Jump to content
Annons

snowjim

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. snowjim

    Yamaha PSR S500‏

    Hej! Jag har möjlighet att inhandla en ca 1 år gammal Yamaha PSR S500 för runt 2500 kr. Frågan är om detta keyboard gör sig bra för en nybörjare? eller bör jag kanske sikta in mig på något enklare som ex en ny Yamaha PSR-E413(http://www.dv247.com/invt/49087/) för ca 2000 kr? Fördelen med Yamaha PSR S500 verkar vara att ljuden är extremt bra. Nackdelen här är så klart att keyboardet är en generation gammalt(finns S550 nu) och att den är beg. Fördelen med Yamaha PSR-E413 är att den visar på display exakt vilka noter man spelar vilket säkert är bra för nybörjare, detta kan jag inte se att PSR S500 har? Nackdelen är "kanske" att den har vissa begränsningar, men detta är kanske inget jag märker av som nybörjare? Även om huvudtanken är att lära mig spela piano så kommer jag även att koppla in den till datorn för att skapa musik i ex FL studio. Vad anser ni?
  2. CME UF8 är tyvärr svår att prova på förhand då det numera är CME UF80 som gäller. Jag var mer inne på Yamaha DGX 620 efter att ha provat 630 på musikbörsen, men så har jag tänkt till lite. Tanken är så klart att jag ska lära mig piano, men jag gillar också att göra techno musik o liknande(vilket egentligen inte kräver några piano skills) och därför känns en CME som ett bättre val. Det verkar vara en bra ballans mellan piano och midi keyboard. Då jag inte vet hur mycket tid jag kommer lägga ner så vill jag inte ge för mycket för keyboardet därför känns en äldre modell som CME UF8 som ett bra val. Det verkar dock inte vara möjligt att hitta någon butik som säljer CME UF8 så det får bli en beg och då uppstår så klart ett par frågor. 1. Vad är rimligt pris? Låter inte 3000 kr för en CME UF8 som är 2 år gammal lite väl dyrt? 2. Vad ska man titta efter? finns det några vanliga fel?
  3. Jo jag vet vad som skiljer en midi kontroller från ett keyboard. Att det finns högtalare och ljud i enheten är bara positivt då den inte alltid kommer kräva dator, men visst jag kommer troligen främst använda ljud från datorn. Så frågan är då vad som skiljer sig förövrigt(ex tangenter)? Båda ska vara tänkta att vara likt piano, men kommer de ens nära i känslan? Kanske det är svårt att hitta något som kommer nära för en rimlig peng? Assar du har säkert rätt, men det tråkiga är att man kan inte söka på små ord i detta forum, ex CME.
  4. snowjim

