Jump to content
Annons

Twoface

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. En vän till mig köpte ett ljudkort som inte alls fungerade med Vista. Blev en konstant störningsljud. När han bytte tillbaka till xp fungerade det igen. Kolla upp kompatibiliteten innan du bestämmer dig...
  2. Så vitt jag vet finns preamps i alla externa ljudkort. Om du har en stärkare o en sm57a är det bara att plugga in micken i uttaget och lira in. Jag kan annars rekommendera amplitube 2 eller guitar rig 3 som är mjukvarustärkare som ofta låter bättre än uppmickade förstärkare. Ljuden blir dock modulerat, vilket tycks vara en nagel i ögat för många förnäma gitarrister.
  3. Det verkar märkligt med tanke på att jag har en precis likadan mixer. Det låter inte som ett brum som skulle komma från ett elektriskt problem utan snarare ett sus. Det är otroligt störande. Susen går inte att eliminera. Om man drar ner ljudnivån på alla kanaler ligger det där, och det förstärks då man drar upp mastervolymen. Finns det någon som vet hur lång USB-förlängningssladd det är rimligt att ha till ett modert usb2 ljudkort?
  4. Jag tittade lite på både EMU Tracker Pre samt EMU 0404. Allt ser ju bra ut då man läser specen. Frågan är bara om dessa ljudkort är tillräckligt för mina ändamål. Jag lever som bekant för tillfället med en behringermixer. Värre kan det alltså inte bli. Det står på ljudkortens spec att mickförstärkarna har låg brusnivå. Det stod det även på behringermixern (låter som 12000 marscherande nordkoreaner). Har någon testat något av dessa kort ? Finns det någon tillverkare som är bättre eller sämre?. Om man inte använder direct monitoring utan vill köra allt genom effektpluggar och sådant, vilken latency kan man då förvänta sig (om man har en bra dator)? Detta framgår inte av specarna. Förresten, kanske den viktigaste frågan: GHur går det att köra ett usb2-ljudkort genom en 10m förlängningskabel?
  5. Jag har kört ett internt system med en extern behringermixer som brusar mer än en ocean. Vill nu ha ett komplett system med 2 mickkanaler med preamps samt minst 2 instrument-ingångar. Allting måste funka utan krångel och inte brusa det allra minsta. Hellst skare gå att koppla in via usb2. Har sett att det funnits en del kritik mot usb. Gäller detta usb1 eller usb i allmänhet. Latency får hellst inte vara högre än 128 samples (ca 4 ms). Priset får gärna vara så lågt som möjligt med dessa specar. Vad sägs tex om denna: http://www.musikborsen.se/frameset.aspx?id...216432&fm=1 Mycket tacksam för svar!
  6. Nu ska studion bort från min studentlägenhet i Uppsala. Den har under tre år räddat mina grannar från att dagarna i ända lyssna på mina inspelningsprojekt. Nu ska den dock säljas pga flytt. Studion består av väggmoduler om 2x1 meter. Dessa ger ett rum som är tre meter långt, två meter brett och två meter högt samt tak(3x2x2). Studion kan även moteras i 2x2x2 (den står monterad så idag). Studion har ett stort fönster på långsidan (det som syns på bilden) och ett mindre på baksidan. Väggarna är byggda av gipsplattor på båda sidor som satts på ett träskelett. Inuti finns isolering. Även dörren och skarvar mellan modulerna är isolerade. Studion fyller sin funktion mycket väl. Den dämpar ljudet riktigt ordentligt. Du kan utan tvekan sjunga, spela saxofon eller kanske till och med spela trummor i din lägenhet utan att grannarna bli upprörda. På studion sitter även portar för mikrofoner så att inspelningsenhet kan finnas utanför studion. Med i köpet får du min inre väggisolering vilken består av en slags madrasser, min studiomatta samt ljuddämpande isolering som ligger under studion och som är ämnade att minska basläcka och till sist lakan som ger studions väggar en estetiskt tilltalande prägel. Köparen måste själv stå för nedmontering. Varan skickas inte =)Skriv ett mail så skickar jag fler bilder. Hör av dig via länken till blocket.se. Om annonsen är borta har jag sålt studion. http://www.blocket.se/vi/19457204.htm?ca=10_s
  7. Vad är det för fel på vst-pluggar? 🙁 Ja det undrar jag med. 😛 Haha det vart lite syftningsfel där. Jag menade att man inte ska använda sig av usel utrustning eller usla VST-pluggar, etc 😄 Alltså använd inte kassa VST-pluggar! Leta upp dom bra! ^^ På tal om vst-pluggar. Kan någon rekomendera nån plugg som kan hotta upp min sång. Jag kör en billig kondensator-adk-mick (den för 995) och CSN vill inte sponsra bättre utrustning för tillfället. Finns några klassiska fusk för att krispa till ljudet eller öka intensiteten? Finns det några genvägar fram till det perfekta ljudet dårå?
  8. Jag har studio på 2x2 m som jag byggt ihop utan färdigbyggda väggmoduler som är 1meter bred och 2 meter höga. Jag kom över dessa på blocket.se och de hade tidiagre använts till ljudisolering. Jag betalade 1000 kr för dessa. En riktigt kap med andra ord. Frågan är ju hur mycket arbete du är villig att lägga ned. Mina väggar består en decimetertjock träram med gipsplattor på in och utsidan. Modulerna är invertes isolerade med vanlig väggisolering. Inuti studion har jag täckt väggarna med madrasser och lakan. Man skulle kunna tortera en katt därinne utan att grannarna skulle vakna 😛 . Akustiken är däremot lika med noll. Frågan är dock om du vill ha någon akustik om du ska använda studion till inspelning? Innan jag köpte modulerna lekte jag med tanken att bygga ett rum av plywood och isolera det med madrasser. Det bör dämpa de högsta frekvenserna iaf. Lycka till
  9. Vad är det för fel på vst-pluggar? 😏
  10. Twoface

