Jump to content
Annons

D200

Medlem
  • Antal inlägg

    1 419
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Inlägg av D200

  1. I så fall 1% av rummets volym men även minst 1% av frontbaffeln ska vara perforerad när det är en med flera hål. Mh-audio.nl eller nåt heter en sida som är bra. Där finns det många olika kalkylatorer för diverse saker.

  2. Eller ett hål. 🙂

    Går att göra på olika sätt.

    Läste du länken jag postade? Där har han små boxar med ett hål per box.

    Hur är verkningsgraden på en sån jämfört med den jag tänker på? Är den lätt att räkna på och få att hamna på rätt frekvens? Jag skulle ju gärna ha nåt så litet som möjligt.

  3. Gör du en hög triangel och delar upp den i mindre lådor inuti kan du ha ett hål per låda. Använder du rör så kan du stämma den genom att justera längden på rören.

    Kolla här tex:

    https://www.gearslutz.com/board/studio-building-acoustics/630460-panel-helmholtz-resonators-studio.html

    Men jag är fortfarande osäker på om det går att ha en sådan i ett hörn. Vet ej vad som händer om ljudenergin träffar hålet i en vinkel.

    Fast det är inte ett hål, det är ett visst antal små hål.

  4. Jag gjorde en sån i huset förut som verkade funka enligt mätningen efteråt. Låda som är tex 200x100 cm och 20 cm djup på insidan. Sen borrar man ett visst antal hål på framsidan med viss diameter och då ska den ta en viss frekvens. Antal hål, diameter, djupet på lådan och baffeln bestämmer vilken frekvens som påverkas.

  5. Jag har köpt en lägenhet och det är lite skumt. Har inte mätt den än utan bara lyssnat och räknat fram lite noder som kan vara ett problem. Rektangulärt rum med en sovalkov. Måste nog mäta upp det innan jag går vidare.

    Sen undrar jag om det är en dum ide att ställa studiobordet i hörnet i 45 graders vinkel? Mest för att slippa ha en monitor i hörnet?

    Ett alternativ är att jag drar ut det till mitten av kortsidan och då kanske det blir bättre. Får möblera om lite bara.

    Tar med en bild på de 2 positionerna på bordet och som även visar fönstret och balkongdörren på kortväggen där det ska stå...

    post-17288-0-31947700-1483209235_thumb.jpeg

  6. Bashöjning får jag ändå nu och mest i ena högtalaren eftersom jg i stort sett MÅSTE ställa bordet i ett hörn. Därför tänkte jag att man skulle kunna ställa bordet i ett hörn men i 45 grader? Rummet är inte helt kvadratiskt.

×
×
  • Skapa ny...