Jump to content
Annons

DiCE81

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om DiCE81

  • Födelsedag 1981-02-26

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Östersund

Socialt

  • Skype
    sledx33@hotmail.com
  1. Ok, här är några låtar från mitt Soundcloud http://soundcloud.com/you/tracks! Har väl hållt på att producera i 3 år ca, och kör med Ableton Live! Kanske din stil inte riktigt passar mig, men jag hoppas du hittar någon att producera med snart, antar att man lär sig rätt mycket genom samarbeten.
  2. Hur länge har du hållt på med att producera musik? Hur gammal är du?
  3. DiCE81

    Synth Shots

    Aha! Jag förstår. I och för sig så funkar det ju utmärkt för electro house som man utövar. Grejen är väl den att man inte tänker i dom banorna, man tänker mer som att ett ljud ska användas i hela låten. Tänker för inte utan för lådan helt enkelt. 😄
  4. DiCE81

    Synth Shots

    Kanske är en dum fråga det här men jag kör på! Köpte nyligen Vengeance Essential Clubsound Vol 3, allt är tip top på den skivan, men det finns en grej jag inte förstår och som återkommer på flera samplings skivor, nämligen dessa synth shots? Vad ska jag göra med dom? Hittar en massa fina ljud som jag skulle vilja använda, men i vad? NN-XT har jag importerat dom i och fixat så att dom blir pitchad i rätt ordning, men då blir problemet att höga tonerna blir korta medans dom låga blir långa. Gör jag helt fel, vad ska jag använda synth shotsen till? Tacksam för svar!
  5. DiCE81

    Attack på synthen

    Har suttit med reason bra länge och upptäckt att jag suger med att skruva till ljud! Men den här frågan jag tänker ställa nu handlar mer om hur jag får den där sugande, stigande synth effekten som slutar tvärt på rätt ställe? Skruvar man med attacken eller? Lowrider - Cool (Ozi Remix) Just på den här låten, låter det gudomligt! Snälla hjälp!
  6. Tack för ett suveränt svar, är nämligen lite dålig på att ställa frågor men du förstog vad jag menade. Många pusselbitar börjar falla på plats. Har jobbat stenhårt nu ett tag och ska fortsätta! Har liksom hamnat i en svacka då allt står still och man börjar tappa lust, men det börjar gå rejält upp nu på sista tiden, och det blir bara roligare och roligare. Det där med att koncentrera mig på melodi och en standardmall är perfekt för sånna som mig och nybörjare, hade jag börjat så från början och inte lagt en massa tid på annat hade jag vid det här laget varit längre fram i min kunskap.
  7. Om man kanske väljer ut några favorit ljud och skapar därefter 5 låtar av samma ljud och sedan kanske byter. Alltså kanske skapa mer musik än att ratta. Är det kanske också en idé att man gör cresendot först, låtens höjdåunkt och skapar därefter intro outro break mm. Kör du drloop med effekter eftersom eller gör du en låt rakt av och sedan pillar med effekterna? Jag får känslan att om jag har en bra idé till en ref så gör jag den och börjar skruva med effekter och dyl, men efter ett tag tappar jag motivationen att göra klart hela låten för allt skruvande av syntar och effekter gör mig matt och jag tappar lusten!
  8. Har suttit ett bra tag framför reason nu dvs 1,5 år ca. Har läst rejält med tutorials och sett ett antal timmar tutorial videos, så jag börjar faktiskt kunna en del om hur pogrammet är uppbyggt och hur det fungerar. Mitt problem är att jag fastnar i timtal med ett skruvande, rattande och ett ångest fyllt klickande genom olika samplingar och refills. Min fråga hur jag ska komma igång med att göra en låt, vart börjar jag finns det något bra tips, har en hel del idéer i mitt huvud. Hur bygger ni upp eran låt i reason? Har en fråga till och det är, vilket ljudkort är det bästa för mig som vill ha låg latency men inte kommer att spela in instrument utan kör bara reason?
×
×
  • Skapa ny...