Jump to content
Annons

pezon

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Eskilstuna
  1. Det är omöjligt att säga. Du behöver prova och känna för att veta om den funkar för dig. Sist jag provade enl Pearlpedal var för för 20 år sedan. Så jag är nog inte att lita på... 😆 Har du ingen musikaffär i närheten? Suger att betala nästan lika mycket i frakt som för pedalen utan att veta om den är ok att spela på. Mitt råd är att göra en lite resa till en musikaffär (ring dem före om du har en bit att åka) för att ta reda på vad de har hemma. Testa och köp sedan den pedal du trivs och har råd med. De flesta har rätt mycket beg. Ahh - jag fattade fel det var en dubbelpedal du listade priset på... Men ändå, jag tycker ändå att du ska företa dig en liten resa...
  2. En filtbeater är alltså den "traditionella" filtklubban som de flesta kaggepedaler hade förut. Numera skiljer det lite mellan olika märken vad de skickar med. För 1000-1500kr får du en ok beg pedal. Det viktigaste är att du testar vad du gillar själv. Andra dubbelpedaler än Tama har jag inte så mycket erfarenhet av. Ta dig ned till en välsorterad musikaffär och testa runt lite. Vet inte om det fungerar med dubbelpedal till TD-9, men det tror jag säkert. Slagverkskompaniet är bra och mycket hjälpsamma. Där kan du säkert få ytterligare bra råd.
  3. pezon

    Datorbygge

    Mmm, ja, jo. Som man frågar får man svar... Vad jag egentligen ville veta var om du hade koll på en webbshop med bra priser. Dustin och Komplett är de jag använt mig av tidigare. Har du något bättre tips?
  4. pezon

    Datorbygge

    Supernajs burk! Vart shoppade du alla delar? Lokalt eller via webben?
  5. Nej, du behöver inte köpa en speciell dubbelpedal. Jag använder en Tama Iron Cobra Powerglide till mitt TD-12 och det fungerar lika bra som till en vanlig kagge. Däremot kan du fundera på att byta till en filtbeater på pedalen beroende på vad du får med när du köper den. Borde bli lite tystare. Du kan ändå ställa känsligheten på triggningen så att det fungerar ok (det kan jag åtminstone på TD12). Jag använder Tamas originalbeater på TD-12:ans meshkagge. Den låter hyggligt mycket när jag spelar, trots att jag dämpat med en matta under. Det är lite jobbigt när man vill lira på kvällen, men det är ändå Rolands cymbaler och hi-hat som låter mest "smack-smack" när jag lirar. Dom är relativt hårda av gummi/plast och det blir värre att dämpa.
×
×
  • Skapa ny...