Jump to content
Annons

Bambimolester

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har också en Alto och den är löjligt dålig. =) Det beror ju förstås vad man jämför med. VTB-1 borde vara ett stort steg upp från en alto mictube. Men inte tillräckligt. Hittade inget om Coop.
  2. Ofta slinker det in en eller annan "dålig" produkt bland produkter som ska hålla medelhög kvalitet och det känns som företagen pushar skit mer än någonsin idag. Jag tycker det är svårt det här med preampar. Jag har försökt länge nu att få bra ljud i min VTB-1 med Rode NT-1A på sång, och sm57 eller Sennheiser e609 på AVT50 Marshallförstärkaren, men jag får inget "kräm" på den. Den är så tyst! Någon som kan säga något bra om JoeMeek ThreeQ? SoundonSound verkar ju inte alltför kritiska, som vanligt: http://www.soundonsound.com/sos/feb05/arti...emeekthreeq.htm De menar att den är väldigt vintage med karaktär, men ren, och en enkel eq som fungerar fint och den har ett brittiskt ljud. Brittiska amps kan britterna behålla, tycker jag, men de hänvisar säkert till en annan slags ljudbild. Jag har för övrigt hört JoeMeek namn nämnas i samma mening som Neve. 🥰 Pris: $249 på Ebay = ca 2000 kr Jag ska pröva bygga en egen 3-rörs stereo rörförstärkare på 30W utifrån ett DIY kit jag hittade i Kina på ebay. Jag förväntar inte storverk men jag hoppas kunna skita ner ljudet och låta lite som Beatles. Mixerbord på den tiden var ju fulla med rör. 30W borde ju ge lite extra gain också. Väntar på transformatorn nu. 😳 Pris: 500 kr. Sen går det nog alltid hitta begagnat. Bara man håller sig till kvalitet och vågar riskera. Själv har jag aldrig fått hem något som var trasigt från ebay.
  3. Kan hända, men när jag ser flera ART produkter som går i stycker eller bara låter för jävligt så vill jag undvika dom och be folk att göra det samma tills företag slutar lura folk med dåliga produkter. Det finns unga musiker som satsar allt dom äger på musiken och så luras dom köpa skit. Jag skaffa en VTB-1 och den slår allt i sin prisklass. Nu funderar jag på att skaffa en T-rex reverb enhet med rör. Kan aldrig få nog med rör.
  4. Jag varnar för A.R.T.'s produkter under 5000 kr. Jag äger en billig ART alpha tube preamp och den suger så jämfört med min VTB-1. Jag är så glad att jag skaffade den så jag hörde skillnaden. Art preampen tar bort så mycket nyans i ljudet och lägger ägen på en väldigt lätt distortion. Verkar inte särskilt genomtänkt. Dessutom var jag inne och prövade studiomonitorer häromdagen på en butik, där de de hade en ART switch vars knappar glappade rejält. Det gjorde iofs deras SM Audio monitor kontroll.
  5. Då är det hur mycket dämpning som helst, eller är allt bara väldigt korrekt rent vågmässigt?
  6. Så du vet att detta sker med gitarrdämparlådor? Finns det något sätt att undvika det, även när man bygger hemmastudiorum i sovrummet?
  7. Vill du förklara vad en stående våg är för något, för oss vanliga dödliga?
  8. Jag prövade att gömma min 15W Peavey gitarrförstärkare i en garderob full med kläder och ljudet blev förvrängt. Otroligt mycket bas, och väldigt lite annat. Muffled, minst sagt. Jag la den på skumgummi pekande upp mot en massa kläder som var 50 cm ovanför den i garderoben, med micken 10 cm ifrån. Jag gav upp om en sån låda där och då.
×
×
  • Skapa ny...