Jump to content
Annons

Korkbeat

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Korkbeat

  • Födelsedag 1992-04-08

Om mig

  1. Tack för svar! Självklart är det ingen idé med balanserat om jag inte utnyttjar den balanserade utgången vid ingången, men just konkreta förslag på vad det finns för sätt att göra det på. Någon har föreslagit en vanlig passiv DI-box som man vänder på, har sett rätt dyra "Re-Amplifications" och nu ditt förslag som verkar smidigast hittills. Finns det någon passiv lösning som man kanske kan bygga själv? Finns det någon bra litteratur (helst på nätet) som tar upp det här om man är intresserad av att bygga själv? Bra grej med gånger 10! Det jag tänker är att impedansen borde ändras när man omvandlar signalen mellan balanserat och obalanserat, och därför blir jag lite osäker på att välja fel omvandlare. Dock kanske omvandlarna är byggda så att det inte blir några problem..?
  2. Jag har planer på att utnyttja de balanserade utgångarna som finns på mitt trådlösa sytem och pedalbord till gitarren. Frågan är hur jag ska ställa mig till impedans, signalförlust, DI och inverterad DI och allt som man bör tänka på. Tanken är att signalen ska gå: Gitarr > Trådlöst system ut (Balanced: 32 mV (at 1 kHz, ±5 kHz deviation, 10k ohm load) > Balanserad kabel > Pedalbord - Obalanserat in (Input Impedance: 1 M ohm) > Pedalbord - Balanserat ut (Output Impedance: 40 ohm) > Balanserad kabel > Obalanserad gitarr-förstärkare (Input Impedance: 1 M ohm) Någon som har konkreta tips på hur jag skulle kunna lösa den här konverteringen fram och tillbaka och samtidigt hålla impedans på rätt nivå genom allt? Kanske finns redan en tråd som behandlar just detta som någon kan tipsa om? /Jonathan
  3. Tack för hjälpen! Det var just det svaret jag sökte. Efter lite labbande seriekopplade jag ett 4.7 Kohms motstånd till varje signal, och nu verkar det fungera som det ska. Dock med en lite svagare signal till följd, men det är försumbart tyckte jag. Tack!
  4. Jag har aldrig varit med om något så konstigt. Så länge allt är kopplat i stereo fungerar det felfritt, men bara för att jag löder ihop signalen på left och right så ska det dista? Var kommer disten ifrån? Hade jag alltid kört i mono så hade det inte varit något problem, men nu vill jag ju kunna köra allt i stereo också.. riktigt skumt! Tacksam för svar i alla fall 😉
  5. Dessvärre sker ju summeringen efter pedalerna vilket borde ge distortion i nästa steg, vilket det inte gör. Och i sladden bildas ingen distortion av sig självt.. Dessutom uppstår ingen dist så länge monoeffekter används, trots att jag summerar left+right. Frågan är om det är något kajko med nova delay-pedalen i sig eller om det finns chans att det kan vara ett analogt fenomen?
  6. Jag har testat att koppla till vanlig gitarrförstärkare, mixerbordets line-ingång samt direkt i lurar från effekten. Alla visar på samma problem.. Pedalerna är kopplade enligt följande när dist uppstår: gitarr >mono> nova system >stereo> nova delay >stereo summeras till mono> förstärkare/mixer etc. Pedalerna är kopplade enligt följande när det fungerar som det ska: gitarr >mono> nova system >stereo summeras till mono> förstärkare/mixer etc.
  7. Jag har stött på ett problem i mitt pedalbord som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. I pedalbordet sitter, sist i kedjan, en TC electronics Nova System och sedan en Nova Delay. Gitarren går in nova system, stereo ut till stereo in på nova delay och sedan stereo ut till två telekontakter i bordets bakkant. Detta fungerar utmärkt. Jag har sedan kopplat ihop de två kontakterna så att de summeras när endast en kontakt sitter i (mono-stärkare tex) men inte när två kontakter sitter i (stereo-stärkare). Detta fungerar också väldigt bra. Problemet uppstår när jag väljer att köra pedalbordet i mono (alltså endast en kabel i) och väljer en stereo-effekt i någon av pedalerna. Av någon anledning börjar det dista en hel del ju starkare jag spelar på gitarren. Konstigt nog uppstår inte detta om jag tar bort Nova Delay-pedalen och kör stereo ut direkt från Nova System. Jag har calibrerat Delay-pedalen ett antal gånger men inget har hjälpt. Jag har även testat att summera stereo ut från pedalbordet i mitt mixerbord vilket fungerar utmärkt utan någon distortion. Nu till frågan. Finns det någon risk att man måste bygga en aktiv mixer för att kunna summera två signaler i ett sådant här fall, eller vad kan problemet vara? Är det något motstånd som saknas som jag inte insett att man måste ha? Tacksam för svar!
  8. Tusen tack för tipsen! Mixerbordet är av modell Aries Astrid och saknar både kopplingsschema och strömmatning (och info på nätet). Jag har scannat kretskorten men brukar helt enkelt följa med fingret medan jag vänder och vrider på kanalerna för att hitta rätt. Jag ska lägga upp bilder från studion imorgon och kan posta en på mixerbordet här på forumet då 🙂 Jag ska se efter om det kan ha något med jorden att göra. Jag vill minnas att det är en ojordar trafo för fantommatningen. Spartrafo eller ej vet jag inte hur jag tar reda på, men om så är fallet, betyder det att det krävs en helt annan lösning för att bli av med ljudet? Mvh /Jonathan Ps. Om någon råkar veta hur man får tag på ett par ampere med +-18V utan att handla beggad mixer-PSU för 10 000 så får man gärna höra av sig 🙂 Ds.
  9. Tack för alla svar! Jag var lite slarvig med beskrivningen av trafon. Den liknar alltså en vanlig trafo/likriktare till en hemtelefon, stereo eller vad som helst, men den levererar 48 V likström, ca 15 watt enligt den tryckta specen. Därför har jag ingen aning om hur den är konstruerad, men jag får för mig att den borde hålla måtten för att kunna driva fantommatning? Självklart kan jag öppna den och försöka se efter vad det sitter för komponenter i den, men vet inte om det skulle lösa problemet? Jag har konstaterat att det inte blev något spänningsfall varken när jag kopplade i mikrofonen eller slog på/av fantommatningen för övriga kanaler. Mixerbordet matas med +18V, -18V & +48V. Trafons plus är kopplad till 48V och minus till jord tillsammans med jorden för 18 volten. Verkar som att detta är det enda sättet att koppla, eller borde fantommatningen ha en egen jord? Mikrofonerna som jag testat hittills är AKG SC-1. Ska försöka få tag på någon annan och testa.
  10. Jag har kopplat en trafo/filter till mitt mixerbord för att kunna använda mig av dess fantommatning (ordinarie strömförsörjning saknas). Det är en trafo som använts till en telefon tidigare och levererar cirka 48 volt (jag har jämfört med mina ljudkort som också ligger omkring 48 volt, alltså verkar spänningen inte behövas vara exakt 48 volt). När jag kopplar in mina kondensatormikrofoner hör man dock ett lågmält tjut (ca 1760 hz). Det är inte starkt, men det hörs vid förstärkning av signalen. Det är inte heller en ren sinuston utan låter mer som man tänker sig ett tjut...? Nu till min fråga. Är det någon som upplevt samma ljud i samband med påkoppling av fantommatning? Är mikrofoner så känsliga att det helt enkelt krävs en renare strömförsörjning, kan det bero på att det är en budgetmikrfon eller kan det vara något annat?
  11. Korkbeat

