Jump to content
Annons

Johannesmusik

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Johannesmusik

  • Födelsedag 1 augusti

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Min lösning var att starta om ljudkortet genom att stänga av strömmen. Det konstiga var att jag hade gjort det innan en gång. Så jag tror endast det var en liten bugg eller något.
  2. Edit. Jag löste det, men finner inte hur man tar bort tråden.
  3. Nej det gör den inte :/. Jag har läst igenom den men där nämner dom något om I och O toner som jag inte fattar ett dugg av.
  4. Hej! Jag har nyligen köpt EZDrummer för att få bättre trumljud i min hemstudio efter att ha fått högre krav än att analog-koppla mitt Yamaha DTXplorer-trumset. Nu kopplar jag in det via MIDI till min pc och Cubase LE. Problemet jag har är att jag inte får rätt ljud på rätt trumma dvs. att jag får t.ex. virveltrumsljud när jag stampar på min baskagge. Jag har surfat runt en himla massa och har fattat det så att man behöver ändra drum-mappen eller ladda ner en färdig drum map. Så det gjorde jag, jag laddade ned en standard drum map på Toontracks hemsida. Men när jag hade laddat upp den i Cubase var det likadant som innan. Jag har även sett på vissa ställen på forumet att Yamaha's digitala trumset inte har "flexibla" miditoner. Jag köpte mina DTXplorer på blocket och jag fick inte något bruksamvisning med, för jag har hört att det skulle stå något tillvägagångssätt där. Jag har heller inte bruksamvisningen för Cubase LE och hittar inte den på Steinbergs hemsida. Kan någon förklara, väldigt noggrant, hur jag ska gå tillväga för att få rätt ljud till rätt puka/symbal? Tack! / Johannes
  5. Jag använder Amplitube LE och är nöjd med den. I och för sig har jag ingen erfarenhet vad som låter bra.😄
  6. Tack för alla tips, jag ska testa dessa nu. Jag meddelar så snart jag vet.
  7. Hej! Jag har ett problem... Min elgitarr brusar något förfärligt när jag kopplade in den i mitt nyinköpta ljudkort (E-mu 0404 USB 2.0) för första gången. Jag trodde detta förs berodde på sladden men jag testade med en annan sladd och det lät lika dåligt. Jag kopplade in min gitarr till min förstärkare och vred på ordentligt med ljud och gain men jag hörde knappt något brus. Ingångarna i ljudkortet är kanske fel då, tänkte jag. Så jag kopplade in mina digitala trummor med stereoljud och inget brus hördes, med samma kabel som med gitarren? Vet ni vad jag har för problem och hur jag ska lösa det? Jag är nybörjare så förklara enkelt tack!
  8. Vad menar du med "dränga-dränga" ackord? Och vad är skillnaden med Grand audiotorum-gitarrer?
  9. Hej! Har försökt ta reda på skillnaden på olika akustiska gitarrer och förstår inte skillnaden mellan dreadnought, jumbo och grand auditorium-gitarrer. Vad är det för skillnad?
  10. Hej! Jag har själv en Cort, men kan inte påstå att jag tycker den är det roligaste jag har varit med om. Min brorsa har däremot köpt en Ibanez gitarr som inte bara är snygg utan också låter bra, OCH är lättspelad! Hittade fram en länk, kanske inte billigaste butiken men ändå! http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=483874 Om du har möjlighet att lägga lite mer pengar skulle jag absolut rekommendera Furch, vilka enligt mig har gjort den bästa "billiga" gitarren någonsin, till ett pris på ca 5000 :- Låter helt underbart, dock är den väldigt enkel till utseendet men ljudet är jävligt bra! Har kollat på gitarren nu, och nu tycker jag att Cort-gitarren är ful.🙂' En avde snyggaste gitarrerna jag har sett, fast jag gillade inte färgen du länkade men hittade en med ljus träfärg. tänkte gå ner till 4sound och testa!
  11. Johannesmusik

    Akustisk gitarr

    Hej! Jag har spelat elgitarr i två år nu, och jag har bestämt mig för att köpa en akustisk gitarr för att variera mig lite. Gitarren måste låta bra, se snygg ut och inte kosta för mycket. (Älskar cut-away-gitarrer) Själv har jag kollat på Cort SFX-1 i svart, du hittar den här: http://www.thomann.de/se/cort_sfx1_bk.htm Låter gitarrer bra för runt 2500-3500kr? Om inte, kan ni rekomendera andra gitarrer då? Finns det Cut-away-gitarrer utan inbyggd mik? Kan ni skriva upp några namn? Tack!
  12. Skillnaden är att 2030A har ett baselement på 6, 3/4 tum och har en total effekt på 105W, medans 2031A har ett baselement på 8, 3/4 tum och en total effekt på 225W, vilket gör att 2031A både ger en bättre basåtergivning och kan spela upp en högre volym. Så vilka du ska köpa beror naturligtvis på dina krav och vad du ska använda dom till. Jag själv har ett par 2031A och tycker dom fungerar utmärkt även fast diskanten är lite "luddig". Allt handlar om att lära sig jobba med dom, och det gäller för alla monitorer. Mvh Fredrik Sonefors Jag ska ha monitorerna till min hemstudio i ett rum på ca 4x5m och jag är en nybörjare som ska börja att köra lite covers. Jag lyssnar mycket på deathmetal, så jah hoppas inte diskanten där skär sig eller något.
×
×
  • Skapa ny...