    Nätaggsfråga

    Ni behöver inte svara på min tidigare fråga. Jag har kommit över ett nätaggregat på 750 watt som nog ska göra jobbet 😉
  11. Twoface

    Nätaggsfråga

    Sitter och surfar runt och kollar på detaljer till mitt datorprojekt. Jag borde egentligen plugga nationalekonomi men ni förstår säkert att datorbygge är mycket roligare ☺️. Jag köpte idag ett begagnat paket av datorkomponenter. Bestående av Asus STRIKER II FORMULA nForce 780i SLI 4DDR2-DIMM 2PCI 5PCIe SATA Raid Audio DUAL GB-LAN Firewire Socket775 ATX Intel Core 2 QUAD Q6600 2.4GHz 8MB FSB1066 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775 Patriot Extreme Performance 4096MB Kit (4x1024MB) DDR2 PC2-8500 1066MHz Priset blev 2270 inkl frakt. Nypriserna ligger på ca 4500 så jag tror att det är ett bra köp. Jag tycker mig ha hört att nforce inte är att rekomendera till studiodatorer men det får vara. Frågan är nu om mitt nuvarande nätaggregat på 350W kan driva detta tillsammans med två dvd-brännare, två hårddiskar samt ett gammalt PCI 1-grafikkort och Steinberg vsl 2020 ljudkort (pci1)? Som jag har förstått det är det på håret... Om jag köper ett nytt grafikkort av typen pci express x16. Vad är det minsta watt-tal jag borde nöja mig med på mitt nya nätaggregat?
  12. Att det är mycket minne.. ☺️ Köp du 3 eller 4Gb eftersom det är förhållandevis billigt, det är gränsen för vad man kan uttyttja (förrutom med 64-bitars OS förstås) och det ger din en rejäl prestandaförbättring. Du lär märka en markant skillnad jämfört med den enstaka Gb du kör med nu. (Ett tips är även att öka det virtuella minnet till max om du inte gjort det, gjorde susen för mg 🙂 ) Jag ska förresten också bygga ny burk snart och kör också på Quad me Cubase. /M Och tills sist. Vilket moderkort ska jag ha? Jag har en tajt budget så jag vill inte betala för mer än jag behöver. Från de andra trådarna har jag greppat att man ska undvika integrerad grafik, framför allt Nvidia som det verkar. Vad spelar chipset för roll? Q6600 har en busshastighet på 1066 mhz. Finns det någon vits att köpa en moderkort med högre busshastighet? Det verkar som om de flesta musiker rekomenderar Gigabytemoderkort. Finns det någon skäl till det? Ha det gött!
  13. Twoface

    Hur snabbt?

    Rekommenderas något speciellt moderkort? Jag tänkte uppgradera med processorn Intel q6600. Vilket är det billigaste moderkortet som kan matcha den processorn? Tacksam för svar!
  14. Jag håller med dig Gilbert. Det avgjorde det hela. Tack för hjälpen gott folk. Vad ska jag tänka på då jag inhandlar internminnen?
  15. Jag skulle inte säga att det är idiotiskt att vilja uppdatera sig inom hårdvara trots att man köra sx3. Som bekant tar Steinberg ut sina dollars när de säljer Cubase och då jag mest använder externa pluggar finns det inte något motiv, förutom kompatibiliteten till nya processorer, att köpa den nya versionon. Det är därför jag försöker utröna om jag kan behålla det programmet jag är van vid. Är det den allmänna meningen att SX3 inte utnyttjar multiproppar optimalt?
×
×
  • Skapa ny...