som fan? Så det är antagligen en kombination av mjukvara och hårdvara. Men, problemen har blivit lite bättre sedan jag bytte pci plats på firewire kortet i datorn. Nu kan jag använda det mer eller mindre utan att jag påverkas av problemen, även om de finns kvar. Jag läste någon recension där killen hade gjort lite tester på Travelern, och han kommenterade även att programfilerna på mjukvaran till Motu är ganska stora om man jämför med andra ledande ljudkorts tillverkare, vilket enligt honom tyder på onödigt inveklade programkoder etc. vilket kan vara varningsklockor?
  2. DanneGBG

    MOTU Traveler Mk3

    Hallå, jag undrar om det finns fler än jag som äger en MOTU Traveler Mk3? Jag köpte den för ett par månader sedan och det har väl funkat ok, när det inte krånglar är det grymt bra. Men det första problemet var att den inte hittade midi signalen från en trummodul, så vi fick använda ett USB kort istället, som hittade midi signalen direkt. Sedan har det börjat knäppa i högtalarna ett par minuter från att jag satt på MOTUn, ganska högt. Det kommer även ett pipande ljud då och då, som sänker ner allt annat ljud. Och ibland funkar allt, men Cuemix är helt dött, så jag får starta om. Dessutom måste jag alltid ha monitor knappen intryckt, trycker jag bort den blir det en helvetes hög volym och det är helt oanvändbart, så varför finns ens den knappen? Firewire kortet i datorn är ett PCI som jag tog från en gammal dator, det har dock aldrig används tidigare utan bara suttit i den datorn. Det har även Texas Instruments komponenter som skall vara viktigt. Är det någon som känner igen detta, några idéer? Jag har lagt 8000 kr och är student. Så jag har fan inte råd att grejerna krånglar såhär. Tacksam för svar.
  3. Ok, då vet jag vad jag behöver! Tackar!
  4. Hallå, Jag har en fråga, jag skall nämligen byta till en snabbare processor, en E8500, och tänkte samtidigt byta moderkort. Min fråga då, spelar det någon roll vilket chipset det är på moderkortet? Som tillexempel P43, P45 etc. Eller räcker det att sockeln passar och att moderkortet har stöd för den processorn, alltså dualcore? Tacksam för svar!
  5. DanneGBG

    DSP processor?

    Jag undrar om det finns någon DSP processor som man kan köra olika tillverkares plugins med? Eller kan man tillexempel köra Waves plugins med en Powercore. Jag vet att vissa inte tillåter detta...
  6. Så det är därför det finns fler än en firewire kontakt på vissa ljudkort! Tack så mycket, väldigt informativt!
  7. Jag undrar hur man kan koppla fler än en firewire enheter till en bärbar med bara en firewire ingång? Och kan man använda "vanliga" skärmar till Mac mini och Mac Pro, eller bara Mac´s egna? Tacksam för hjälp, står inför olika val av inköp
  8. Ok, fick jag i alla fall en fingervisning att kolla vidare på. Tackar.
  9. Inte säker på om jag hamnat rätt, men jag skulle behöva något som hjälper mig att spela upp körer och andra korta synth effekter här och var i låtarna live. Finns det någon bra pedal eller så för detta?
  10. Jag förstår, men är tacksam om du vänder intresserade blickar åt mitt håll!
  11. Ja annars blir det inte så mycket repningar om du inte vill, vi kommer köra en gång i veckan och basisten behöver inte närvara jämt. En del spelningar blir det dock snart. Kort turné i Oktober.
  12. InEar är ingen dum idé, men vi vill ha ett högt ljud och ett jävla drag när vi spelar. Jag kör med öronproppar för att inte bli skadad. Var mer ute efter hur hög effekt jag kan behöva. Runt 300 till 400 säger du... Ok.
  13. Vet inte om detta är rätt del på forumet för det här, men.... Jag undrar hur stark sånganläggning jag behöver. Spelar Death/Black Metal och sången är skrik, hur stark sånganläggning behöver jag för att höras när vi repar?
  14. Jo det stämmer nog. Det är svårt att dämpa trummorna tillräckligt. Men jag bor i en etage lägenhet längs upp i huset. Och har min "studio" i ett rum utan grannar. Jag kan dock inte sätta igång och trumma där ohämmat. Kanske är digitala trummor bästa lösningen just nu...
×
×
  • Skapa ny...