Jump to content
Annons

dimedime

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    skåne
  1. dimedime

    Bass pod..

    jepp line6 monkey fungerar. jag har avinstallerat allt och gjort om , men fortfarande funkar inte line6 edit(skriker av frustration);( vet inte vad man ska testa mer får väl använda den utan dator då;( . finns det något alternativ till line6 edit? något som fungerar kanske.😉
  2. dimedime

    Bass pod..

    har skaffat mig en nu nen har ett problem:( . vilket program ska man använda för att styra den genom dator spela in mm. jag ladda hem line6monkey men där kan man ju endast uppdatera den. testade precis att ladda hem line6 edit med , vet dock inte vad det är för program. men den hittar tydligen inte devicen utan säger stäng av och tryck refresh som ja gjort utan framgång. nå är det nån som kan komma med lite snabb hjäp vore det uppskattat. vill komma igång och leka på allvar;) .
  3. dimedime

    Bass pod..

    Jag tror nog xt räcker för mig dock. Gillar det lilla formatet dessutom ,nu ska man bara fixa cashen sen ska jag köpa mig en pod xt;) .
  4. dimedime

    Bass pod..

    Okej för jag har bara min typ 3-4 år gamla laptop tror inte ljudkortet i denna är så grymt. Men det behövs inget speciellt alltså om jag kopplar från podden med usb till dator då? får man alla kablar mm man behöver till bass podden när man köper den?
  5. dimedime

    Bass pod..

    Tänkte skaffa mig en line6 bass pod xt och undrar om det ställer några krav på ljudkortet i datorn? om man vill plugga in den där. Någon som har erfarenhet av denna pod? Hur stor skillnad e det på line 6 pod och v-amp ?
  6. okej förstår nu att ett så kallat drop c innebär att endast översta dvs e strängan stäms ner. men är det ingen som kan och vill förklara hur det här med stämmaren fungerar korg ga-30 ? vill veta vad jag ska ha inställt med flat knappen för att kunna stämma ner till c. en annan fråga om man kör mycket nerstämt är tjockare strängar att föredra eller? de håller tonen bättre? och strängen behöver inte bli så slapp att ja kan hoppa hopprep med den om ja har den stämd i b.?
  7. läste något på engelska innan men vill höra lite bättre förklaring på svenska. ja använder korg ga-30 stämmare och den här flat knappen skall användas när jag stämmer ner till drop c? hur mpnga gånger ska den tryckas in kan trycka 5 gånger tror ja. aja nån som vet kan väl förklara så att en dummer som jag ochsp förstår.
  8. Behöver lite hjälp tack. har försökt stämma ner basen till c men min stämmare märker inte av nån ton förräns ja kommer till b vilket e väldigt lågt. är det fel på mig=) ? eller är det kanske mina strängar som är slitna eller något likande?
  9. jag har flugit från usa med bas i softcase funka hur bra som helst. killen i butiken guitar center gav mig en lapp där det stod om den nya lagändringen i usa om att man får ta ett instrument som handbagage. det var dock ingen som under resan hem som undra något över mitt handbagage så det är lugnt. flög från nyc till amsterdam sen till köpenhamn. killen i butiken rekomendera inte att checka in även om du hade den i hardcase. du behöver inte montera ner din gitarr om det är lugnt med bas som hadbagage är gitarr lugnare=)
  10. nu funkar det=) . kan man sänka tempot? kan jag ta väck gitarr ljudet å sådant? lite små tips på hur mans ka göra.
  11. Powertab och Guitarpro är två olika format. Det första är helt gratis med mindre finesser och inte lika visuellt tilltalande. Ladda hem det lilla gratisprogrammet powertab. Det går att importera powertabs till Guitarpro. Guitarpro kostar pengar men som du skriver finns gratisversionen tuxguitar som ska klara de flesta format inkl pro. Kan du inte öppna varken gp eller power med tuxguitar? Sidan Ultimate guitar som nämnts är en grymt bra källa med låtar och övningar mm. har bara laddat ner 2-3 filer från ultimate och varken tux eller power kunde öppna dem. jag gör antagligen något fel=), måste bara komma på vad. på ultimate finns olika slags filer som gp,power,tabs,chords. jag ladda ner power och testade i både tux å power men det ville sig inte tyvärr.
  12. ska kolla upp den boken, tack för tipset. är duktigt öm i fingrarna just nu hehe. men jag fick inte svar på vad jaf gjort för fel? som inte får in de låtar jag laddat ner från ultimate guitar till antingen powertab eller tuxguitar?
  13. hur använder jag powertab,tuxguitar ? har laddat ner 2 låtar från ultimate guitar och det stod powertab fil brevid, men när jag försöker importera midifil så går det inte. vad gör jag för fel? gärna en förklaring som är lätt att förstå eftersom jag tydligen inte begriper=) . får väl säga att spelandet är jätteroligt youtube är grymt lärorikt. Är plej bas något bra? kostar ju e del tyvärr.
×
×
  • Skapa ny...