Jump to content
Annons

ozo_dude

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av ozo_dude

  1. Ett litet varningsfinger till AMD över lag... Om du ska använda datorn till ljudinspelning. Dom kan ha en tendens att "klicka" mer än Pentium... Alltså digitala klick ljud när du spelar in och d vill man ju inte vara med om??! Sen vet jag inte hur nya 64 bitars processorn är men i dagsläget är det ganska meningslöst att hosta upp extra pengar för en sån då nästan inga program stödjer det... Lycka till!
  2. Vi köpte ett av komplett.se´s bygg ihop själv paket: en Pentium 2,4 med extra ram minne 768mb + DVD brännare, 2 hårddiskar (viktigt med en 8ms med snabba acess tider!) Kostade allt som allt 6000 spänn med frakt! Har inte haft ett enda strul med datorn.... Pallar lätt 40 kanaler med diverse pluggar! Sen kan man alltid få tag på nån gammal skärm av nån polare, förälder, granne eller nått till att börja med.. Vi hade tur å fick köpa en 21" av en polare för 500:- Sen kommer vi till det viktigaste, ljudkortet... Vi satsade på ett ganska bra kort; Layla kort med 16in/16ut kostade 12000 men låter helt suveränt... En viktig grej att tänka på är att du ska se till att köpa Pentium INTE AMD processor. Dom kan ha en egenhet, om man har otur, att "knäppa" en del när man spelar in!
  3. ozo_dude

    Trumrum

    Gör inte ett skit!!! Ta bort spånplattorna från golvet sen har du ett klockrent trumrum! Alla är så fixerade för att dämpa bort så mycket som möjligt med tyger etc. men då dödar du bara ljudet... Visst ska man dämpa litegrann så man får bort "pling" betongljud och så men ljudet måste leva litegrann oxå.. I våran studio har vi betonggolv, betongväggar och dämpat tak, sen kan vi med hjälp utav skärmaväggar dämpa bort så mycke (eller lite) som vi känner passar för ett visst sound. Testa å lira in trummorna en gång utan att göra något använd gärna rumsmickar oxå för ett litet naturligt rums ljud, detta kan man sen blanda upp med ett "konstgjort" reverb... Mitt tips! /Ogge
×
×
  • Skapa ny...