Jump to content
Annons

beedee

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Se bara till att din dator spottar ut tillräckligt med kräm ur Firewiren så att du inte behöver plugga in kortet i väggen... De nya Macbook Pro´sarna har varit lite klena. Finns det ingen standard output portarna måste ha så att man i fall det är otillräckligt kan få den fixad på garanti?
  2. Nu svarar jag inte, men frågar en halvrelaterad fråga för att slippa göra en ny tråd. Jag ska till New York och undrar över bra affärer där, eller i Washington D.C. Eftersom produkterna jag ska köpa är Apogee Duet (ström via firewire) och sE 2200A (phantom power är väl 48V där med) behöver jag väl inte tänka på något speciellt när köper, eller? Tack!
  3. Inga problem egentligen, men du tappar ju balanseringen. Under dåliga förhållanden kan du ju t.ex. få lite brus men med rimliga kabellängder och undvikande av andra strömkällor och likande så bruakr det vara ok. De flesta produkter som har balanserad in/ut brukar acceptera en obalanserad också. Det går ju också att "modda" kabeln" så att du helt enkelt tar bort jorden. Bra, ville bara vara säker på att det fungerar. Kommer ha kablar på mindre än två meter och har egentligen inget som kan störa. Tack!
  4. Hej, Hade tänkt köpa Apogee Duet och Genelec 8030A. Men hur fungerar det med ett kort som bara har obalanserade utgångar och en monitor som bara har balanserad ingång? Mitt alternativ, billigare och inte lika övertygande när jag provlyssnade, är Yamaha HS80N. Gillade dom innan jag lyssnade på Genelec, men sen blev dom inte riktigt lika bra. Tacksam för svar! /Johan
  5. Tack för svaret! Jag testade att lyssna till skillnad i brus genom att öka gain samtidigt som jag miskade volymen på ljudutgången så att jag hela tiden hörde min röst lika högt. Bruset var mycket tydligare/högre vid hög gain och således borde det vara preampen som är största boven. Inte sant? Såg också att det stog 45dB gain i manualen till TonePort UX8, och då den modellen är den dyrare i TonePort-serien antar jag att jag inte har bättre i min. Jag har sen jag köpte min toneport irriterat mig på att välja mellan att ha högt gain och således få med brus eller stå nära mikrofonen (några få centimeter) och således få sämre ljud.
  6. Hej! Sitter just nu med en TSM MT87S mic och TonePort UX2 som ljudkort. Jag använder inte GearBox (programvaran med effekter till TonePort) utan kör endast rena signaler till Logic Pro, detta då jag föredrar att kunna justera allt på efterhand samt att jag tycker det blir bättre ljudkvalitet. Min huvudsakliga fråga rör det brus jag hör då jag ökar mic gain på TonePort-lådan, det är bara märkbart vid högre gain (skalan är 0-10, brus märks vid 8-10). Är det mest troligt att detta brus är orsakat av mikrofon eller ljudkort? Sen har jag tänkt byta ut min TonePort UX-2 mot en Apogee Duet då jag läst mycket gott om den. Någon som använt båda och kan ge mig lite information om vad jag har att vänta? På Apogees hemsida står det att mikrofon-ingångarna på Duet har upp till 75dB gain, men hittar ingen information om vad TonePort har. Slutligen då, allt eller delar av bruset mest troligt beror på mikrofonen, vilken mikrofon kan vara en bra ersättare i prisklassen <3000kr? Tackar på förhand för alla svar! /Johan
×
×
  • Skapa ny...