Jump to content
Annons

satori

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ah, cd/dvdproduktion känns lämpligare att posta det här i 😉 sry för felpost.
  2. satori

    Hur släppa cd?

    Tjena! Det är så att jag stått och stampat på samma plats med musiken i ett halvår, men nu vill jag minsann ge ut något. Problemet för mig är för tillfället; Ska jag leta upp något indiebolag som jag kan luta mig tillbaka på, som har erfarenhet och kan vägleda? Ska jag ge ut skiten själv och marknadsföra allt på egen hand? Ytterligare problem innefattar att jag inte kan något om upplägg, placering av låtar och sådär på skivan, eller mastring för den delen. Går det att få hjälp med detta billigt, om inte gratis? Eftersom jag väntat ett halvår så vill jag mest få ut sakerna innan materialet känns totalt daterat för mig, men samtidigt vill jag verkligen vara nöjd med resultatet.. Ännu ett problem. Vad är att föredra; att först släppa en promo, eller köra på seriöst cdsläpp direkt? Ep kanske? (tänker först och främst inte trycka några fysiska skivor utan marknadsför helt på internet , och ser om det finns efterfrågan..) Många frågor! Hoppas någon som har varit i samma situation som mig vill ta sig tid att svara. Sorry om det är fel tråd, 'mastring' var det närmaste mitt ämne jag kunde hitta men det kändes inte helt rätt heller..
  3. satori

    Vid livespelning!

    Tjena! Jag har dragit mig för att börja spela live i ett års tid nu, dels för att jag har seriös scenskräck men även för att jag inte äger en laptop. En sådan tänkte jag nu köpa. Jag trivs bäst i pcmiljö och därför är mac uteslutet. Det jag vill kunna göra är att ha igång ett musikprogram ableton live/fl studio och koppla det till lite olika saker. Till att börja med kommer jag bara att använda mig av gitarr och pedal för att i livesyfte kunna loopa gitarrslingor i ableton och mixa ihop detta med förinspelade ljudspår. Så, vad behöver jag? Är det måste med en dator av märket frost (vilket ajg inte har råd med) eller klarar man sig med en gammal sak sålänge det finns en firewireport? Jag har uppenbarligen ingen aning om hur stark datorn behöver vara, vilka utgångar eller sladdar som behövs, det är där ni kommer in. Tacksam för svar!
  4. schysst acid! något ljud lät lite väl FL, kan inte säga vilket, men annars låter det snyggt och proffsigt. här finns lite av vad jag åstadkommit med bl a fl studio, gitarr och samplingar... tydligen går det hem i japan 😉 www.myspace.com/primorsk
  5. satori

    Fruity Slicer

    ja, du lägger själv upp problematiken väldigt bra 😎 hela poängen med slicern är ju att man ska slippa cutta upp en mp3a själv.. om man i fl studio hade kunnat cutta upp mp3or så skulle det ju vara möjligt. men fortfarande lite onödigt omständigt..
  6. satori

    Fruity Slicer

    Tjena. Jag tycker fruity slicern är helt jäkla superb, jag har med minst en i varje låt jag gör.. Iallafall, den är inte fullkomlig! när man importerar en mp3a till den så slicar den sig själv, right? 1-2-3-4-5-6- etc etc men den går aldrig över typ 200! man ser att det finns 1700 slices men det går inte att komma åt dem! skitstörigt. det betyder mao att man bara har tillgång till början av mp3-filen som man importerat. finns det någon enkel lösning på detta?
×
×
  • Skapa ny...