Jump to content
Annons

Toiva

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tre nya (beganade) fina rackburkar förgyller studioracket. TL Audio EQ2. Helgrym Rör-EQ /preamp. DBX 566. Rör-kompressor/limiter. Valey People Dynamite. En sällsynt kompressor, extra kraftfull på kagge eller virvel.
  2. Mitt nya trummset kom idag. =D Tama Superstar Hyperdrive. 22" x20", 10" x 6,5", 12" x 7", 16" x14"ft & 13" x 6" trävirvel Även: -Zildjian 16" A CUSTOM REZO CRASH. -En case till virvlen. -Iron Cobra hihatstativ.
  3. Har har ni mitt myspys, mitt allt! Lokaliserad i ett gammalt bank-kassavalv på... kanske 130 Kvm. Ett ständigt projekt som byggs ut, snyggas till, fixas med akustiken m,m, nått att hålla på med under regniga dagar.
  4. Toiva

    Programmera ljus

    Gammal tråd, men japp. Been There Done That. Jobbar som ljustekniker och har nån gång programmerat ljus i seqencer. Vad behöver du hjälp med?
  5. Är nu stolt ägare av TVÅ st nya Sennheiser MD441 =D
  6. Kika efter ett begagnat Mackie Onyx 1640 med firewirekort. 18 kanaler rakt in i datorn. Jag har det och är jättenöjd. Köpte begagnat för 10.000.
  7. Tackar. Jag ska göra en mätning sen med lådan i rummet. Synd bara att jag inte tog rätt på dom diagram och siffror som jag mätte upp tidigare, då skulle man kunna jämfört före och efter. =/
  8. Då var bygget igång! (och klart) Här står råvarorna och väntar på att bli uppsågade. Jag sågade upp spånskivorna själv. Det skulle bli för dyrt att göra det i butik med 20kr/snitt. Material: 3 st spånskivor á 2500x1200x16mm. 1 paket isolering med 6 skivor á 12 cm. 5,4 meter 2tum2. Fogmassa Trälim Skruv Några vinkeljärn Alltihopa skulle gå på ca 1000 kr, men då jag har bra rabatt på byggbutiken så gick allt loss på precis 700 kr Jag själv i högsta hugg med borrmaskinen. Det tog inte lång tid innan konstruktionen tog form, och jag insåg att detta inte var ett litet bygge! den är ju i storlek som en bardisk! Ca 2 x 1,2 x 0,5 meter! I med reglar. Enligt samma princip som Cruncher´s regling, för att motverka vibrationer i konstruktionen. Tätade alla skarvar och kanter med mycket trälim och Fogmassa så att det blir riktigt tätt. Här har vi min medhjälpare Christoffer som står i lådan. 50" Plasman ser ju liten ut i jämförelse! I med isoleringen. 2 x 12 cm för att få dom uträknade 24 cm. Trots att jag inte mätte vart jag exakt satt reglarna så passade skivorna precis på millimetern in i lådan!! TUR! Det slutliga resultatet av arbetet med insidan av lådan. La på locket och mätte upp vart alla hållen skulle borras. Locket skruvade jag bara fast med några skruvar vid det här stadiet, undviker att limma fast det tills jag provat att allt fungerar överhuvudtaget. Utifall jag måste räkna om och göra om den här skivan. Och till sist fick borren göra ett sista ingrepp och borra alla 153 hål. Hålen har en diameter på 10mm, och med 117 mm mellanrum. Fortsätting följer... 🙂
  9. För att berätta lite om vad jag använde när jag mätte: Använde programmet "Room EQ Wisard" tillsammans med en mätmikrofon, En Phonic PAA3, Och mina egna öron. *bilden på programmet är från tillverkarens hemsida, diagramet har ingen med min mätning att göra*
  10. OKEJ! Nu har jag grejat och donat och tänkt om allt! Rören är ställda åt sidan för att göra plats för det nya projektet! Jag ska ge mej på samma projekt som Cruncher gjorde i sin tråd "DIY-byggprojekt på 13 kvadrat!" Jag har nu i dagarna gjort nya mätningar i rummet och kommit fram till att det inte är 43Hz som är peaken på problemet, utan peaken är på 46Hz! För att göra den enklelt för mej själv så kopierade jag Cruncher´s siffror från hans Absorber Calculator. Jag tyckte inte att jag behövde göra så mycket ändringar i kalkylen då denna kalkyl verkar täcka mina behov. Dom invändiga måtten jag tänkt mej på lådan är 1932x1168x430mm (anpassat flör att passa rummets layout). 10mm-håll med 16mm djup, och 153 till antalet med 117mm mellanrum. Det skulle inte förvåna mej om jag gjort allting helt fel 😲 Kom gärna med feedback angående kalkylen och mina tankar.
  11. Monster-tråd indeed!! Nu har jag läst igenom hela patrasket och kommigt fram till att jag ska snickra ihop en likadan! Upp till bevis om den funkar för mej med! Jag håller er uppdaterade.
  12. Toiva

    Helmholtz-absorbent.

    Tja! Jag har ett musikrum/studio med stora problem med den låga basen. Vid 43 Hz där problemet är som störst så har jag ett reverb på ca 2 sekunder! I ett försök att bli av med problemet så byggde jag för ca 2 månader sen, 3 st Helmholtz-absorbenter. Men dom fungerar inte alls. Frågan är alltså vad jag gjort fel? Enligt dom beräkningar som jag gjorde när jag byggde dom var: (För att vara verksamma vid 43 Hz) Höjd: 195 cm Diameter: 25 cm Består av tjockare papprör, och en basplatta med måtten 40x40cm. Tätt limmat med trälim. Egna tankar: -Jag har inte provat att fylla dom med någon typ av dämpning, då jag läst att dom skall vara helt tomma. -Basplattan som är 40x40cm och röret som är 25cm/diameter gör att röret hamnar 7,5cm från väggen/hörnet, vilket kanske påverkar funktionen. Go nuts! Ge mej gärna en lathund över vilka mått en Helmholtz-absorbent ska ha för att vara mest effektiv vid 43 Hz. MvH// Toiva
  13. Gammal tråd.. men jag vill gärna se en fortsättning på den, utöver en trasig länk, Någon som kan nämna ett par rader om Helmholtz resonator/absorbenter?
×
×
  • Skapa ny...