Jump to content
Annons

Hannibaljann

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Hannibaljann

  1. Jo de är väl för det mesta instrumentala, men ett ex på sång är Eyes on Me, FF8. Men jaja - tack för hjälpen!
  2. Hannibaljann

    TV-spelsnoter

    Tjänare! Jag skulle gärna vilja ha tag i lite tv-spelscores, gärna med sångtexter. Att dra in midifiler i t ex Cubase känns inte väldigt prydligt.
  3. Det har jag dessvärre aldrig gjort. Inte har jag hört talas om funktionen heller! Jag använder Cubase SX i alla fall.
  4. Jag tänkte lägga ett längre intro på en låt, och försökte flytta hela projektet framåt, vilket fick effekten att det lät åt helsike. Inställningarna från instrumenten och eqn antar jag låg kvar på det ursprungliga stället. Går det inte få med dem? Om det går, hur?
  5. Eftersom jag egentligen är emot allt vad piratkopiering heter skulle jag antagligen inte svarat heller. Tack ändå.
  6. Nu helt plötsligt, som en blixt från klar himmel, har mitt Cubase SX (okej visst det crackat) v2.2.0.33 börjat krasha. När man startar det fungerar det i sisådär 10 min, även om det kan gå riktigt långsamt allting man gör, men sedan helt plötsligt stannar det. ? Was? Jag kör ReWire men jag tror det blir samma sak utan. Så vad kan det bero på?
  7. Hannibaljann

    Automatiseing

    Tjenna, finns det mågon som kan tala om för mig hur man automatiserar i Cubase möjligtvis?
  8. Förresten...kan man automatisera (tex freq) i cubase? Olika för olika synthar? Jag har testat Albino v2 och ser inte hur man skulle kunna automatisera!
  9. Då skall jag kolla upp dem Tack så mycket!
  10. Jag gör elektronisk musik. Trance o så. Jag har hittils bara arbetat i Reason men har kommit på att det kanske finns annat bra där ute (hoppas jag). Problemet är att jag inte vet någonting om tex cubase. Jag har synth1 faktiskt. Hur får man förresten in fler ljud i den och liknande (om det nu går)?
  11. Tja, eftersom jag inte har en aning om vad mycket och lite är i de här sammanhangen vågar jag inte svara. För att få någonting bra, måste man ha stora kapital eller?
  12. Hannibaljann

    Arpeggio synth

    Finns det någon schysst synth med arpeggiomöjligheter?
  13. Jag tror jag har försökt allt nu.... 😕 .......MME Audiophile USB och DX Audiophile USB går att välja - men de bara brusar. För säkerhets skull måste jag fråga, när jag installerat den senaste drivrutinen och jag har startat om datorn så ska ju maskinvaran installeras. Är det så dumt att den nya versionen då försvinner? 😉 (Mitt grafikkort är ATI RADEON 9600, inte GForce 4, för säkerhets skull sådär) 😉
  14. Jo det är ju latencyn som är problemet. Men den konstateringen har hittils inte hjälpt mig. Men det beror kanske på mitt ljudlort alltså. Så vad i helsike är det för fel på mitt ljudkort? Det är nästintill oanvänt och man kan välja den som audio card driver, men då ploppar det naturligtvis fram ett fönster där det står: "Failed to initialize the M-Audio USB ASIO driver. Make sure your M-Audio USB ASIO device(s) connected and powered up, press OK when ready".
  15. Alla har väl varit nybörjare någon gång, hoppas jag...Vad jag helt enkelt tänkte när jag ställde frågan, var att problemet kanske var väldigt vanligt, och hade med programmet att göra, vilket var fallet i skolan där det faktiskt var programmet som krånglade. problemet infinner sig i Steinbergs CUBASE SX ver2. 01 Ljudkort: MME Realtek AC97 Audio (vilket är inbyggt, mitt Audiophile USB, fungerar nämligen inte sedan ett par dagar - förklara det någon som kan) Klaviatur: M-Audio Radium (ansluten via USB) Dator: Processor: Intel Pentium 2000 Mhz RAM: 1024 Grafikkort: GForce4 Någon Boss Delay-pedal har jag ej ansluten Det jag sa om musen: Om man öppnar te x ett VST instrument, och klickar med musen på pianotangenterna som kommer upp, vilka man inte kan missa, så kommer ljudet även där drygt 1 sekund försent.
  16. Mmmm... precis... Det är ju helt sant... och lite dolby, där ja... Om det verkligen är en seriös fråga, kanske du borde tala om vad du använder för system. Ljudkort/inspelningsmjukvara etc. 🙂 nä inte alls, det var inte en seriös fråga, jag ställde den bara för att jag inte hade någonting annat för mig...hallå i stugan.... det där översittarsnacket kan du ta någon annan stans, tack
  17. någonting som är rätt lustigt, är att jag inte kan välja ins. Är det någon som fattar varför? Vad menas förresten när det på out står te x "Out USB Keystation (Emulerat)" ?. Vadå (Emulerat)?
  18. jag vet hur det känns, när jag kämpade med det förbannade Cubase i skolan för första gången - hurredgud. Jag säger bara Reason! Men eftersom man inte kan spela in audio direkt i det programmet var jag tvungen att skaffa Cubase nu också. Men, jag tänker fråga den här frågan tills någon har ett svar på den, varför i hela friden är det en sån latency på ljudet!?
  19. kan bara inte hitta något svar på mitt problem....jäkla skit alltså. Det skumma är att signalen kommer direkt, men det är själva ljudet som segar HJÄLP!
  20. men hur fixar man latencyt på midin då? 😲
  21. Yo! Jag har samma problem, fast här är det latency även på midiklaviaturet...är det ett enkelt fel? Vad ska jag göra? 😲
  22. Hannibaljann

    Skumt delay

    Det är något jäkla delay på allting jag gör, inte bara det jag spelar på klaviaturet, utan även det jag spelar med hjälp av musen! Was!? 😮
  23. Lär dig att jobba med EQ'n. Ta fram någon grafisk EQ och sätt dig med den och joxa tills du fattar hur det hänger ihop. Att behörska EQ är ju halva grejjen med att kunna mixa. När du har koll på det kommer ditt "tänk" att vara mycket bättre när du lägger upp en mix i framtiden också. ursäkta att jag lägger mig i, men det känns som om jag har missat någonting. Är verkligen eq så otroligt viktigt? Brukar man använda en EQ för varje instrument? Jag gör det nästan alltid. Det är ju med EQn man ger instrument plats i ljudbilden. Skulle jag spela en rockorkester med bas, tr, 2xgit och sång utan att få bearbeta (förmodligen) samtliga kanaler med en EQ skulle det nog inte låta klokt. Sätt en SM57 framför en gitarrförstärkare och spela in. För att du ska få plats med en bas i samma låt kan jag nästan lova att du behöver rensa lite i gitarren. Ska du dessutom ha sång längst fram så lär man behöva justera ännu mer. Okej. Det ligger ju någonting i det du säger...men är det lika viktigt i elektronisk musik?
  24. Lär dig att jobba med EQ'n. Ta fram någon grafisk EQ och sätt dig med den och joxa tills du fattar hur det hänger ihop. Att behörska EQ är ju halva grejjen med att kunna mixa. När du har koll på det kommer ditt "tänk" att vara mycket bättre när du lägger upp en mix i framtiden också. ursäkta att jag lägger mig i, men det känns som om jag har missat någonting. Är verkligen eq så otroligt viktigt? Brukar man använda en EQ för varje instrument?
×
×
  • Skapa ny...