Jump to content
Annons

knirrknorr

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu fungerar det Jag hade tryckt på knappen med hörlurarna högst upp till höger i "filutforskaren"
  2. Hej, Jag får inget ljud när jag trycker på en ljudfil under samples t.ex. bass_atack.aif? När jag körde XP kunde man bara trycka igenom alla samples och förhandslyssna på dem innan man drog in dem till ett spår. Tycker det borde fungera på mac också? Jag använder en Power Mac G5 med OSX 10.4.11 Kör Live 6 och 7.
  3. Har du ställt in ingångarna rätt i Ableton? För varje audio-spår finns ett val mellan ingångar.
  4. Tack för hjälpen. Jag fick den här länken på ubuntus forum: http://www.linuxjournal.com/article/8354 Lösningen: Jag hade helt enkelt inte aktiverat något ljudbart alternativ för channel 1 i Qsynt channels för aktuell soundfont. Nu ska jag leta lite fler ljudfonter på nätet, tack för länken.
  5. Jack tappar kopplingen men det kopplar jag tillbaka, så det är inte det som är felet. Vilken version av .sf2 det var jag laddade ned har jag ingen aning om. Det stod inte. Men jag ska testa att ladda ner några andra och prova. (Jag kör med QT Jack control interface för att styra Jack.) Om man vill köra med "comand line" >> fluidsynth -ni dinsoundfont.sf2 midifil.mid Vet den vart jag lagt .sf2 filerna per automatik? Behöver man inte skriva in någon sökväg? (Jag är inte så där jätte haj på det här med terminalen. Stort tack för ditt svar. Jag hinner nog inte prova innan helgen.)
  6. knirrknorr

    Qsynt Soundfont

    Finns det olika typer av soundfonts i *.sf2 formatet? Jag har följt Dicks eminenta guide på http://hem.wtnord.net/k05816/linmidi.html Har en keyboard (M-Audio) som jag kopplar in till datorn med usb. Startar JACK och QSynt. Laddar in "soundfont"en som Dick länkat till med namn PC51f.sf2 Allt verkar fungera som det ska och keyboarden låter som ett piano. Nu själva problemet: Jag laddade ner några andra "soundfont"er i *.sf2 format och försökte köra dom i QSynt men det är knäpptyst?
  7. Det här fungerade: I Ardour: Inställningar > Medhörning > Mjukvarumedhörning
  8. Undrar hur man gör för att höra inställningarna av effekter i realtid innan man spelar in i Ardour. Om jag ska spela in sång på en kanal och väljer exempelvis Gverb så kan jag inte höra effekten av olika inställningar innan jag spelat in? Det vore smidigt om man kunde ratta i inställningarna och höra direkt vad de gör för effekt. Sen när man är nöjd spela in...
×
×
  • Skapa ny...