Jump to content
Annons

makaroner

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tackar för svar! Jag tror faktiskt att jag lutar mer och mer åt M-key just för att det är lite mer finesser på den men den verkar ändå vara rätt simpel. Dessutom har den 49 tangenter istället för 37 har jag för mig, vilket kräver lite mer yta men det kan det vara värt. Ingen som har något mer ingående om något liknande klaviatur?
  2. Hejsan! Som ungefär sjuhundratrettiotvå andra inlägg handlar det här också om någon sorts guidning för en nyfiken hobbymusikant. Jag har kikat runt rätt länge på ett USB/Midi klaviatur för en billig penning. Det behöver alltså inte vara något extravagant utan bara innehålla de mest grundläggande funktionerna. Jag blev glad när jag hittade Garagekey, det var precis det jag ville ha tänkte jag spontant. Men eftertänksam som man är så vill man ju ha lite mer info än thomann.de erbjuder men det är så hiskeligt svårt att hitta någon vettig info om Garagekey som tar upp mer än hur imponerade alla är över att man kan gömma sitt tangentbord under den. Jag märkte att det fanns en post angående hur bra Garagekey kan tänkas vara men ingen hade svarat. Så alltså till min fråga; Är det någon här som har en Garagekey eller har provspelat en och kan ge lite info om hur den känns och lite mer ingående som t.ex. om tangenterna är vägda, är den stabil och dylikt? Om det är någon som har ett bra alternativ till Garagekey, som är ungefär lika minimalistisk och simpel, så skulle jag vara intresserad att höra om det. Jag har själv kollat på CME m-key och känner mig lite lockad av den också, men det finns väl fler varianter som kanske t.o.m har pitch och mod hjul. Sånnt kan ju vara kul att ha. Tack på förhand!
  3. Tack för alla svar. Jag har en kompis som har spelat keyboard förr, men nu ligger hans keyboard bara och skräpar så jag ska förmodligen få den av honom. Vet inte om det är anslagskänsligt men det lär ju märkas. Den går förmodligen inte att koppla in i datorn men man ska ine vara kräsen när man får någonting 😳 Förhoppningsvis så är problemet löst för tillfället.
  4. Tack för svaret. Just den där keyboarden från Yamaha har jag blivit rekommenderad att köpa. Jag har tittat på den på t.ex. 4sound och jag skulle förmodligen ha köpt den om den var lite mindre. Men det har varit bland det största problemet, att hitta en keyboard som har 49 tangenter och inte 61. Vad jag har sett är det mestadels såna där "Midiklaviaturer" som är så små som jag vill ha. Och priset, visst 1500kr är inte mycket pengar, och det är förmodligen jättesvårt att hitta det jag söker efter för det priset. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att skippa tanka bilen en månad och cykla till jobbet och istället ha runt 2000kr att lägga ut. 🙂
  5. Hejsan. Hoppas att jag skriver det här i rätt del av forumet nu. Jag är verkligen en nybörjare inom pianon och keyboards och dylikt så jag behöver verkligen lite tips när det gäller att köpa någonting. Jag har spelat gitarr ett tag nu men vill gärna lära mig spela piano. Men eftersom ett piano är både dyrt och stort så är det inte ett alternativ för mig, däremot finns det säkert några keyboards som någon kan tipsa mig om. Jag kan ju ta och berätta lite vad jag är ute efter. -Först och främst vill jag ha ett litet keyboard, jag har tittat runt lite och ett keyboard med 49 tangenter är vad som passar för mig tror jag, jag bor nämligen lite trångt och jag måste kunna få plats med keyboardet på mitt dataskrivbord. -Det ska vara litet också för den anledningen att jag kommer förmodligen bära runt det mellan mig och mina kompisar ganska mycket. Ju smidigare desto bättre. -Jag vill gärna kunna koppla ihop det med datorn för framtida "projekt" eller vad man nu ska kunna kalla det. -Anslagskänsliga tangenter är väl ett måste om man ska börja lära sig spela. Det är väl lika bra att lära sig hantera det redan från grunden. -Också prisklassen: Runt 1500kr hade jag tänkt att lägga. Jag har varit runt på lite affärer och kikat men dom flesta keyboardsen ligger runt 2000, lite dyrt för nånting som jag kanske kommer att byta ut om något år - förutsatt att jag fortsätter spela. Jag har tittat lite på en Midiklaviatur, (tror jag att det heter) en CME U-Key. http://www.cme-pro.com/products-list/product-U-Key.html Anledningen att jag fastnade för den var faktiskt för att den hade små högtalare i sig, så jag behöver ingen extern ljudkälla för att spela. Plus att Jam hade skrivit på deras hemsida att den går att använda som ett enkelt digitalpiano om man ville. Men jag är lite förvirrad, sidan säger att den är exemplarisk för att komponera polyfniska ringsignaler, och det vill jag ju verkligen inte. Någon som vet om jag kan spela bra "Piano ljud" på den och inte bara 8-bits midi blippmusik? (inte för att jag inte gillar midi blippmusik, men det är inte det jag är ute efter just nu) Men hur som helst, den är liten och smidig och ligger runt 1500kr. Förmodligen inte det bästa ljudet i dom små högtalarna men om jag skulle koppla in den i datorn verkar den jättekul att leka med. Tacksam för svar och tips! Niklas
×
×
  • Skapa ny...