Jump to content
Annons

D200

Medlem
  • Antal inlägg

    1 419
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av D200

  1. Ställ volymen in så att det inte klipper och sen får du ju öka volymen ut i lurarna därefter? Vad har du för ljudkort?
  2. Eller reverbet sidechainat från sångspåret med lång release.
  3. Det enda som jag minns förut var ett problem var vilket chipset som satt i. Det var förr problem med nForce-chipset men det kanske inte ens finns kvar längre.
  4. Man kan ju ge kritik på olika sätt och det märks ganska snabbt om någon vill vara konstruktiv eller bara dryg.
  5. http://www.animoller.com/old-blog/2010/08/10/evolution-mk-249c-and-mac-os-x-10-x/
  6. Jo, va ju den jag tänkte på, jämfört med ett färdigt sinussvep.
  7. D200

    Helmholtz i hörn?

    I så fall 1% av rummets volym men även minst 1% av frontbaffeln ska vara perforerad när det är en med flera hål. Mh-audio.nl eller nåt heter en sida som är bra. Där finns det många olika kalkylatorer för diverse saker.
  8. Den är bra. Då kan man iallafall komma fram till en del slutsatser om rummet och vad som är fel. Mäta upp ett rum är ju inte fel och man kanske lär sig nåt på vägen. Sen får motsträvarna säga vad de vill.
  9. En tongenerator kanske är lättare så man ser vilken frekvens det är och så man kan stanna upp eller smyga där man hör toppar. Ett svep spelas ju bara upp rakt upp och ner.
  10. Kan jag tolka det jag behöver så är jag nöjd.
  11. D200

    Helmholtz i hörn?

    Hur är verkningsgraden på en sån jämfört med den jag tänker på? Är den lätt att räkna på och få att hamna på rätt frekvens? Jag skulle ju gärna ha nåt så litet som möjligt.
  12. Om öronen är bäst, varför finns då mätmikrofoner och programmet REW? Visst kan man höra att något låter fel eller sticker ut men det är väl lite enklare att bara se vad som inte funkar på en kurva och kanske få bekräftelse på sina misstankar? Iallafall tycker jag det.
  13. D200

    Helmholtz i hörn?

    Fast det är inte ett hål, det är ett visst antal små hål.
  14. Mixning är väl mest kritiskt och funkar den så är det väl lugnt. Stående vågor är väl största problemet som man inte kan ta bort med en madrass eller isolering.
  15. Spelar man in är det kanske mindre viktigt än om man ska mixa i rummet.
  16. D200

    Helmholtz i hörn?

    Jag gjorde en sån i huset förut som verkade funka enligt mätningen efteråt. Låda som är tex 200x100 cm och 20 cm djup på insidan. Sen borrar man ett visst antal hål på framsidan med viss diameter och då ska den ta en viss frekvens. Antal hål, diameter, djupet på lådan och baffeln bestämmer vilken frekvens som påverkas.
  17. D200

    Helmholtz i hörn?

    Tänkte bara att just lådans djup är med och bestämmer vilken frekvens den kommer hjälpa mot. Arean på framsidan bestämmer ju bara verkningsgrad.
  18. D200

    Helmholtz i hörn?

    Jag har köpt en lägenhet och det är lite skumt. Har inte mätt den än utan bara lyssnat och räknat fram lite noder som kan vara ett problem. Rektangulärt rum med en sovalkov. Måste nog mäta upp det innan jag går vidare. Sen undrar jag om det är en dum ide att ställa studiobordet i hörnet i 45 graders vinkel? Mest för att slippa ha en monitor i hörnet? Ett alternativ är att jag drar ut det till mitten av kortsidan och då kanske det blir bättre. Får möblera om lite bara. Tar med en bild på de 2 positionerna på bordet och som även visar fönstret och balkongdörren på kortväggen där det ska stå...
  19. D200

    Helmholtz i hörn?

    Hej! Går det att göra en Helmholz-resonator som man ställer i ett hörn som inte är helt som en låda, typ tändsticksask i formen utan trekantig när man tittar uppifrån? Eller funkar det inte då?
  20. Bashöjning får jag ändå nu och mest i ena högtalaren eftersom jg i stort sett MÅSTE ställa bordet i ett hörn. Därför tänkte jag att man skulle kunna ställa bordet i ett hörn men i 45 grader? Rummet är inte helt kvadratiskt.
  21. "Tack Tord för din insiktsfulla analys..."
×
×
  • Skapa ny...