    Inköp av klaviatur

    Hej! Jag har tänkt lära mig spela piano och har därmed tittat på en del alternativ. Detta är mina krav: Fullstort (88 tangenter) Vägda tangenter med hammer effekt (så likt ett piano som möjligt) Det är en fördel om det finns högtalare så att man inte är bunden till en dator Möjlighet att koppla till datorn och där koppla på effekter/ljud (ex genom fl studio) Priset får max vara 4000 kr Jag har tittat närmare på CME UF8 som man kan hitta beg för runt 3000 kr, jag är dock inte säker på att detta är rätt? Ett annat som tilltalat mig mer är Yamaha DGX 620, det är dock ganska mycket dyrare och det blir nog svårt att hitta det för 4000 kr beg. Idag har jag ett Casio CT700, och visst det går säkert att lära sig spela på, men det hade varit trevligt med lite mer känsla. Om jag skulle välja bort hammereffekt och allt det där som ger piano känsla så känns det som att jag lika bra kan köra på det keyboard jag har? MVH Jimmy
  5. Oj fick ingen notifiering om svar i denna tråd. Det verkar om att Vengeance Essential Clubsounds finns i flera volymer, ser helt klart ut som en bra start. Tack!
  6. Hej! Jag har fått möjlighet att prova på FL Studio och söker nu efter bra sampels för Dance, Trance och House. Några förslag?
  7. Tack! Men hur vet jag var det är för polaritet? Jag kan inte se att det står något om detta på keyboardet och på adaptern från kjell & company så nämnse det inte häller något om detta? Man skule kunna köpa "Nätadapter 1,5-12V 1000 mA" som är steglös och där man kan välja polaritet genom att vända på kontakten, men är det inte risk att keyboardet bränns om man råkar koppla fel?
  8. Hej! Vi har en gammal Casio keyboard som vi har tappat bort adaptorn till. På baksidan står det 9V och på understidan står det AD-5 adapter. Frågan är nu om man kan ersätta denna med "Nätadapter 9VDC 1000 mA" från kjell & Company, eller denna kommer kanske bli för kraftig? MVH SnowJim
  9. Hej! Vi har ett gamalt Casio keyboard med midi-utgång, nu vill jag koppla detta till datorn för att kunna lägga på bättre ljud men även för att spela in. Jag har sen tidigare haft en MIDI slad som man kopplar till en gameport på ljudkortet, idag använder jag dock ett inbyggt ljudkort (realtech) vilket inte har någon gameport. Jag har sett att musikbörsen har olika MIDI interfaces som kopplas till USB ex. Midiinterface SIMS MIDISONIC Midiinterface CME CMU2MIDI Interface Roland UM1EX Interface Roland UM2EX 1. Finns det något jag bör tänka på här eller är det bara till att ta billigast produkten? 2. Hur kommer detta fungera jämfört med att koppla Keyboardet till gameporten på ett ljudkort? 3. Kan man köra med två ljudkort samtidigt om det nu är så att jag hittar ett gammalt ljukort liggande med gameport? MVH
  10. snowjim

