Jump to content
Annons

Nordlicht

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Nordlicht

  • Födelsedag 1988-01-01

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Gnosjö
  1. Presonus Audiobox USB rekommenderas varmt... Det går att köra hörlurar och monitorer samtidigt med separata volymkontroller. Jag spelar in elgitarr, elbas och kondensatormik, fungerar utmärkt.
  2. Tack för svaret! Gjorde ett impulsköp i förrgår, en bärbar Intel-dator, förmodligen det bästa impulsköpet jag någonsin gjort. Nu fungerar allt som det ska med Audioboxen, och jag hoppas att det det förblir så ☺️ (Avaktiverade det integrerade ljudkortet innan jag installerade Audioboxen) Fy fan vad skönt. Nu blev det dock en dator och en bra firewire-mixer/ljudkort över, som jag förmodligen säljer.
  3. Hej på er. Jag håller på att lessna nu. Köpte ett Phonic Helix Board 12 MKII Firewire för en tid sedan och jag blev aldrig riktigt av med knastret/knäppandet vid uppspelning av ljud (ljud från musikprogrammet, winamp eller filmer). Ibland hjälpte det att starta om datorn och enheten men ibland kom det tillbaka efter en stund. Jag avaktiverade då det integrerade ljudkortet på moderkortet i BIOS och avinstallerade drivrutinerna. Installerade sedan Helixen igen, men då blev det bara buggigt och slutade svara till datorn då och då. Jag drog då slutsatsen att det förmodligen var fel på hårdvaran i ljudkortet, så jag la det på hyllan (köpt begagnat, ingen garanti och Phonic support svarar inte på mail) och köpte ett billigare - Presonus Audiobox USB. I mina hörlurar hör jag inget ovanligt, men monitorerna brummar lite svagt och konstant oavsett ljudnivå. Jag har provat olika kablar till monitorerna och jag har dessutom spelat upp musik i dom från en annan källa och har dragit slutsatsen att monitorerna inte är boven. Jag klantade mig lite och glömde ta bort drivrutinerna för det integrerade ljudkortet (installerade om Windows XP) innan jag installerade Audioboxen. Kan det vara något? Sitter på tjejens dator just nu och hårddisken kraschade kort efter installationsförsöken (blåskärm några gånger och efter två dagar fungerar den inte alls) så jag har ingen möjlighet att testa förrän jag köpt antingen ny hårddisk eller dator. Nu sitter jag med två fungerande ljudkort och en j-vla dator som antagligen inte klarar av det här med ljudkort. Hur kan jag veta säkert vart problemet ligger? Vill gärna inte köpa en ny dator IFALL problemet ligger någon annstans.... än. Den är inte så värst gammal, det är en AMD Athlon X2 5600+ AM2-processor på ett ASUS M2N-SLI-moderkort. Vad jag hört är inte AMD-plattformar att rekommendera för musikproduktion. Blir det en ny dator så kommer det bli en Intel dubbelkärnig. Nu till frågan: Vad ska jag göra? 🙂 Alla hjälpsamma svar uppskattas EDIT: Min processor är alltså en dubbelkärnig AMD.
  4. Jag och en polare diskuterade axelremmar för en stund sedan... Det slutade med att Axel Rehm (i bästa tysk-stuk) poppade upp i mitt huvud, det kan ju alltid vara något.
  5. Har haft Tascam US-144, den äldre versionen och jag var supernöjd med den. Tror jag fick Cubase LE till den om jag inte minns helt fel. Kan inget om att koppla keyboards till dator, men ni som kan: är det inte så att man kopplar midi in/out samt ljudutgång från keyboarden till line-in på ljudkortet? Annars kan man väl koppla keyboarden enbart via MIDI, du får då inte keyboardens ljud in i datorn men den fungerar som en MIDI-klaviatur och du kan då spela på mjukvaruinstrument typ synthar.
  6. Det skulle underlätta om du berättar vilken plugg det rör sig om.
  7. Allt står och dammar nu i väntan på flytt, men när allt är klart så kommer jag fortsätta med rockinfluerad musik med lite elektroniska inslag. Ibland händer det att man kör lite mörkare stil, ambient industrial eller kanske något i chilloutväg. Har m.a.o. inga permanenta projekt just nu.
  8. Om det gäller en stationär studio så förstår jag mig inte på människor som orkar sitta med en 25-tangenters klaviatur. Det är ju extremt begränsande! Då är det ju bättre att spara veckopengen till ett större, det lönar sig alltid. 🙂 Finns ju absolut inga nackdelar. Jag har ingen koll på Ableton, men jag kör FL och använder Korg K61 och Korg nanoKontrol just nu (kostade mig totalt lite över tusenlappen begagnat). Kan styra allt jag behöver, och mer än jag behöver. 😆
  9. Vad kör du för ljudkort då? Har du kollat så att det verkligen är kompatibelt med Vista, utan krusiduller?
  10. Vadå micken försvann? Ingången för din mikrofon i FL-mixern menar du? Har du valt rätt audio device i settings?
  11. Kolla efter begagnade ljudkort annars. Köpte nyligen en Phonic Helix Board 12 Firewire MkII för 2000:- på Blocket.se och det fungerar helt underbart. (Förut ägde jag en US-144)
  12. Men nånstans på nätet måste det väl finnas tutorials för automatation? Volymreglage o.s.v. görs också med automatations, man kan automatisera i princip allt med den funktionen. Jag är inte speciellt bra på att förklara, jag är självlärd helt och hållet. 😉
  13. 1. Om du menar virveltrummorna så görs det förmodligen av en flanger-effekt. Om du inte vet hur man lägger till effekter på instrument/kanaler så är det busenkelt. Välj ett instrument du redan lagt till i ditt projekt, t.ex. 3xOsc eller kanske en bastrumma, vad som helst. Vänsterklicka på den så du får upp channel settings. Längst upp i högra hörnet finns en ruta där det står "FX". Dra i boxen till en siffra, säg siffran 3. Du har nu länkat instrumentet till mixerbordets effektkanal #3 (FX-insert). För att gå till mixerbordet kan du leta upp ikonen för den uppe i huvudmenyerna eller trycka F9. Markera kanal 3. Nu har du möjligheten att lägga på de effekter du önskar ha just på FX-insert 3. Det finns en lista vid sidan av mixern där du väljer effekterna. 2. Det är en automatiserad filter-effekt, för att göra automatations behöver du nog lära dig lite först hur playlisten fungerar, för det är där all magi händer. 😳 3. Man kan få fram ett fett boom-ljud om man tar en bastrumma och ger den en reveerb-effekt. Precis som jag beskrev på punkt ett. Den får du pilla med lite grann innan du får fram ett behagligt resultat 🙂 Och testa gärna olika bastrummor, du kommer märka vilken som passar bäst in i ditt projekt.
  14. Felpost. (Men har du testat att kryssa i "Show legacy precomputed effects" i alternativmenyn?)
  15. Klart den är grym att köra wav-ljud i! Sparar sjukt mycket plats i pattern sequencern. Men jag tänkte mest på de realistiska trumljuden när jag skrev som jag gjorde. 😄
×
×
  • Skapa ny...