Jump to content
Annons

centurysix

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om centurysix

  • Födelsedag 1960-08-30

Om mig

  1. varför det? och vadå kanal 7? tänker du möjligen på att volume är nr 7 bland midikommandona? eller har m1:an möjligheter jag inte anat än? Helt rätt. Fel av mig. Den kan med hjälp av lämplig pedal (inte de jag har provat) skicka midivolyminformation med kommando 7. Inte kanal 7. Det är nåt annat. Och jag är en noobie. ☺️ Kanaler använder man (tex) när man vill kontrollera flera pluggar från samma klaver?
  2. Japp, jag har kört med EXP2 till min M1:a och det funkade fint. Tyvärr har min pedal gått hädan sedan många år tillbaka. M1:an däremot lever fint. Skön keyboardkänsla, minst sagt. Det verkar som om åtminstone den ena av de pedaler du använder är en ren volympedal (dvs ingen expressionpedal) och kommer därför inte att funka. Nej, det gör den inte. Den ändrar bara den inbyggda volymen. Det där funkar fint på M1an. Antagligen är det någon form av skit-bakom-spakarna bara 😄 Var kommer factoryinställningarna ifrån? Rätt filformat? Fabriksinställningarna kommer från http://www.geocities.com/tlittle72/. Skit bakom spakarna är ju annars det troligaste i mitt fall. 😳 Midi-in uttaget ser VÄLDIGT slitet ut på synten. Ska försöka kolla det lite bättre och prova igen ikväll. Annars har jag beställt ett ROM-kort med fabriksinställningarna från amerikat. Det kan ju vara bra att ha ändå. (ca 70 dollars) Å sen är det bara att köpa en EXP-2 pedal med andra ord.
  3. inte riktigt mitt expertisområde men detta förbryllar mig när du samtidigt pratar om midi signaler vill du skicka midi-info med hjälp av pedalerna eller vill du bara reglera utvolumen från synthen? jag fattar inte hur du kan tro att du kan skicka midi med en vanlig volympedal avsedd för gura? är dina problem egentligen grundade i att du blandar ihop äpplen å apelsiner? Nej pedalen skickar väl knappast midi. Men synten borde väl göra det (på kanal 7), styrd av pedalen.
  4. Om man har bytt batteri på M1:an så går den tillbaka till sina fabriksinställningar. Då är MIDI set ställd till OFF och alla minnesskydd är på. Information hur man ställer om detta finns i filen M1 tips på http://www.geocities.com/tlittle72/. På den sidan finns dessutom en hel del annat smått och gott för M1:an. Hoppas du får ordning på det! 😉 Tack för alla tips! I min M1:a är alla memory protect ställda till OFF, när man har resettat synten. Och bara MIDI EXT är o-enablad. (Vilket språk....) Jag ska prova att skicka sysex-filen med lägre hastighet från SysExLibrarian. Lär kunna hjälpa när man har gamla grejjer.
  5. PM skickat... 🙂 En fundering bara....borde inte mastervolymregeln på M1:an sända midi? OCH, To add insult to injury: Jag tänkte att jag skulle byta batteri i synten. Sagt och gjort. (Skruva-skruva-skruva-klart) Åsså sända factoryinställningarna tebaks med Sysex-Librarian. Funkade det? Självklart inte! Massor med konstiga tecken i displayen och inga ljud. 🙂 (MEN M1:an funkar fortfarande som midiklaver iallfall jipppii) Sens moral: Rör aldrig nåt som (nästan) funkar.
  6. Det är just det som inte funkar. Tyvärr lutar jag åt att det är nåt fel som är trasigt. 🙂
  7. Det var länge sedan jag sålde min M1a, men har den inte flera pedalingångar? En "damper" och en eller flera som man kan assigna. Kan ju vara bra att dubbelkolla så att du satt den i rätt hål. 🙂 Gör pedalen vad den ska på M1:ans egna ljud? (Funkar det så så är det ju inget fel på pedalen iallafall!) Nä, de påverkar inte M1.ans ljud heller. Och pedalerna är provade i båda "pedaluttagen" (inte i damperuttaget). Alla olika assign-val provade. Båda pedalerna är sprillans nya. Bosspedalen (som egentligen är en vanlig gitarrvolymis påverkar volymen i M1:ans hörlursuttag, men bara över ett jättekort område, dvs noll till järnet är lika med en pedalrörelse på 10 millimetrars. Rolandpedalen påverkar M1-ljudet knappt hörbart. Nästan så att jag tror att det är fel på synten, eftersom den inte verkar kunna sända volym-midi-data (?)
  8. Ja jag med. 😉 Kanske måste få tag på en Korg-pedal.
  9. Nä det är jag ju inte. Jag har försökt googla till förbannelse, men man får väl skylla sig själv när man envisas med att använda en gammal burk som M1... 😉 M1 i sig ska ju iofs kunna skicka midivolym över kanal 7.
  10. Som sagt. Jag får inte volympedal att fungera med min gamla Korg m1:a. Jag har provat en Roland EV-7 och en Boss FV-500 utan att lyckas. Eftersom jag använder M1.an som midiklaviatur vill jag kunna styra swell eller volym med pedal i tex NI B4II. Går inte. B4.an hittar pedalen på midikanal 7, när jag kör autolearn, men pedalen påverkar inget sedan. Och ja, pedal assign är ställt på "volume" i M1:an. Trasig synt, skit bakom knapparna eller fel pedaler?
×
×
  • Skapa ny...