    Edit

    Yoghurt med müsli har blivit sådan mat som alltid fungerar när man inte riktigt orkar göra mer än att hälla upp och äta. Det är gott, finns många smaker att välja på (du får till och med kombinera olika yoghurtar med olika müsliblandningar!) och man blir oftast "rätt" mätt.
  12. Tack för svar! drloop: Jag spelade direkt från från datorns mediaspelare, så inga pluggar i vägen. AD/DA:ns fördröjning kan jag nog inte göra så mycket åt, men finns det ingen chans att justera ljudkortets latency så att de (i bästa fall) stämmer överens och på så sätt spelar i fas? Jochime: Vad menar du med tre tum? Förstod inte riktigt (så länge du inte menar längdeneheten?).
  13. Korkbeat

    Latency med ADAT

    Jag har precis köpt en begagnad AD/DA-omvandlare, Alesis Ai3 som jag kör tillsammans med mitt ljudkort, Focusrite Saffire Pro 40 (kopplade med ADAT in & ut). Dock upptäckte jag att det ligger någon latency mellan ljudkortet och ad/da:n när man skickar ut samma ljud genom utgångarna eftersom det genast börjar låta fasfel när signalerna mixas samman. Någon som varit med om detta och kan ge tips? Har inte hunnit kolla inställningarna än, men jag trodde nog att ev. latency i sådana fall skulle gälla för både ljudkortet och omvandlaren? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...