Jump to content
Annons

LIJ

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Då handlar det om lite högre värde för det är en fin gitarr. Om det är värt att laga beror förstås på vad det skulle kosta. Värdet på Levin Royal verkar hamna på allt från tre till sju-åtta tusen. De riktiga experterna hittar man på Ackegura-forumet (här diskuterar de tex värdet på din morfars modell: http://ackegura.proboards.com/thread/9835/levin-royal). Den tråden kanske ger ett hum. Det forumet kan också vara ett bra ställe att sälja den på om morfar vill sälja den som den är. Finns många kärleksfulla renoverare där. Hoppas detta var till nån hjälp.
  2. Levin gjorde många olika modellen (och väldigt många gitarrer). Det finns många som har en Levin-gitarr i de svenska hemmen. De enklare modellerna får man inte jättemycket pengar för, men är de i fint skick kan det nog bli både ett och två tusen. Men det är värt att ha i beaktande att om man tänker lägga pengar på en renovering så är det inte säkert att man får tillbaka de pengarna om gitarren är av enklare modell. Som grundregel kan man säga att om det står att gitarren har 1 års garanti är den en enklare gitarr. Står det 10 år i den hörde de till de finare modellerna. Du hittar mer info om de olika modellerna på länken nedan (kolla på katalogerna/prislista för 1942). Förhoppningsvis kan du modellbestämma morfarns gitarr. Och hör av dig om ni skulle vara intresserade av at sälja: http://www.vintage-guitars.se/Levin/Levin_catalogs.htm
  3. Enligt serienr är den från 1942 men för att kunna säga något mer behövs det nog bilder eller en mer utförlig beskrivning. Är han måhända intresserad av att sälja den? I så fall få du gärna pm:a mig.
  4. Jag funderar på att köpa en kondensatormik till min väldigt amatörmässiga hemstudio. Jag har ett minimixerbord (Alto AMX-80) som ger 15V fantommatning. Om jag har förstått saken rätt kräver de flesta kondensatormikar 48V. Det verkar dock som att man kan få det att fungera med bara 12-15v också (Jam skriver t.ex. om C010C att den kräver 48V "fast det funkar fint med 12V också"). Jag funderar på att köpa JJLabs C010C eller Golden Age FC1 eller något i samma prisklass (dvs. 700-1000kr). Mina frågor till er experter är: 1. Fungerar det att köra en kondensatormik som egentligen ska ha 48V på ett 15V mixerbord? 2. Vilka blir sideffekterna av detta i så fall?
  5. Jag funderar på att köpa en kondensatormik till min väldigt amatörmässiga hemstudio. Jag har ett minimixerbord (Alto AMX-80) som ger 15V fantommatning. Om jag har förstått saken rätt kräver de flesta kondensatormikar 48V. Det verkar dock som att man kan få det att fungera med bara 12-15v också (Jam skriver t.ex. om C010C att den kräver 48V "fast det funkar fint med 12V också"). Jag funderar på att köpa JJLabs C010C eller Golden Age FC1 eller något i samma prisklass (dvs. 700-1000kr). Mina frågor till er experter är: 1. Fungerar det att köra en kondensatormik som egentligen ska ha 48V på ett 15V mixerbord? 2. Vilka blir sideffekterna av detta i så fall?
×
×
  • Skapa ny...