Jump to content
Annons

PanicProne

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Help a poor unintellegent man. Please? Anybody?
  2. Har nyss skaffat ett Toneport UX2-kort. Gearbox funkar bra men hur gör man för att spela in i garage band med det? Med gearbox behöver man ju köpa en plugin har ja hört.. Men för att kunna använda kortet (toneporten) för o spela in i garage band hur göör jag? Jag har ställt in toneport som ljud in och ut. Jag har skapat grundspår i garageband och valt toneport som in osv. Men jag får ingen respons.. och när ja sedan klickar på att spela in så fastnar inget. Snälla hjälp mig! Har redan kollat line 6 och övriga forum så en löjligt detalgrik beskrivning om hur man gör sku sitta fint. //Sean
  3. Nej ja tyckte ju inte heller att gearbox var problemet men Experten på Line 6 kunde inte komma på ngt annat. Och eftersom allt annat usb och ljudmässigt fungerar perfekt känns det ju konstigt att det skulle vara Macen som krånglar. Men jaja. Ska byta mot nytt kort imorn. Hoppas d funkar bättre då.
  4. Jajamen. Min macbook pro är ungefär ju yngre än toneporten. VIlket iofs inte talar för att den är felfri men ändå. Senaste Os X osv. INGENTING annat och ja menar INGENTING annat har krånglat på den. Midi-klaviaturen (Keyrig 49) funkade direkt. Usb-hubben jag installerad igår, inga problem. Den nya musen. felfritt. Och det faktum att datorn ser toneportkortet medans Monkey inte gör det talar ju för att datorn inte har nån skruv lös. Frustrerande? Javisst. Hade ju tänkt ägna halva semestern åt detta. (beställde allt i juli) men har inte kommit igång än. Så förhoppningsvis kan ja börja nästa vecka när jag har ett nytt fungerande ljudkort.
  5. Jahaja. Tänkte rapportera hur det gått. Fick efter en låång väntan mail från supporten på Luthmann där det stod att de v'ntade svar från Line 6. Några dagar senare får jag mail från dem igen med info om vilka filer jag ska skicka och till vilken line6-snubbe. Jag gör detta. Får sedan till svar att felet kan ligga i att gearboxversionen jag fick med toneporten är 1.3 när nuvarande är 3.60. Så jag får en länk till en patch på line 6 hemsida och patchar. Följer sedan alla instuktioner jag fått av Produktexperten på line 6 europa (belgien/holland). I 5 ljuva sekunder fungerar sedan toneporten som den ska innnan allt kraschar igen. Fortfarande ser datorn den, gearbox ser den. Men Line 6 Monkey programmet ser den inte och jag kan inte välja ngt toneport-kort överhuvudtaget ur listan för hårdvara ja ska installera. Jag gör sedan om processen två ggr till (efter att ha avinstallerat allt osv) men ingeet händer. Jag skriver tillbaks till experten i belgien och säger halvt irrterat, halvt skämtsamt att "mitt i all frustration vill känns det som om just min toneport är trasig, men eftersom den funkar på farsans pc så är det nog inte problemet. Om du har några fler förslag så hör av dig annars lämnar jag tillbaks kortet på måndag". Jag får sedan ett svar som säger att ja ska skicka den på kontroll/reparation i belgien för att se om det är fel på enheten och jag isåfall får en ny. Jag drar slutsatsen att jag efter allt elände inte vill vänta 1-2 månader till o sedan få tillbaka ett kort som ändå inte fungerar så jag svarar inte på mailet. På måndag är tillbaks till musikbörsen och ett annat kort som gäller! Om ngn har förslag på ett bra så hör gärna av er!! Slutsats: Slö skitkass service på både line 6 o luthman. Line 6 monkey=kass programvara. Hur kan det annars komma sig att datorn (systeminställningar/installera midi/ljud-enhet), garage band och gearbox ser det men själva "drivrutinsprogrammet" (Monkey alltså) som har som enda uppgift att installera kortet inte kan se det! Jaja. Till er som fått det att funka säger jag grattis. Till er andra, köp inte ett toneport-kort till mac!
  6. Nu har det gått mer än två veckor sen jag skrev ett detaljerat mail som jag skickade till min kontakt på musikbörsen och som han i sin tur vidarebefodrade till "produktexperten" på Luthman. Sen dess har inget hänt förns idag. Jag får ett mail från Musikbörsen där det står att de(Luthman/Line 6) " jobbar på det. Jag scrollar ner för att läsa tidigare brev och ser att luthmans experts svar. Det står ungefär "Jag vill bara meddela att jag väntar något svar från Line 6. Jag har själv provat några parametrar utan resultat." Hur det än blir tillslut (lyckas de inte fixa det får det ge köpa tillbaks ljudkortet och ge mig ett annat) så ger jag Line 6/Luthmans kundtjänst(er) max 2 av 10 möjliga poäng. Och som jag sagt tidigare lägger jag givetvis upp lösningen här på forumet sedan om/när jag får en.
  7. nej, som sagt.inget svar från line6/luthman än så tyvärr ingen lösning. hoppas få det i början av nästa vecka.
  8. Jo det har jag ju redan gjort. Finns en tråd där flera haft liknande problem. Däremot har ingen svarat på den än. Jaja. Får snacka med musikbörsen på måndag. De sa att de kunde ringa nån produktexpert om det inte löst sig över helgen.
  9. Är inte direkt expert på ämnet men har hört mkt bra om MOTU kort.
  10. Tja Jocke, Tack för snabbt svar och för att du överhuvudtaget tog dig tid att svara. 🙂 Jag har redan gjort allt du rekommenderar ett flertal gånger. Jag kör ingen hubb och USB uttagen funkar fin fint (har testat min keyrig i båda). Kommer du på fler idéer får du gärna spotta ut dem. Gäller självklart andra som läser tråden.
  11. Hej. Hämtade ut en MacBook Pro, MAudio Keyrig 49 o ett Line 6 Ux2. Jag kommer hem, får igång datorn hur lätt somhelst, pluggar in Keyriggen, den fungerar utmärkt. Men Ux2 vill inte ge med sig. Datorn ser den, garage band ser den, Gearbox ser den, men Line 6 monke ser den inte och trots att jag provat allt som jag (och datorn) kan komma på och det faktum att programmen säger att det är korrekt inkopplat så vill det in. "Mätarna" på Toneporten lyser men svarar inte och inte heller några mätare i programmen (Gearbox, Garageband) visar några tecken på kontakt. Jag har avinstallerat, ominstallerat, uppdaterat och kämpat. Men inget händer. Jag har kopplat ur det och installerat på farsans PC och där fungerar allt perfekt på en gång. Men på Macen vill det sig inte. Visserligen är jag ny som Mac användare men så himla knäpp och oteknisk är jag inte. Någon som har något förslag? //Sean
×
×
  • Skapa ny...