Jump to content
Annons

Hips

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hips

    hip-hop-beats

    Är det någon här som sysslar med att producera hip-hop-beats seriöst? Skulle behöva några spår på en uppkommande mixtape, känner inte riktigt att jag orkar producera allt själv. Men är det någon som gör bra beats och är intresserad så anmäl dig här. 🙂 Betalning snackar vi givetvis om det är riktigt bra grejer du gör.
  2. ja... jag tyckte det var grymt, lite syntigt, men det kanske bara är för att du gör den som demo...med riktiga instrument hade detta varit häftigt.
  3. Bra svar. Känner också att man skruvar för mycket ibland, eller ofta kanske.... Man vill att det ska vara så perfekt att man skruvar sönder låten, lite ljudfreak är man väl, man glömmer att låten är ju det mest väsentliga.
  4. Hips

    Trött på sitt verk.

    Sitter en hel del framför datorn och pillar ihop låtar i fruity. Ett återkommande fenomen som jag märker är att efter flera timmars slit känner man att "Yes! Nu fick jag äntligen till det jag letade efter, det här låter bra som fan", man lyssnar några ggr på sitt verk, tar en paus, lyssnar igen, låter fortfarande bra. Sedan kan det ta en natt, eller några dagar, och helt plötsligt tycker man att låten man gjorde och hyllade sig själv över nu inte alls låter bra, och det slutar med att man slänger skiten och börjar om igen, för att vanligtvis upprepa samma procedur med det efterföljande projektet, bli nöjd - tiden går - mindre nöjd - missnöjd och slänger skiten. Har snackat med en polare som sysslar en del med att designa bilder digitalt, och även där verkar detta fenomen gälla, alltså att man går från att vara helnöjd till att slänga sitt verk på några dagar. Vad beror det på? Mognar man på något vis med tidens gång så att man "växer ifrån" sitt verk, eller bör man lita på sin första feeling ?
  5. Vad är skillnaden på att bränna sin skiva själv i datorn eller att få sina skivor pressade av ett företag? När man ser på mindre band som trycker upp i säg 200 exemplar, så kunde de tjäna en hel del på att bränna själva istället för att låta ett företag sköta det hela. Är det bara orken som är skillnaden, eller låter det bättre, är det annan teknik ett företag använder? Lite funderingar jag har.. 😆
  6. Vad jag förstått så reducerar ett ljudkort med balanserade in/ut-gångar brus och störningar på inspelningen ganska mycket i jämförelse med obalanserade. Varför använder en del sig då av obalanserade in/ut-gångar? Vad gör det bättre än balanserade?
  7. Har haft ögonen på ett Audiophile 2496 en längre tid, men nu tipsade någon mig om ESI Juli@ som bland annat vunnit bästa budgetval i Mikrodatorn.. Specifikation på det kortet finns här: http://www.jam.se/julia.htm Mina fråga är då kort och gott: vilket av dessa två kort är bäst?
  8. Trevligt med många förslag och olika synsätt. Klart att bra musik alltid vinner över bra inspelningar (lyssna bara på låtar inspelade på 50-talet som är odödliga). Och speciellt eftersom jag mest ska använda det hela till att spela in röst tror jag inte att några övergrymma saker behövs. Det är alltså inte tänkt att jag ska spela in musik, utan rap som ligger över beats som redan är välproducerade och kristallklara 🙂 Kollade in en Art Pro preamp som någon här tipsade om. http://www.musikcentralen.se/KUNDVAGN/varu....asp?nodeID=628 En sån, kopplad till ett Audiophile 2496 och en mikrofon som jag ännu inte bestämt mig för vilken det ska bli. Borde inte det bli mer än vad som behövs för att kunna få ut vad jag letar efter?
  9. Undrar liksom Drifter om det verkligen ska behövas både mixer OCH preamp..
  10. Tja, man kan inte begära så mycket mer 🙂, men det är för dyrt för mig. Jag har tänkt lägga ut ett par tusen, kanske 2500 så ett bra ljudkort med inbyggd preamp hade varit det ultimata, för att slå två flugor i en smäll och samtidigt hålla nere kostnaden. Terratec DMX 6Fire 24/96 har nån frontpanel har jag sett, vad innebär den? Funkar den som preamp? Tycker att det borde finnas ljudkort med preamp-alternativ som inte brusar, har inte så höga krav, ska som sagt användas till röstinspelning, så det största kravet är egentligen att det inte brusar.
  11. tack för svaren. jag förstår, audiophile + nån preamp då kanske? nån som kan rekommendera en preamp som är billig men funkar okey?
  12. Hej! Jag ska köpa ett ljudkort. Det ska först och främst användas till inspelning av sång/prat/rap..röst helt enkelt, så jag har tänkt att det skulle vara bra att få tag på ett kort med inbyggd preamp för enkelhetens och prisets skull, är inbyggda preamps okey? Huvudsaken är egentligen låg brusnivå, jag vill kunna ta en mik och koppla in den rätt i ljudkortet och få ett bra, klart ljud helt enkelt. Frågan är då vilket kort jag ska välja. M-Audio Audiophile 24/96 rekommenderas ju av många, och priset är bra. Jag har dock inte förstått om det har inbyggd preamp, så hur är det med den saken? Är även viktigt att kortet det fungerar i Win XP. Men om någon vänlig själ har lust att komma med lite tips och svar på mina undringar så uppskattas det !
×
×
  • Skapa ny...