    Hjälp med POD XT

    Hej! Jag köpte nöjligen en POD XT och behöver lite lätt vägledning. Jag har tittat som hastigast i manuallen och kommer så klart gräva djupare i denna men jag vill komma igång lite snabbare så jag hoppas någon här som vet hur det fungerar kan ge en snabb förklaring på min fråga. Det finns en ratt för att välja olika AMP Modeller(förstärkare som är visualiserad), om man rattar på denna kommer man nedast hoppa mellan förstärkare. Sen har vi då en ratt som heter Effects, vad jag förstår så representerar denna olika pedaler, alltså effekter som appliceras på förstärkarens grundljud. Dessa effekter(effektpedaler) finns på samtliga AMP Models(förstärkare) dock kan det vara begränsat på vissa förstärkare. Men säg nu att jag vill ratta in en förstärkare, sen vill jag inte använda någon pedal utan bara applicera dist eller liknande, hur gör man detta?
  11. Mina föräldrar har ett gammal Sound Blaster Vibra 128 som jag får 3 ms fördröjning med, kanske man ska byta ut det. Problemet är väll att man inte kan köra två ljudkort i min dator? Behöver ju det inbyggda till souround ljud.
  12. eh? Verkar väldigt klumpigt! Säg att jag kopplat om så att datorn använder podden som ljudkort, detta betyder att så snart jag ska göra något annat på datorn som spela musik och jobba på min site så måste podden vara på för att det ska komma ut något ljud. Dessutom måste jag koppla om allt när jag ska spela, då många av spelen kör suround ljud. Nä isåfall kan jag leva med den lilla delay det blir med att koppla phones till line-in. Men jag tycker ändå det är konstigt att ljudet kan komma in via en USB enhet(podden) spelas in på ett program som finns på datorn, men ljudet kan inte fortsötta till ljudkortet? När podden är inkopplad så anser datorn fortfarande att den endast har ett ljudkort och det är det ljudkort som sitter i datorn, kommer det in någon form av ljud via en USB enhet som faktiskt går att spela in och lägga på disk så tycker man att datorn borde kunna vidarbefodra detta ljud till sitt ljudkort som då spelar upp ljudet i högtalarna? Man kan ju fråga sig varför de gjort det så krångligt? Roten till problemet är nog att operativsystemet inte är byggt för att hantera ljud i realtid. Då har man en lösning som heter Asio som funkar bra. Men med begränsningen att man bara kan köra ett ljudkort om man vill ha låglatency. Jag switchar mellan ljudkort så du kan göra det med. Det är fullt möjligt att göra så också. Jepp jag kör ASIO2ALL som jag nämnde tidigare, det är detta som får ner mitt interna ljudkort till 17 ms´s fördröjning. Att switcha mellan ljudkort betyder också att man måste byta sladdarna till högtalarna. Alltså ingen alternativ som håller i längden. Nä, kan man inte få ljudet från USBn att gå ut till ljudkortet(även om det blir lite fördröjning) så får man helt enkelt koppla in ljudet på line-in. Verkar ju inte vara mycket annat att be för.
  13. eh? Verkar väldigt klumpigt! Säg att jag kopplat om så att datorn använder podden som ljudkort, detta betyder att så snart jag ska göra något annat på datorn som spela musik och jobba på min site så måste podden vara på för att det ska komma ut något ljud. Dessutom måste jag koppla om allt när jag ska spela, då många av spelen kör suround ljud. Nä isåfall kan jag leva med den lilla delay det blir med att koppla phones till line-in. Men jag tycker ändå det är konstigt att ljudet kan komma in via en USB enhet(podden) spelas in på ett program som finns på datorn, men ljudet kan inte fortsötta till ljudkortet? När podden är inkopplad så anser datorn fortfarande att den endast har ett ljudkort och det är det ljudkort som sitter i datorn, kommer det in någon form av ljud via en USB enhet som faktiskt går att spela in och lägga på disk så tycker man att datorn borde kunna vidarbefodra detta ljud till sitt ljudkort som då spelar upp ljudet i högtalarna? Man kan ju fråga sig varför de gjort det så krångligt?
  14. Min tanke är att kunna titta på gitarr lektion samtidigt som jag spelar och allt ljud ska då gå via de enda högtalare jag har i dator rummet, d.v.s dator högtalarna. Det ljudkort jag har idag ger en fördröjning på ca 17 ms vilket kanske är i överkant men det fungerar bra för min del. Jag spelar idagsläget inte in något, men jag vill ha möjligheten, därför använder jag FL studio. Här kan jag få ljud genom att koppla headphones från PODXT till line in på ljudkortet och sen då välja en kanal och sätta mono soundcard in. Hade det gått att få ljudet via USB sladden istället och skippa line-in kabeln helt så hade det varit fint.
  15. Hehe.. jag kanske var lite vag i min förklaring. Jag vill att poddens ljud ska höras ur datorns högtalare och därmed gå gneom datorn och inte direkt ut till högtalarna så som Line6 rekomenderar(vill kunna lyssna på andra saker samtidigt som jag spelar på datorn). Man kan koppla in USBn och då verkar ljudet komma över till dator när man ex spelar in eller liknande, men ljudet spelas aldrig upp i datorns högtalare så jag antar att man då använder PODen som ett externt ljudkort. Fördelen med att koppla in podden med USB är så klart att slippa latencyn vilket jag kommer använda mig av när jag ska spela in. Vid inspelning får man helt enkelt nöja sig med att koppla hörlurarna till PODen kanske? Jag har nu kopplat Right outpot på podden till datorns Line in och där får jag ut ljudet från podden i datorns högtalare, men förlorar jag något på att inte koppla in left output? det verkar ändå inte som att det finns något ljud där vid vanlig gitarr spelning? Troligen kan jag koppla Phones på Podden till line in på datorn men det kommer då bli en förstärkning i singnalen vilket kanske inte line in är van vid? Jag vill alltså kunna spela på min gittar genom podden så att ljudet kommer ut i datorns högtalare samtidigt som datorn själv har sina ljud, kanske tittar man på en gitarr lektion eller liknande.
×
×
  • Skapa ny...