Jump to content
Annons

Djar

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Gävle
  1. Ok. Då verkar det faktiskt inte bättre än att de gått åt pipan. Tack för lyssningen.
  2. Djar

    Feedback på Mix/Master

    Hej. Tänkte höra mig för lite på detta eminenta ställe om någon kanske har lust att lyssna på en låt som jag har gjort. http://www.hillnor.com/1Hillnor.mp3 << Klicka här för att komma till låten. (Electronica bit) "Problemet": I mina stereohögtalare låter det skit. Ljudbilden är bra men det låter som högtalarna håller på att spricka om man höjer upp volymen lite. Något fel i compressorn/limitern? Jag har kört T-racks 3 med De-Esser master. Lurarna och datorhögtalarna fixar ljudet. Kanske dags att kassera högtalarna till stereon? Om någon annan tar sig an mixen och lyssnar skulle det kännas bättre. Punch out.
  3. Ok. Sitter i ett helt vanligt isolerat rum utan jordade uttag. Vilket kan vara anledningen. Vet inte exakt kvalitén på telekablarna jag har men jag ska ta mig en tur ned till musikaffären och ställa frågorna där. Drygt som tusan. Verkar inte göra ngn skillnad på hur jag sitter vinklad med gitarren heller. Tack för svar. Kanske får gå ifrån stratans single-coil?
  4. Hej, Jag får radiostörningar i gitarrinspelningar jag gör. Vart kommer de ifrån / hur undviker man detta? Jag kör en strata direkt in i ett konnekt8 in till logic. Tacksam för svar och åtgärder.
  5. Djar

    Nya microKORGXL

    Mycket fint. ÄR det någon som vet mer om denna? Pris etc... http://www.korg.com/Product.aspx?pd=545
  6. Så jag sänker nivån i mixkanalen... inte masterkanalen? Jag gör ju så att jag bouncar ut en mix. Skapar ett nytt projekt där jag lägger på sista touchen på den kanalen där bouncen ligger. Är det där jag ska dra ner nivån?
  7. Hej. Kastar ut en fråga i rymden då jag ledsnar på ett problem som dyker upp i alla mina mixningar/mastrar. Jag kör Logic Studio 8 och använder T-racks 1.3 när jag mixar/mastrar. Dock blir det alltid ett fel. När jag bouncar ut låten och lyssnar i stereon sprakar det och och överstyr i ljudet. Varför blir det så? Borde inte detta i sådant fall ha utvisats som peakar i mixen? Allt ser ju fint ut i mixen. Vad gör jag fel? Någon med kunskaper kring detta? 200% tacksam för tips, trix och idéer. Lyssna själva på detta klipp: http://www.hillnor.com/gotosleep.mp3
  8. // Skitbra. Tack för det, och det fungerar att dra in ljudklippen till EXSen och mappa till resp. tangent/pad. Drag and drop är fint det.
  9. Hej alla. Jag skulle vilja veta hur man går tillväga för att Sampla delar av ett ljudspår. Säg att jag har en fil med lite trumspel, hur delar jag då upp den för att kunna optimera den för användning i EXS24? Som jag har förstått det skall man kunna markera ljudspåret/filen använda ett kommando som sen delar upp spåret vid olika anslagen till flera ljudregioner som sedan kan dras in i EXS för parning till olika tangenter på klaviaturen? Stämmer detta eller är jag ute och cyklar? Ngn som vill berätta hur man går tillväga annars? Tackar ödmjukast för svar. Tjopp.
×
×
  • Skapa ny...