Jump to content
Annons

Hallin

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sveriges mitt
  1. Hur menar du med "Mastern"? Nej AD är det enda jag har, resten är gitarr som är inspelad. Edit: Jag löste det på något sätt, har ingen aning om hur dock. Tack för visat intresse i vilket fall!
  2. Hej! Jag har programmerat trummor med Addictive Drums men har stött på ett irriterande problem. Trummorna följer inte med när jag försöker göra en audio mixdown (antagligen för att det är midi), hur ska man bära sig åt? Mvh Hallin
  3. Menar du att jag ska "punchain" på samma spår istället för att byta? Jag är inte så bekant med termen så därför jag frågar.
  4. Hej! Jag hoppas inte rubriken inte var alltför diffus, nåja det jag undrar över är hur man får till så att det blir "mjuka" övergångar mellan tagningar. Exempel, jag spelar in en låt med gitarr flrsta riffet går bra så jag stoppar när det är klart och startar ett nytt spår och spelar nästa riff. Mitt stora problem är att det blir en väldigt tydlig övergång, jag kan inte sätta fingret på vad, men man hör att det sker ett "spårbyte". Jag har testat lite med fadein respektive fadeout men det blir inte riktigt bra det heller. Mycket tacksam för svar! /Hallin
  5. Mjo direct out har jag på varje kanal. Men det kändes lite dumt att köpa ett ljudkort som kostar lika mycket som ett nytt mixerbord, om de jag postade nu uppnår samma effekt! Tack för alla svar än så länge!
  6. Ah det var det jag misstänkte, om jag vill slippa det är det en ny mixer med usb-anslutning som gäller? De jag kollat på är; Alto Lynx Mix164: http://www.altoproaudio.com/index.php?temp...122123567895463 Alto L-16 / L-20: http://www.altoproaudio.com/index.php?temp...122123570344496 Kan jag uppnå samma sak med bara usbanslutning med något av de här borden?
  7. Hej! Jag har försökt söka på min fråga så gott jag kunde, missade jag någt ber jag om ursäkt. Jag tog över en liten studio för ett tag sen, och i studion stog ett relativt stort och gamalt mixerbord. För tillfället får jag in ljudet till datorn genom att koppla Main mix LR till linjeingången på datorn, problemet är bara att när jag spelar in trummor så hamnar alla trummmikrofoner på ett enda spår, vilket är ganska jobbigt. Är det nytt mixerbord som gäller eller finns det något annat sätt?
  8. Jag passar på att använda tråden igen för en annan liknande fråga. jag har en analog-mixer och vill spela in trummor därför behöver jag en del ingångar (därav min första fråga). Vad jag undrar nu är om ett interntljudkort med flera ingångar är bättre, eller bör jag satsa på att köpa en mixer inbyggtljudkort med firewireanslutning eller dylikt?
  9. Ljudkortet jag har idag är inget jag kommer ha kvar, tänkte köpa ett lite nyare, dock inget bestämt märke ännu. Hej, "Lådan" är oftast en del av ljudkortet och hör alltså ihop med vilket ljudkort du väljer. Det finns ett alternativ om ljudkortet har ADAT eller AES/EBU ingång, då finns separata "lådor" att välja på. Men kolla t.ex. på -ESI ESU 1808 - USB-ljudkort med 18 in/8 ut -Focusrite Saffire Pro 10 -Focusrite Saffire Pro 26 Tack så mycket för svaren, går förmodligen på ESI ESU 1808.
  10. Ljudkortet jag har idag är inget jag kommer ha kvar, tänkte köpa ett lite nyare, dock inget bestämt märke ännu.
  11. Hallin

    Låda till ljudkortet

    Hej! Jag har letar efter någon form av extern "låda" som man skulle kunna koppla till ljudkortet får att få flera ljudingångar. Jag har för mig att det följer med något sånt när man köper t.ex. M-Audio Delta 66, dock skulle jag helst vilja köpa själva "lådan" separat om det går. Namn? Märke? Bra? Dåligt? Svar uppskattas 😄 /Hallin
×
×
  • Skapa ny...